Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Κυριάκος: Βγες εσύ και θα δεις πώς θα ξηγηθώ - Κι αφού κρατάμε τις υποσχέσεις μας, είμαστε έτοιμοι για βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδιά σας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Προθυμία για βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ

*

ΚΚΕ: Σύμβολο» της εμπλοκής της Ελλάδας στα βρώμικα και επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης: Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας

*

Παρασκευή 26/03/2021 - 08:00 - Ενημέρωση: Παρασκευή 26/03/2021 - 08:48

Την «ετοιμότητα» της ελληνικής κυβέρνησης για «στενή συνεργασία» -βαθύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς- με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατέδειξε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, λόγω και των στρατιωτικών βάσεων, στην ευρύτερη περιοχή όπου συγκρούονται τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα με εκείνα της Ρωσίας και της Κίνας.

«Κρίσιμο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Επιπλέον, το σημείωμα αναφέρει ακόμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «υπογράμμισε τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, με αιχμή τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στη Σούδα».

Ο Λευκός Οίκος σε δελτίο Τύπου αναφέρει πως ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ελπίδα του ότι θα επικρατήσει σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την προθυμία της κυβέρνησής του για βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης κατέδειξε για ακόμα μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό ενημερωτικό σημείωμα,

ο πρωθυπουργός εξέφρασε «την ετοιμότητα της Ελλάδας για στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στα διεθνή φόρα, με στόχο την προάσπιση των κοινών αξιών των δύο χωρών, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Σε ανάρτηση στο Twitter ο Κ. Μητσοτάκης έγραψε πως

«είχα μία θερμή και εποικοδομητική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Συζητήσαμε εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα έθνη μας, με αφορμή την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας».

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.