Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΜΑΛΑ-ΜΑΤ-ΙΝΑ: Για το καλό μας ― ΚΚΕ: Η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ ξυλοφορτώνει τους απεργούς εργάτες για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών ― Τραυματίσθηκαν εργαζόμενοι από την άγρια επίθεση ― Ανυποχώρητοι οι απεργοί (6 VIDEO)

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η κυβέρνηση ξυλοφορτώνει εργάτες για τα συμφερόντα των επιχειρηματιών

Τετάρτη 31/08/2022 - 11:40

Σε ανακοίνωσή του για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ» (βλ. κάτω), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη “Μαλαματίνα” και όσων τους συμπαραστέκονται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει, μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών, να ξυλοφορτώνει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, σε αξιοπρεπή μισθό και συλλογικές συμβάσεις.


Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το ΚΚΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του έξω από το εργοστάσιο στο πλάι των απεργών. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των απεργών της “Μαλαματίνα”».

902

*

ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Τραυματίσθηκαν εργαζόμενοι από την επίθεση των ΜΑΤ - Ανυποχώρητοι οι απεργοί (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 31/08/2022 - 10:19

Ούτε με τα ΜΑΤ ούτε με τα χημικά κάμπτονται οι απεργοί στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση (φωτό) στην πύλη του εργοστασίου.

;

Υπάρχουν τραυματίες εργαζόμενοι από την επίθεση για την οποία φέρει ευθύνη η κυβέρνηση που έστειλε ξανά αστυνομικές δυνάμεις για να υποστηριχθεί η εργοδοσία. 

Τουλάχιστον πέντε είναι οι τραυματίες από χημικά και ξυλοδαρμούς. Οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν τον πρόεδρο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Επιχείρηση Μαλαματίνα, Γιάννη Φραγγίδη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και ενώ είναι στο φορείο αστυνομικοί του ζητούν κατάθεση!

Δείτε εδώ τη μαρτυρία ενός τραυματία.

Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν χημικά και βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελος. 

Βουλευτές και συνδικαλιστές του εργατικού Κέντρου έχουν μπει μπροστά από το λεωφορείο που μεταφέρει απεργοσπάστες.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» το σύνθημα που ακούγεται στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με τους απεργούς να διεκδικούν ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.