Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Στη Μαύρη Θάλασσα του ιμπεριαλισμού: ΝΑΤΟική ασπίδα - ΣΥΡΙΖΑιικος μεντεσές - Κατρουγκάλειο γλείψιμο ─ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση στη γραμμή των επικίνδυνων για το λαό επιχειρήσεων


ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Προσομοίωση πολέμου με ελληνική συμμετοχή η ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Shield 2019»
Δευτέρα 08/04/2019 - 19:10 - Ενημέρωση: Δευτέρα 08/04/2019 - 20:50
Σε εξέλιξη είναι από τις 5 Απρίλη, η ΝΑΤΟική ναυτική άσκηση «Sea Shield 2019», που διεξάγεται με ευθύνη της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα και θα ολοκληρωθεί στις 13 Απρίλη.
Η πραγματοποίηση της άσκησης είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (βλ. πιο κάτω).

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα ΝΑΤΟικά γυμνάσια «Sea Shield-2019» στη Μαύρη Θάλασσα
Δευτέρα 08/04/2019 - 19:18 - Ενημέρωση: Δευτέρα 08/04/2019 - 20:51
Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα ΝΑΤΟικά γυμνάσια «Sea Shield-2019» στη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει:
«Η διεξαγωγή της μεγαλύτερης πολυεθνικής ΝΑΤΟικής ναυτικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα, με την επωνυμία "Sea Shield-2019", όπου συμμετέχουν ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Καναδάς, Ολλανδία, Τουρκία, καθώς και Ουκρανία και Γεωργία, έρχεται να προστεθεί στο "γαϊτανάκι" της έντασης των σχέσεων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.
Είχε προηγηθεί η "δέσμευση" των χωρών του ΝΑΤΟ για έγκριση "πακέτου μέτρων" υποστήριξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας.
Οι ενέργειες αυτές του ΝΑΤΟ έρχονται λίγο διάστημα μετά την προβοκάτσια, που επεδίωξαν ναυτικές δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας στην περιοχή και συγκεκριμένα στον πορθμό του Κερτς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη λεγόμενη "προοδευτική συμμαχία". Στην πράξη στοιχίζεται και σ' αυτό το ζήτημα, στη γραμμή που έχουν χαράξει η ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα, που κατά καιρούς κυβέρνησαν τη χώρα και την εντάσσει μέσα στις επικίνδυνες για τους λαούς ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
  • Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για να επιστρέψουν άμεσα οι ελληνικές δυνάμεις, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων!
  • Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις!
  • Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι εφαλτήριο για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΝΑΤΟ - ΕΕ!».
902

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση του είδους της, με τη συμμετοχή 2.200 στρατιωτών και 20 στρατιωτικών πλοίων, 14 της Ρουμανίας και έξι στρατιωτικά σκάφη από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ολλανδία.
Στο πλαίσιο της άσκησης, που αποτελεί προσομοίωση πολέμου, θα εκτελεστούν σύμφωνα με την ενημέρωση, «κοινές διαδικασίες μάχης» ενάντια στις «απειλές που αναδύονται» στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω της «απαράδεκτης συμπεριφοράς» της Ρωσίας στην περιοχή, όπως είχε δηλώσει προ ημερών η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Χάτσκινσον.
Η διεξαγωγή της άσκησης, έρχεται να προστεθεί στο «γαϊτανάκι» της έντασης των σχέσεων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, καθώς είχε προηγηθεί η «δέσμευση» των χωρών του ΝΑΤΟ για έγκριση «πακέτου μέτρων» υποστήριξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενέργειες αυτές του ΝΑΤΟ έρχονται λίγο διάστημα μετά την προβοκάτσια, που επεδίωξαν ναυτικές δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας στην περιοχή και συγκεκριμένα στον πορθμό του Κερτς.
902, Πηγή φωτό: twitter.com/usnavyeurope
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Με νέα πολεμικά σχέδια θα «τιμήσουν» τα 70χρονα της λυκοσυμμαχίας
Τρίτη 02/04/2019 - 13:09
Με νέα σχέδια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, που φέρουν και τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «εορτάζονται» την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Απρίλη, τα 70χρονα του δολοφονικού οργανισμού στην Ουάσινγκτον, όπου συνέρχονται σε φιέστες και πανηγύρια οι ΥΠΕΞ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.
Ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου χτες στις Βρυξέλλες, δίνοντας το πρόγραμμα της πολυήμερης φιέστας, είπε ότι σήμερα συναντάται ο ίδιος στο Λευκό Οίκο με τον Τραμπ.
Αύριο Τετάρτη (3/4/2019) οι ΥΠΕΞ θα συμμετάσχουν σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου και της Γερουσίας των ΗΠΑ, όπου θα απευθύνει ομιλία εκ μέρους των 29 «συμμάχων», ενώ κατόπιν θα πάρουν μέρος σε φιέστα στο σημείο («Mellon Auditorium») όπου τα 12 αρχικά κράτη υπέγραψαν το 1949 την ιδρυτική διακήρυξη του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.
Θα προηγηθεί συνάντηση του Στόλτενμπεργκ με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μ. Πομπέο.
Στο τραπέζι τα σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας
Αυτή καθαυτή η Σύνοδος των ΥΠΕΞ θα συνέλθει την Πέμπτη, με πρώτο θέμα στην ατζέντα τη Ρωσία, με τον Στόλτενμπεργκ να επαναλαμβάνει χθες τον ισχυρισμό ότι η Μόσχα παραβιάζει τη Συνθήκη INF και να απειλεί εμμέσως πλην σαφέστατα για την παραπέρα ανάπτυξη των πυρηνικών του ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη Ρωσία για ενέργειές της στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι ως αντίμετρα το ΝΑΤΟ αύξησε ήδη την παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα, προαναγγέλλοντας ότι μετά και την κοινή άσκηση ΝΑΤΟ - Γεωργίας την προηγούμενη βδομάδα, πλοία της λυκοσυμμαχίας είναι σε Ουκρανία και Γεωργία, προκειμένου να πάρουν μέρος στην άσκηση «Sea Shield» στη Μαύρη Θάλασσα.
Μάλιστα, ο Στόλτενμπεργκ εστίασε στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε πρόσφατα «μια νέα σημαντική επένδυση σε στρατιωτικές υποδομές. Θα επενδύσουμε περισσότερα από 260 εκατομμύρια δολάρια σε ένα σχέδιο για την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων στην κεντρική Πολωνία».
Στην ατζέντα θα βρεθούν ακόμη ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, «η μάχη κατά του ISIS», όπου σημαντικό ρόλο παίζουν η Σούδα και άλλες υποδομές στην Ελλάδα, και η «κατανομή βαρών» μεταξύ των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας, όπου η Ελλάδα είναι σταθερά μεταξύ των ελάχιστων κρατών που πιάνουν τη ΝΑΤΟική νόρμα 2% του ΑΕΠ.
«Διαπιστευτήρια» από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης στις εν λόγω παράτες στις ΗΠΑ επιδίδει ο ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος χτες στη Ν. Υόρκη έδωσε «διάλεξη» στο Πανεπιστήμιο Columbia με κύριο θέμα τη ΝΑΤΟικής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών και «τις προοπτικές που διανοίγει στην περιοχή των Βαλκανίων».
Ήταν, επίσης, κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «τον ενισχυμένο περιφερειακό ρόλο της χώρας μας και τις αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ».
Σήμερα θα έχει γεύμα εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΝYU) ενώ αύριο Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, πέρα από τις φιέστες για τα 70χρονα του ΝΑΤΟ, θα μετάσχει και σε «ανοιχτή συζήτηση» με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ν. Ντιμιτρόφ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.