Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Θανάσης Παφίλης: Για τα οικονομικά των κομμάτων, στο ΚΚΕ χαφιεδολόι μέσω νόμου δεν θα γίνουμε − Οι πλειστηριασμοί σας εξυπηρετούν τις τράπεζες και τα funds − Για την παρεμπόδιση του Δημήτρη Κουτσούμπα και της συνοδείας του: Αντιλαϊκή πολιτική με αυταρχισμό, τρομοκρατία και προβοκάτσιες (VIDEO - Φωτό)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Τα αυταρχικά φαινόμενα αυξάνονται διότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για χειρότερα μέτρα
(VIDEO)
Πέμπτη 21/12/2017 - 21:03
Με καταγγελία της παρεμπόδισης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (πιο κάτω και η αναφορά του Παφίλη στην αρχή του βίντεο) και της συνοδείας του, καθώς και βουλευτών του ΚΚΕ από τα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί έξω από τη Βουλή ξεκίνησε την ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης όπου έχουν ενταχθεί 18 τροπολογίες, μεταξύ αυτών και η τροπολογία για την ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τον Δ. Κουτσούμπα και βουλευτές του ΚΚΕ να μπουν στη Βουλή
Πηγή: Eurokinissi
Πέμπτη 21/12/2017 - 20:00 - Ενημέρωση: Πέμπτη 21/12/2017 - 21:20
Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των εργαζομένων στο Σύνταγμα, άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να εμποδίσουν τη διέλευση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και της συνοδείας του, καθώς και βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή.
Η στάση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση τόσο των ίδιων, όσο και του κόσμου που είδε το περιστατικό, αναγκάζοντας τα ΜΑΤ να κάνουν πίσω.
Το περιστατικό κατήγγειλε άμεσα από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος είπε: 
«Πριν μισή ώρα εμποδίστηκε και προπηλακίστηκαν οι αστυνομικοί που ήταν μαζί του, ο ΓΓ του Κόμματός μας από τα ΜΑΤ, έξω από τη βουλή. Φαντάζομαι ότι θα έχουν τραβηχτεί και σκηνές. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι το καταγγέλλουμε, ότι είναι απαράδεκτο και ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, διότι δεν μπορεί αξιωματικοί και άλλοι να μην γνωρίζουν τον Γραμματέα του ΚΚΕ, το θέμα της καταγγελίας είναι το ένα. Το δεύτερο είναι το σήμα που δίνετε το τελευταίο διάστημα, το σήμα που δίνει η κυβέρνηση. Υπάρχει ένας νόμος ιστορικός: Η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής πάντα συνοδεύεται από αυταρχισμό, τρομοκρατία και προβοκάτσιες».
(Στην αρχή του video το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Θ. Παφίλη).
Για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.
902

Σημείωσε ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής συνδέεται με τον αυταρχισμό και τις προβοκάτσιες και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αυξηθεί τα αυταρχικά φαινόμενα, όλα δείχνουν ότι προετοιμάζεται το έδαφος για χειρότερα.
Μιλώντας για την τροπολογία που ποινικοποιεί τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, σημείωσε ότι εξυπηρετεί τις τράπεζες και τα funds και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν πάρα πολύ γρήγορα και με τις λιγότερες αντιστάσεις οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα γενικευθούν. Προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η τροπολογία δεν θα περάσει στην πράξη. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απειθαρχήσουν, να μη φοβηθούν και πως το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.
Για τα οικονομικά των κομμάτων τόνισε ότι το ΚΚΕ ελέγχεται εξονυχιστικά και ότι η τροπολογία σκοπεύει να στραγγαλίσει κόμματα που αντιστρατεύονται το καπιταλιστικό σύστημα, ενώ θύμισε τοποθετήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε καταψηφίσει το σχετικό νόμο της ΝΔ το 2014, ενώ μέσα από τις σελίδες της «Αυγής» προηγούμενων δεκαετιών διάβασε τις συλλήψεις και τις εκτοπίσεις μελών της ΕΔΑ για παράνομο έρανο και υπενθύμισε ότι «άνθρωποι στήθηκαν στον τοίχο επειδή ενίσχυσαν το ΚΚΕ». Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει ονόματα των ανθρώπων που το ενισχύσουν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς πίσω δεν κάνουμε» και πως «χαφιεδολόι μέσω νόμου δεν πρόκειται να γίνουμε».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.