Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΟΕΝΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: Κάτω από την αποφασιστική στάση τους έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο Ζάππειο ─ ΚΚΕ: Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία (2 VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΟΕΝΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Κάτω από την αποφασιστική στάση τους έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο Ζάππειο
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Τετάρτη 11/12/2019 - 11:10 - Ενημέρωση: Τετάρτη 11/12/2019 - 17:52
Κάτω από την αποφασιστική στάση των υγειονομικών, έσπασε ο αστυνομικός κλοιός που είχε στηθεί στην «Αίγλη» του Ζαππείου για να εμποδίσει την πορεία των συγκεντρωμένων και την πρόθεσή τους να παρέμβουν σε ημερίδα του ΠΙΣ για τις ΣΔΙΤ.


ΚΚΕ
Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία
Τετάρτη 11/12/2019 - 17:30 - Ενημέρωση: Τετάρτη 11/12/2019 - 17:31
Σε σχόλιό του για την επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση της κυβέρνησης, με ΜΑΤ και χρήση χημικών, εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην Υγεία, που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ενάντια στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της Υγείας.
Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία».
902

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η ΟΕΝΓΕ και τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων που κατήγγειλαν  ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κλήθηκαν από την ηγεσία του ΠΙΣ και τον υπουργό Υγείας, έκαναν χρήση χημικών, γκλομπς και ασπίδων, ασκώντας βία σε βάρος τους.  Ωστόσο τα μέλη της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων των Νοσοκομείων κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα διεξαγωγής της ημερίδας, καταγγέλλοντας την αστυνομοκρατία και ματαιώνοντας τη φιέστα για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 





















Παράλληλα, μέλη της ΟΕΝΓΕ, με παρεμβάσεις τους, κατήγγειλαν τα σχέδια πλήρους εμπορευματοποίησης της Υγείας, μέσω ΣΔΙΤ, ενώ με απόφαση της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία η αίθουσα τελεί υπό κατάληψη. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είναι «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις», «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός. Δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».
Στην αίθουσα της «Αίγλης» Ζαππείου και στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Στο πλευρό τους επίσης βρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Τη βίαιη επίθεση της κυβέρνησης κατά των διαδηλωτών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
Σε δήλωσή του ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε: «Το ΚΚΕ είναι εδώ, κι όχι συμβολικά. Συμπαραστέκεται σ' αυτό τον αγώνα. Δίνει τις μάχες με όλες του τις δυνάμεις παντού, να ενημερώσει πλατιά τον λαό και την εργατική τάξη που αυτή θα υποφέρει από την πολιτική που υλοποιείται χρόνια τώρα και θέλει την Υγεία να είναι ιδιωτική, τα αρπακτικά μέσα στα νοσοκομεία να κερδίζουν στις πλάτες του λαού μας. Δεν θα τα αφήσουμε έτσι. Το ΚΚΕ κι εχθές στη Βουλή κατήγγειλε αυτή την πολιτική που θέλει να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση μέσα στην Υγεία. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση.
Είμαστε απέναντι από την αστική τάξη και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλουν να εκμεταλλευτούν όλη αυτή την κατάσταση στο κίνημα. Θα πρέπει να διευρυνθεί ο αγώνας χώρο τον χώρο, γειτονιά τη γειτονιά. Να υπερασπίσουμε τη Δημόσια Υγεία για όλο το λαό με υπηρεσίες σύγχρονες, με την επιστήμη στην υπηρεσία του λαού μας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία».
Η Αφ. Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ μετά την ακύρωση της φιέστας του ΠΙΣ, επισήμανε: «Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την ηγεσία του ΠΙΣ και την κυβέρνηση η οποία έστειλε τα ΜΑΤ να "υποδεχτούν" τους νοσοκομειακούς γιατρούς λες και είναι κοινοί εγκληματίες. Στην προσπάθειά τους να μας φιμώσουν, να περάσουν τα σχέδιά τους για την πλήρη άλωση της Δημόσιας Υγείας από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι κύριοι του ΠΙΣ έβαλαν σήμερα την ιατρική ποδιά και μετατράπηκαν σε ντίλερ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, οι οποίοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους και διεκδικούν μερίδιο από την πίτα της αγοράς. Σήμερα επιβάλαμε το δίκιο μας, αυτό είναι το συμπέρασμα και το μήνυμα που στέλνουμε σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους συναδέλφους: Όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας κι αγωνιζόμαστε μπορούμε να το επιβάλουμε. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά το επόμενο διάστημα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό, για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού σε απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας».
Από την πλευρά του ο Ηλ. Σιώρας, γραμματέας ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «Ευαγγελισμού», επεσήμανε: «Στείλαμε μήνυμα αντίστασης και επιβολής του δίκιου. Αυτή τη στιγμή όσα απαράδεκτα συνέβησαν, με την τρομοκρατία που την έχουμε ζήσει κατ' επανάληψη εντός κι εκτός υπουργείου, και τώρα και παλιότερα, δεν θυμίζουν απλά άλλες εποχές. Μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Να ξέρουν ότι δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε μαζί μας τους φοιτητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής, τους συνταξιούχους, όλους τους εργαζόμενους που θέλουν και χρειάζονται δωρεάν Υγεία. Μαζί τους έχουν κατακτήσει κάποια πράγματα. Οι επιχειρηματίες και οι λεγόμενοι επιστήμονες Υγείας δεν θα βάλουν ταφόπλακα κι σ' αυτά τα ελάχιστα. Θα συνεχίσουμε ό,τι και να γίνει».
Η συγκέντρωση στο Ζάππειο
Συγκέντρωση στην είσοδο του Ζαππείου πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και Σωματείων Εργαζομένων Νοσοκομείων, ενάντια στην πλήρη εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας, με αφορμή τη φιέστα της ηγεσίας του ΠΙΣ που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, για τις ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας:

Ταυτόχρονα στην είσοδο της «Αίγλης», χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η σχετική φιέστα, είχαν παραταχθεί από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Με πορεία οι συγκεντρωμένοι έφτασαν έξω από την αίθουσα διεξαγωγής της φιέστας, στην «Αίγλη», απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το σημείο της κινητοποίησης. Από την ντουντούκα φώναξαν συνθήματα, αναφέροντας ότι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς τους να παρέμβουν στη σημερινή ημερίδα. Παράλληλα καταγγέλλουν τη στάση της μειοψηφικής ηγεσίας του ΠΙΣ σχετικά με τη σημερινή ημερίδα για τα ΣΔΙΤ.
Τα μέλη της ΟΕΝΓΕ κρατούσαν πανό που ανέγραφε «Όχι στις ΣΔΙΤ. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».
Πανό επίσης κρατούσαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο» που ανέγραφε «Όχι στα νοσοκομεία-επιχειρήσεις. Αυξήσεις στους μισθούς. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση συμβασιούχων και εργολαβικών. Ένταξη στα ΒΑΕ. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία».
Τέλος, πανό κρατούσαν και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» που ανέγραφε «Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δώστε λεφτά για την Υγεία. Αυξήσεις - προσλήψεις - Ανθυγιεινό».
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.