Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΑξιοΣΕΒαστοι «σύντροφοι» ρουφιάνοι, ατυχώς για σας ακόμα υπάρχουμε — ΝεοΔημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ Ελλήνων Βιομη-Χάνων: Άρχισαν οι Πανελλαδικές — ΚΚΕ: Διαγωνίστηκαν μπροστά στο κοινό του ΣΕΒ

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Στηρίξτε ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανη η ΝΔ το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα
Δευτέρα 15/06/2020 - 20:53 - Ενημέρωση: Δευτέρα 15/06/2020 - 21:25
Να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους βιομηχάνους ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζοντας τηn κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς σχέδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανίκανο να φέρει σε πέρας τη δουλειά της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μητσοτάκης και Τσίπρας διαγωνίστηκαν μπροστά στο κοινό του ΣΕΒ»
Τρίτη 16/06/2020 - 12:40 - Ενημέρωση: Τρίτη 16/06/2020 - 12:47
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε το εξής σχόλιο για τις ομιλίες του Κυρ. Μητσοτάκη και του Αλ. Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ:
«Μητσοτάκης και Τσίπρας διαγωνίστηκαν κυριολεκτικά μπροστά στο κοινό του ΣΕΒ για το ποιος είναι ο πιο ικανός "διευθυντής" των συμφερόντων τους.
Ο μεν Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ως ο τεχνοκράτης "manager" που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να στηρίξει τα κέρδη της επιχείρησης, ο δε Τσίπρας ως ο φιλεύσπλαχνος "manager" που μπορεί να εξασφαλίσει αυτά τα κέρδη μέσω της "κοινωνικής συνοχής", δηλαδή της ταξικής συνεργασίας και της εξαπάτησης των εργαζομένων.
Πίσω, όμως, από τον διαγωνισμό τους κρύβεται η κοινή στήριξή τους στη γραμμή του κεφαλαίου και της ΕΕ: Από τη μια ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων με άφθονο κρατικό χρήμα και από την άλλη διατήρηση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας».
902

Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε πως
«σε αυτή την κρίσιμη καμπή ανάμεσα στη σημερινή κατάσταση και τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας, βρίσκεται η αυταρέσκεια και ο ερασιτεχνισμός μιας συντηρητικής και κοντόφθαλμης κυβέρνησης. Χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο και φιλοδοξία ουσιαστικών αλλαγών για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας» και εμφάνισε το κόμμα του ως την καταλληλότερη επιλογή των βιομηχάνων, απευθύνοντας έκκληση στον ΣΕΒ και στη νέα ηγεσία του να διαλέξει το «δύσκολο δρόμο» και «να σπεύσει με προτάσεις και θέσεις που στηρίζουν την ενεργό ζήτηση και προστατεύουν την κοινωνική συνοχή».
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς εμφάνισε τον εαυτό του σαν ικανότερο διευθυντή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρουσίασε τον πρωθυπουργό στα μέλη του ΣΕΒ σαν «διευθυντή σε ένα εργοστάσιο», ο οποίος
«με το που ανέλαβε, συρρίκνωσε την παραγωγή, ακύρωσε την προγραμματισμένη επέκταση της μονάδας που διευθύνει και καταγράφει κάθε μήνα και μεγαλύτερη ζημιά» και πρόσθεσε πως «ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εσείς βλέπετε κάθε μέρα αυτόν τον άνθρωπο σε πρωτοσέλιδα, sites και δελτία ειδήσεων να παρουσιάζεται σαν να είναι ο executive of the year».
Αντίθετα, μιλώντας για τις κυβερνητικές μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ρεκόρ «στις εξαγωγές, τις επενδύσεις και τον τουρισμό», τα οποία, όπως είπε, «είναι ενδεικτικά μιας αλλαγής πορείας που δυστυχώς διακόπηκε», όχι από την «πολιτική αλλαγή», αλλά από την «επιμονή» της κυβέρνησης σε «ιδεοληψίες», ενώ για τα μέτρα που εφαρμόζει η ΝΔ δήλωσε πως
«είναι αδιανόητο να θεωρεί η κυβέρνηση πετυχημένα τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων» και ζήτησε να δοθούν ακόμα περισσότερα «πακέτα», προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν το κάνει και «δεν παίρνει μαθήματα από το διεθνές περιβάλλον και τον τρόπο που άλλες χώρες ενεργούν αυτές τις ώρες για να περιορίσουν τη ζημιά». Υποστήριξε πως «με λίγα λόγια, ο κορονοϊός, δυστυχώς, συνάντησε τη χώρα, ενώ η οικονομία κινούταν σε αρνητικό έδαφος. Και άρα η αδράνεια της κυβέρνησης να παρέμβει έγκαιρα, οριζόντια, ουσιαστικά και δυναμικά στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, πολύ φοβάμαι ότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη ζημιά».
902  
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒ
Ανάταξη κερδών με «μεταρρυθμίσεις» και πακέτα υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης
Δευτέρα 15/06/2020 - 21:21
Θα συνεχιστεί το «χτίσιμο της οικονομικής ανάταξης με υπόβαθρο τις τομές που πρέπει ακόμη να γίνουν στο επιχειρηματικό τοπίο» υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Έδειξε πως η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει «την εμπιστοσύνη προς την πολιτεία» για να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα «μεταρρυθμίσεις πολλές από τις οποίες επιταχύνθηκαν», ενώ επιμένει να μιλάει για «δίκαιο επιμερισμό των βαρών από τη θύελλα» όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός καλούνται ξανά να πληρώσουν τα σπασμένα.
Ανέφερε πως «απέναντι στις συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης η κυβέρνηση διέθεσε ένα τεράστιο ποσό για το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας. 24 δισ. για τη στήριξη κρίσιμων κρατικών δομών, επιχειρήσεων και κυρίως των εργαζομένων», αν και τη μερίδα του λέοντος την καρπώθηκαν οι επιχειρήσεις. Άλλη μια απόδειξη είναι και το πρόγραμμα «Συν-εργασία» στον Τουρισμό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει τα οφέλη για τις επιχειρήσεις, λέγοντας πως «η δική μας ισχυρή παρότρυνση στα ξενοδοχεία είναι να ανοίξουν και να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" και να μπορέσουν ανταποκριθούν στους μειωμένους τζίρους καθώς οι τουριστικές ροές θα είναι μειωμένες».
Για την πορεία της οικονομάς ισχυρίστηκε πως «η υγειονομική περιπέτεια μπορεί να δοκίμασε την εθνική οικονομία, πιστεύω όμως ότι δεν έπληξε τις βάσεις της, τα θεμέλιά της. Η ύφεση του α' τριμήνου του 2020 ήταν 0,9% αισθητά χαμηλότερη από το προβλεπόμενο, πολύ χαμηλότερη, 4 φορές χαμηλότερη, από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης».
Επίσης ότι στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του είναι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και ο κρατικός δανεισμός με χαμηλά επιτόκια που μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων με ευνοϊκότερους όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.