Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας 1999: Ένα ακόμα αποτρόπαιο και ατιμώρητο έγκλημα της αστικής τάξης ─ Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία: Να ενισχύσουμε τον αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες!

Από τους βομβαρδισμούς το 1999
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους λαούς της πρώην Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας με αφορμή τα 20 χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ
Σάββατο 23/03/2019 - 16:46
Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους λαούς της πρώην Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (ΟΔΓ) με αφορμή την 20ή επέτειο της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της ΟΔΓ εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία:
«Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την έναρξη της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, όταν τουλάχιστον 2.500 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των 78 ημερών βομβαρδισμού, έγιναν καταστροφές ύψους περισσότερων από 100 δισεκατομμυρίων δολ. μολύνθηκε το περιβάλλον με απεμπλουτισμένο ουράνιο και άλλα μη συμβατικά και απαγορευμένα όπλα, καταστράφηκαν περιουσίες πολιτών και υποδομές. Παρότι τυπικά μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει καταστεί υπεύθυνος ή νομικώς διωχθεί για αυτά τα σοβαρά εγκλήματα, ο ένοχος είναι ο ΑμερικανοΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός και η ΕΕ.
Από τις 24 Μάρτη έως τις 11 Ιούνη 1999, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και οι κάτοικοί της αντιμετώπισαν την αδίστακτη επίθεση της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας στον κόσμο. Μια σύγκριση της στρατιωτικής δύναμης είναι δύσκολο να γίνει, λόγω της τεράστιας δυσαναλογίας τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα.
Η επίθεση του ΝΑΤΟ ενάντια στην ΟΔΓ ήταν μια ιμπεριαλιστική επίθεση. Η ιστορική πείρα διδάσκει ότι η αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις χρησιμοποιούν υπάρχοντα μειονοτικά ζητήματα και/ή δημιουργούν μη υπάρχοντα μειονοτικά ζητήματα για να διαιρέσουν τους λαούς, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε".
Η ΝΑΤΟική επίθεση καταπάτησε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές ως πρόσχημα και το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα, όπως χρησιμοποιούν τα ανθρώπινα δικαιώματα για να επεμβαίνουν κατά των λαών.
Ο πόλεμος που εξαπόλυσε το ΝΑΤΟ στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκάλεσε εγκλήματα πολέμου και δολοφόνησε άμαχο πληθυσμό.
Η Γιουγκοσλαβία χρησίμευσε ως πειραματικό εργαστήριο για επεμβάσεις που ακολούθησαν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία.
Η ίδρυση του ΝΑΤΟ στις 4 Απρίλη 1949 σε συνεργασία των ΗΠΑ, με καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης, δημιούργησε το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού για την υπεράσπιση του εκμεταλλευτικού συστήματος και την αποτροπή επαναστατικών αλλαγών στην Ευρώπη, για να πολεμήσει τη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Από την αρχή του το ΝΑΤΟ αποτέλεσε ένα ισχυρό πολιτικό και στρατιωτικό μπλοκ επιθετικής φύσης και οχυρό του ψυχρού πολέμου, προωθώντας μια έντονη πορεία εξοπλισμών. Είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση απίστευτων οπλοστασίων συμβατικών και πυρηνικών όπλων.
Παρά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας (που ιδρύθηκε το 1954 ως απάντηση στην ίδρυση του ΝΑΤΟ), αντί να διαλυθεί, το ΝΑΤΟ, συνεχώς ενισχύεται και γίνεται πιο επικίνδυνο.
Ας ενισχύσουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες!
Ας δώσουμε τέλος στο σύστημα εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, κρίσεις, προσφυγιά, εκμετάλλευση!
Ζήτω ο σοσιαλισμός»!
902, Πηγή φωτό: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.