Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ταξική δικαιοσύνη: Έκανε πάλι τη βρομοδουλειά της ― Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης, αθώοι οι αστυνομικοί ― Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στη Μάγδα Φύσσα ― ΚΝΕ: Απαράδεκτη η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - Καταδικάζουμε την επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις στην Μάγδα Φύσσα ― Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων: Προκλητική η εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των αστυνομικών στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Απαράδεκτη η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Καταδικάζει την επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις στην Μάγδα Φύσσα

Τρίτη 03/05/2022 - 18:09

Σχόλιο για την απόφαση της δίκης για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου (βλέπε κάτω) εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι:

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου που "ρίχνει στα μαλακά" τους καταστηματάρχες και αθωώνει τους 4 αστυνομικούς, που ευθύνονται για την αποτρόπαια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, όπως επίσης και την επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις στην Μάγδα Φύσσα, που ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα.

Ειδικά για τους 4 αστυνομικούς κρίθηκε "εντός ορίων νόμιμης δράσης" αυτό που ολόκληρη η κοινωνία είδε στα σχετικά βίντεο και καταδίκασε, δηλαδή την απρόκλητη επίθεση σε έναν άνθρωπο σε μισολιπόθυμη κατάσταση, ανήμπορο και αιμόφυρτο.

Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, αφού "αθωώνει" ακόμα και την απροσχημάτιστη αστυνομική βία. Στην πραγματικότητα, η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ηχηρά τον ρόλο της δικαιοσύνης, που ως τμήμα του αστικού κράτους υπερασπίζεται τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Επιβεβαιώνεται ότι ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή εκδήλωσης ρατσιστικής, ομοφοβικής συμπεριφοράς και βίας είναι η οργανωμένη πάλη, η συλλογική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη».

902

*

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης, αθώοι οι αστυνομικοί - Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στη Μ. Φύσσα

Τρίτη 03/05/2022 - 15:38

Ένοχοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος, τον Σεπτέμβρη του 2018. Τους επιβλήθηκε 10ετής κάθειρξη. 

Οι δύο άνδρες «έπεσαν στα μαλακά», καθώς κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, αλλά το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση απορρίφθηκε.

Επίσης, αθώους κήρυξε το δικαστήριο τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, με την απόφαση να λαμβάνεται κατά πλειοψηφία (4-3), καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η προκλητική απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις. Νωρίτερα ανάλογη πρόταση έκανε η εισαγγελέας, την οποία χαρακτήρισε προκλητική η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Δικηγόρων (κάτω).

Πλέον το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του 33χρονου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η μητέρα του Π. Φύσσα φώναξε «ντροπή» και στη συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις την απώθησαν, ενώ το ίδιο έκαναν και κατά την έξοδο της από το δικαστήριο, όπου αστυνομικοί την έσπρωξαν με τις ασπίδες τους.

902

*

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Προκλητική η εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των αστυνομικών στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Τρίτη 03/05/2022 - 14:05

«Η εισαγγελική πρόταση του Σ. Μπουγιούκου δίκαια προκάλεσε οργή για το απαλλακτικό της σκέλος, που αφορούσε στη δράση των αστυνομικών στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Δικηγόρων.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Εντός ορίων νόμιμης δράσης έκρινε τη συμπεριφορά των αστυνομικών ο εισαγγελέας της έδρας. Δεν διέκρινε καμία παράνομη ενέργεια ή παράλειψη στη στάση των αστυνομικών κατά τη βάρβαρη επίθεση που δεχόταν μπροστά στα μάτια τους ένας ακινητοποιημένος και αιμόφυρτος άνθρωπος. Εντός ορίων νόμιμης δράσης κρίθηκε και αυτό, που ολόκληρη η κοινωνία -και το δικαστήριο- είδε στα σχετικά βίντεο, που ευτυχώς είναι αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία. Δηλαδή τον Ζακ Κωστόπουλο να δέχεται κλωτσιά από αστυνομικό ενώ ήδη φοράει χειροπέδες και βρίσκεται σε μισολιπόθυμη κατάσταση, ανήμπορος όχι να διαφύγει αλλά ακόμη και να σταθεί όρθιος.

Άλλωστε, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί στην προδικασία είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κα Γεροβασίλη, είχε διαβεβαιώσει ότι "η ελληνική αστυνομία δεν έκανε κάτι εκτός της δραστηριότητας την οποία οφείλει να έχει" και ας αναγκάστηκε μετά να ανασκευάσει λέγοντας το χιλιοδιατυπωμένο και γραφικό πια "η υπόθεση θα ερευνηθεί". Η διαχρονική ανοχή των κυβερνήσεων στην αστυνομική αυθαιρεσία είναι αυτή που έδωσε τη δυνατότητα και στον τότε πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων να δηλώσει σε συνέντευξή του: "Αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει".

Η συγκεκριμένη προκλητική πρόταση αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, αφού "αθωώνει" ακόμα και την απροσχημάτιστη αστυνομική βία. Ανοίγει περαιτέρω τον δρόμο στη νομιμοποίηση της κρατικής βίας, ακόμα και όταν αυτή ξεπερνά κάθε προκάλυμμα, τις ίδιες τις αρχές της αναγκαιότητας, προσφορότητας και αναλογικότητας με τη στενή έννοια του όρου. Ακόμα και όταν η βία αυτή χάνει το φύλλο συκής της δήθεν προάσπισης της "ασφάλειας των πολιτών" και αποκαλύπτεται χωρίς προφάσεις η φύση της: Καταστολή σε βάρος όποιου στοχοποιείται ως επικίνδυνος και "εχθρός", σε βάρος κάθε ενοχλητικής για το αστικό κράτος παρουσίας.

Στην πραγματικότητα, η εισαγγελική πρόταση επιβεβαιώνει ηχηρά τον ρόλο της δικαιοσύνης, που, ως τμήμα του αστικού κράτους, υπερασπίζεται την αντιλαϊκή δράση (άλλων) οργάνων του αστικού κράτους. Λύνονται έτσι πολύ περισσότερο τα χέρια του κράτους απέναντι στον βασικό του "εχθρό", τον "εχθρό-λαό", για την καταστολή της αληθινά επικίνδυνης συλλογικής δράσης που αμφισβητεί την εξουσία του.

Οι δικηγόροι που καθημερινά δίνουμε αγώνα για το δίκιο του λαού στα ακροατήρια, που ακούμε άτεγκτες, απάνθρωπες καταδικαστικές εισαγγελικές προτάσεις όπως σε υποθέσεις ρευματοκλοπής (για μερικές δεκάδες ευρώ) ή μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο σε μεροκαματιάρηδες, οι δικηγόροι που στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών, που μπροστά στην πύλη του εργοστασίου βρίσκουν τις κλούβες των ΜΑΤ και τις αύρες στο πλευρό του εργοδότη,οι δικηγόροι που περιμένουμε με τις ώρες στη ΓΑΔΑ τους παρανόμως προσαχθέντες διαδηλωτές, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τη συγκεκριμένη εισαγγελική πρόταση συνέβη το αναμενόμενο: Το κράτος υπερασπίστηκε το κράτος».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.