Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Αστική τάξη: Καταφύγιο στα σίγουρα λιμάνια του ΣΥΡΙΖΑ − Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής: «Υποπαραχώρηση», σε απλά Ελληνικά ιδιωτικοποίηση− Καταψήφισε το ΚΚΕ (4 VIDEO)

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Για το ξεπούλημα των Λιμανιών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας - «Υποπαραχώρηση», σε απλά ελληνικά ιδιωτικοποίηση
Πέμπτη 21/02/2019 - 14:15
Για το ξεπούλημα των Λιμανιών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και προχωρά, με νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, στην ιδιωτικοποίηση 10 ακόμα λιμανιών της χώρας, μεταξύ αυτών και τα λιμάνια Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας.
Για άλλη μια φορά βαφτίζει το άσπρο μαύρο και παρουσιάζει ως “φιλολαϊκή πολιτική” την παραχώρηση των λιμανιών στους εφοπλιστές και στους μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι κατ’ αποκλειστικότητα πλέον θα εκμεταλλεύονται τις υποδομές και τους εργαζόμενους με επαχθέστερους όρους και μάλιστα απαλλαγμένοι από το να πληρώνουν ακόμα και δημοτικά τέλη και έξοδα ηλεκτροφωτισμού.
Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας θα έχει άμεσα σοβαρές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους κατοίκους αυτών των πόλεων.
Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών εξυπηρετεί και την αμεσότερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων, η χρήση ως σταθμού ανεφοδιασμού και βάση για να εφορμούν να μακελεύουν λαούς.
Τα λιμάνια είναι πύλες εισόδου της χώρας και αναπτύσσουν ένα σημαντικό ρόλο στη μεταφορά εμπορευμάτων και διασύνδεσης με τα νησιά. Πρέπει να είναι δημόσια και να διασφαλίζεται ότι η λειτουργία τους εξυπηρετεί το λαό και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, να εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα για τους λιμενεργάτες και ναυτεργάτες.
Καλούμε το λαό να αντισταθεί, να οργανώσει την πάλη του για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας που πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες για τακτική συγκοινωνία με τα νησιά, με φτηνό εισιτήριο και τη μεταφορά αγαθών με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός να πάρουν θέση στις επερχόμενες εκλογές, να σταθούν απέναντι στις επιδιώξεις για ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και να καταδικάσουν τις δυνάμεις αυτές που τάσσονται με τα ιδιωτικά συμφέροντα, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».
902
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Βορά στο κεφάλαιο και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τα λιμάνια
Πέμπτη 21/02/2019 - 22:16 - Ενημέρωση: Πέμπτη 21/02/2019 - 22:55
Μία ακόμη δουλειά για το κεφάλαιο τέλειωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παραχωρώντας στους επιχειρηματικούς ομίλους τα δέκα μεγαλύτερα περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν, θεωρώντας πιο αποτελεσματικές για το κεφάλαιο τις μορφές ιδιωτικοποίησης που είχαν ακολουθήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Το σχέδιο νόμου προβλέπει πως η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας θα γίνει με τη μέθοδο της υποπαραχώρησης. Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς αυτών των λιμανιών, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ όπου ανήκουν, να μεταβιβάζουν σε υποπαραχωρησιούχους τμήματα ή δραστηριότητες.
Το σχέδιο νόμου προσφέρει επίσης νέα δωράκια στους εφοπλιστές, καθώς η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει άρθρο με το οποίο επεκτείνει στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές τη μαύρη εργασία χωρίς ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση και συνδικαλιστική εκπροσώπηση.Το άρθρο αυτό προβλέπει ότι τα πλοία, φορτηγά και δεξαμενόπλοια, με διεθνή πιστοποιητικά - δηλαδή με πληρώματα χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα - «γίνονται αποδεκτά για την εκτέλεση πλόων μεταξύ λιμένων εσωτερικού», δηλαδή θα μπορούν να πλέουν ανεξέλεγκτα στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές.
Κατά την πάγια πρακτική της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε «βροχή» τροπολογιών στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Καταψήφισε το ΚΚΕ
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης υπογράμμισε πως οι βουλευτές του Κόμματος καταψηφίζουν το νομοσχέδιο διότι ικανοποιούνται τα μονοπώλια και οι στρατιωτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει μια νέα μορφή ιδιωτικοποίησης (υποπαραχώρηση) που είναι πιο συμφέρουσα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού θα πάρουν τα φιλέτα και στο λαό θα φορτωθούν οι ζημιές. (video επάνω διαβάστε περισσότερα εδώ).
Στην δευτερολογία του, ο Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε την τακτική της κυβέρνησης που κατέθετε τροπολογίες μέχρι την τελευταία στιγμή. Παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός πως κάθε τροπολογία περιείχε πολλά άρθρα και όχι μόνο ένα. Με αυτό τον τρόπο οι βουλευτές δεν μπορούν να ψηφίσουν διαφορετικά για το ένα άρθρο και διαφορετικά για το άλλο άρθρο της ίδιας τροπολογίας, μιας και η ψηφοφορία γίνεται μόνο για το σύνολο της τροπολογίας και όχι για τα επιμέρους άρθρα. Το ΚΚΕ ψήφισε την τροπολογία που παρατείνει την παραμονή στα βαρέα των εργαζομένων στους δήμους. Επίσης ψήφισε την τροπολογία που προβλέπει ότι οι συλλογικές συμβάσεις των ναυτεργατών ισχύουν αναδρομικά από τον χρόνο έναρξης που αυτές ορίζουν, ανεξάρτητα από το πότε θα κυρωθούν από τον υπουργό.
«Είναι ένα νομοσχέδιο που εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, το ΝΑΤΟ και το εφοπλιστικό κεφάλαιο», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου, προσθέτοντας πως με το νομοσχέδιο εκποιούνται τα πιο κερδοφόρα τμήματα των δέκα περιφερειακών λιμανιών, που είναι στρατηγικής σημασίας ακόμα και για την άμυνας της χώρας:
«Το ΚΚΕ αντιμάχεται αυτή την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων οποιασδήποτε μορφής, θεωρώντας ότι τα λιμάνια πρέπει να ανήκουν στο κράτος και η λειτουργία τους να εξυπηρετεί το λαό όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Μανώλης Συντυχάκης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.