Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΚΚΕ: Με ερώτησή του μέτρα οικονομικής στήριξης και ανακούφισης για νέους στρατευμένους και φοιτητές — Mόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

*

Mόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

Χιλιάδες στρέμματα δάσους στάχτη, καμένα σπίτια, χωράφια, επιχειρήσεις, χιλιάδες άνθρωποι στο έλεος της τύχης τους και ένας μεγάλος απών: Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας. Αυτό είναι το σκηνικό για τις μέρες της πύρινης λαίλαπας που προκάλεσε ανυπολόγιστη καταστροφή σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

Τα πύρινα μέτωπα διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα, απανθρακώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους και αναδεικνύοντας τις τεράστιες και διαχρονικές πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων που επένδυσαν στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», η οποία αποδείχθηκε αναμμένο «στουπί» που καταστρέφει δάση και λαϊκές περιουσίες.

Την ίδια ώρα, ο λαός για ακόμη μια φορά βρίσκεται στο ίδιο έργο θεατής, με την κυβέρνηση, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της, να επικαλείται τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη. Για αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

*

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ζητά μέτρα οικονομικής στήριξης και ανακούφισης για νέους στρατευμένους και φοιτητές

Ερωτήσεις με στόχο την ανακούφιση και την οικονομική ενίσχυση των παιδιών των οικογενειών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαρίνος και Νίκος Παπαναστάσης προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Παιδείας.

Όπως αναφέρουν, «οι πυρκαγιές στην Εύβοια, Ηλεία, Αττική, Αρκαδία, Φωκίδα και σε πολλές άλλες περιοχές συνεχίζουν στο πέρασμά τους το καταστροφικό τους έργο, κατακαίοντας εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών, καλλιεργειών και κατοικιών σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τώρα όλα τα μέτρα για την άμεση καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν:

1. Να χορηγηθούν άδειες και βοηθήματα σε στρατευμένους που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, ώστε να βοηθήσουν τις οικογένειές τους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές.

2. Να δοθεί αναβολή στράτευσης σε παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών, καθώς σε πολλές από αυτές τα παιδιά τους, ήδη έχουν κληθεί να παρουσιαστούν, να υπηρετήσουν τη θητεία τους σε επόμενες σειρές κατάταξης. Η παρουσία τους για βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους θα είναι καθοριστική και η προσωρινή αναβολή στράτευσης, θα συνέβαλε στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των οικογενειών τους.

3. Να χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φοιτητών που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, όπως ζητούν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Φιλοσοφίας, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, ΣΕΥΠ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών

4. Οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών που τα παιδιά τους είναι φοιτητές, καθώς τα παιδιά πολλών από αυτών των οικογενειών σπουδάζουν σε πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα. Μετά την καταστροφή οι οικογένειες αυτές δυσκολεύονται να συντηρήσουν τα παιδιά τους στις περιοχές που σπουδάζουν.

902, Φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.