Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑνθρωπο ΝΑΤΟ και ΕΕ οδηγούν τη Μέση Ανατολή στον όλεθρος ➽ Οι βομβαρδισμοί στον Λίβανο συνεχίζονται, με το λαό να βιώνει τη φρίκης ➽ Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χ. Νασράλα

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

Οι βομβαρδισμοί στον Λίβανο συνεχίζονται, με το λαό να βιώνει τη φρίκη - Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χ. Νασράλα (ΦΩΤΟ)

Πριν λίγη ώρα, όπως μεταδίδεται η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα ύστερα από τους σφοδρούς χθεσινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό που έγιναν με βόμβες που του είχαν «δωρίσει» οι ΗΠΑ και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων. Σε ανακοίνωση της η Χεζμπολάχ επίσης αναφέρει ότι «θα συνεχίσει την τζιχάντ της για την αντιμετώπιση του εχθρού, για την υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης και για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του έντιμου λαού του».

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ανώτατος ηγέτης του Ιράν φέρεται να δήλωσε-καλώντας τους μουσουλμάνους- «να παραμείνουν  δίπλα στον λαό του Λιβάνου και στην υπερήφανη Χεζμπολάχ με οποιαδήποτε μέσα έχουν και να τον συνδράμουν στην αντιμετώπιση του μοχθηρού καθεστώτος (...) Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή».

Το κράτος - τρομοκράτης οδηγεί σε νέα και απρόβλεπτη κλιμάκωση τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Σπέρνει τον όλεθρο στην Παλαιστίνη και στον Λίβανο, εξαπολύει πλήγματα στη Συρία και στην Υεμένη, έχει κάνει «στοχευμένες» δολοφονίες στο Ιράν και εκτοξεύει απειλές απέναντι στην Τεχεράνη για γενικευμένο πόλεμο.

Πηγή: Associated Press

Άλλωστε το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά περιοχές του Λιβάνου και σήμερα  στα νότια προάστια της Βηρυτού και στη Μπεκαά. Εχθές μετά το χτύπημα από το οποίο φέρεται πως σκοτώθηκε και ο Χ. Νασράλα, συνέχιζε να βομβαρδίζει τη συγκεκριμένη περιοχή της Βηρυτού τη στιγμή που συνεργεία προσπαθούσαν να συλλέξουν νεκρούς και ζωντανούς από τα συντρίμμια. Ο στρατός του κράτους δολοφόνου ισχυρίστηκε πως από εχθές το βράδυ έχει πλήξει πάνω από 140 «στόχους» του.

Νωρίτερα, επίσης έγινε γνωστό ότι τελικά ιρανικό αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού μετά από απειλές του Ισραήλ ότι θα χτυπήσει και εκεί.

Την ίδια στιγμή ο λαός του Λιβάνου βιώνει μια φρίκη. Μετράει πάνω από 1.000 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένων βιώνουν το χάος χωρίς να γνωρίζουν που να πάνε, που θα βρουν νερό και φαγητό, πως θα ζήσουν τα παιδιά τους. 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.