Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΕΕΔΔΑ: Η Ουκρανία στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και οι επιπτώσεις - Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α, βουλευτής του ΚΚΕ, Τρίτη 28 Ιούνη, στις 19:00 ― Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ! - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 30 Ιούνη 2022, στις 19.30 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας καλεί στη συζήτηση με θέμα

«Η Ουκρανία στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και οι επιπτώσεις»

Τρίτη 28 Ιούνη, στις 7:00 μμ

Εξωτερικός χώρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ «Μουσείο Μακρονήσου»)

Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο.

Ομιλητής

Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α, βουλευτής του ΚΚΕ.

ΕΕΔΔΑ: Μενάνδρου 54,10431 Αθήνα Τηλ^ 210 3813052 E-mail: eedda@otenet_gr Web: www.eedda.gr

*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Πέμπτη, 30 Ιούνη 2022, στις 7.30 το απόγευμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται την ημέρα που ολοκληρώνονται οι διήμερες εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, για να δηλώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στις αποφάσεις που θα πάρουν τα γεράκια του πολέμου.

Για να καταγγείλουμε όλα τα ελληνικά κόμματα του κυβερνητικού τόξου που, άλλα από πεποίθηση και άλλα με το «τράβα με κι ας κλαίω», κρατούν την Ελλάδα όμηρο στους κόλπους του ΝΑΤΟ μην υπολογίζοντας ότι οι επικίνδυνες αποφάσεις του είναι όλες σε όφελος των διεθνών μονοπωλίων και ενάντια στα συμφέροντα των λαών.

  • Για να δηλώσουμε ότι το παραμύθι που μας πουλάνε χρόνια τώρα ότι τάχα η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια, την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητά της δεν πείθει κανένα, πολύ απλά γιατί τα έργα και οι ημέρες του είναι πια πασιφανή σε όλους.

Η απάντηση των ΝΑΤΟικών «βρείτε τα» στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων, καθώς και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία η Ελλάδα θα είναι μόνη της, είναι η πιο τρανή απόδειξη αυτού του ψεύτικου παραμυθιού.

  • Είναι πιο πολύ κι από βέβαιο ότι τα χειροκροτήματα που εισέπραξε ο έλληνας πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, θα μεταφραστούν σε επώδυνη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των ευρωπαίων και ΝΑΤΟικών «συμμάχων» μας, τα μονοπώλια των οποίων θα αρπάξουν για λογαριασμό τους τη μερίδα του λέοντος.
  • Όλα για την ασφάλεια, την άμυνα, την εδαφική ακεραιότητα, που ποτέ δεν θα έχουμε όσο ζούμε μέσα στο θανατηφόρο αγκάλιασμα τέτοιων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Όλοι την Πέμπτη 30 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Αθήνα, 27 Ιούνη 2022

*

 

GREEK COMMITTEE FOR INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)

54 Menandrou Str., 10431 Athens, Greece

Tel.: +30 210 3813052 E-mail: eedda@otenet.gr Web: www.eedda.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.