*
*
Της Τζενίν κόρες
Της Σετζάγιας κοπέλες
Πουλιά σφαγμένα
*
Τρομερή νύχτα
Ανατολή δεν έχει
Στη Δυτική Όχθη
20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης
*
*
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σφοδροί βομβαρδισμοί ΗΠΑ-Ισραήλ στην Υεμένη ενώ ο Νετανιάχου μιλά για τα ανοσιουργήματα που ετοιμάζουν θέλοντας να καταλάβουν τη Γάζα
Φωτό από τους σημερινούς (5/5) σφοδρούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ- Ισραήλ στην Υεμένη
Δευτέρα 05/05/2025 - 20:48
Οι ΗΠΑ και το κράτος - δολοφόνος, του Ισραήλ κλιμακώνουν τους θανάσιμους σχεδιασμούς στην Μέση Ανατολή εντείνοντας τις επιδρομές και τις απειλές σε μια σειρά από χώρες, τη στιγμή που το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει νέα ανοσιουργήματα εναντίον των Παλαιστινίων διακηρύσσοντας επίσημα ότι ελπίζει να καταλάβει όλη τη Γάζα!
Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό πως ΗΠΑ και Ισραήλ πραγματοποιούν συντονισμένες επιδρομές στην Υεμένη, ειδησεογραφικά μέσα να αναφέρουν ότι στόχος είναι η πρωτεύουσα Σαναά και η Χουντέιντα που βρίσκονται λιμενικές εγκαταστάσεις της πολύπαθης χώρας που εδώ και πάνω από 10 χρόνια γίνεται στόχος ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Εδώ και πάνω από 40 μέρες οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.000 χτυπήματα προκαλώντας δεκάδες νεκρούς επαναλαμβάνοντας συνεχώς πως έτσι «στέλνουν μήνυμα» στο Ιράν. Ενώ αντίστοιχα σφοδρές επιθέσεις κατά καιρούς εξαπολύει και το κράτος-δολοφόνος.
Οι Χούθι της Υεμένης το Σάββατο 4 Μάη στο φόντο της επέκτασης των γενοκτονικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα και της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή εξαπέλυσαν πλήγμα στο αεροδρόμιο Μπεν Γουριόν του Ισραήλ.
Επίσης, ο εγκληματίας πολέμου πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, μιλώντας για τις σχετικές αποφάσεις που έλαβε το Ισραήλ ώστε να εντείνει τα ανοσιουργήματα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης θέλοντας να επιβάλει πλήρη κατοχή στην Λωρίδα της Γάζας, είπε πως «Ο πληθυσμός (σ.σ. της Γάζας) θα μετακινηθεί, για τη δική του προστασία»! Για να γίνει κατανοητό ποιοι είναι οι «στρατηγικοί σύμμαχοι» της κυβέρνησης και των κομμάτων του συστήματος που βάθυναν τη συνεργασία με το κράτος - δολοφόνου, τα αρρωστημένα σχέδια εκτοπισμού ενός ολόκληρου λαού από την γη του, ο Νετανιάχου τα έλεγε σε video όπου ξεκινούσε με τον ίδιο να πίνει σόδα...
Μιλώντας για το θέμα και ο εκπρόσωπος των κατοχικών ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Έφι Ντέφριν, είπε ότι «Η επιχείρηση περιλαμβάνει μια επίθεση μεγάλης κλίμακας και τη μετακίνηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.