Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

SYRIZANEL-EE-Προαπαιτούμενα: Καταστολή προσφύγων, μάχες φαρμακευτικών ομίλων, ευΣΕΒής φορολογία, πλειστηριασμοί, Ασφαλιστικό... ‒ ΠΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη με ΜΕΤΩΠΟ ταξικής πάλης

Υπουργικό Συμβούλιο: Την επόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, συμπεριλαμβανομένων των πλειστηριασμών
Δημοσίευση: Τρί, 10/11/2015 - 14:33
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 10/11/2015 - 15:10
Την ερχόμενη εβδομάδα καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης 10 Νοέμβρη, με φόντο τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γ. Πανούση που αξιοποιούνται για αποπροσανατολισμό. 
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως
«το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας» και ότι «για την ελληνική κυβέρνηση τώρα είναι προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός της εβδομάδας ώστε να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα το πράσινο φως από το EWG και τον SSM για την εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ».
Eurogroup: Να κλείσουν οι «εκκρεμότητες» μέσα στην εβδομάδα
Εμφάνισε σαν «επιτυχία» της κυβέρνησης ότι δεν υπήρξε εμπλοκή στο χτεσινό Eurogroup και την «εκ των πραγμάτων αποσύνδεση της πρώτης αξιολόγησης από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».
Συνεπώς απομένουν 24ωρα μέχρι την επίτευξη συμβιβασμού κυβέρνησης - δανειστών για την απελευθέρωση υπό προϋποθέσεις των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως με βάση τις κυβερνητικές προτάσεις περίπου το 45% των δανειοληπτών θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του.
Στο θέμα των «κόκκινων» δανείων φαίνεται πως εντοπίζονται οι μέχρι τώρα δυσκολίες στις συζητήσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο, καθώς δεν αφορά μόνο τα στεγαστικά αλλά και τα επιχειρηματικά δάνεια όπου μαίνονται οι συγκρούσεις για τον έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων, όπως π.χ. στον Τουρισμό.

Μαίνεται η μάχη εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων για τα κέρδη από το φάρμακο
Στα ανοιχτά θέματα είναι ακόμα οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων, η ρύθμιση των 100 δόσεων και το ισοδύναμο για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Το Ασφαλιστικό -με τις νέες σκληρές ρυθμίσεις για νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους- αναμένεται να έρθει ως νομοσχέδιο αργότερα, πιθανά το 1ο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη.
Στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο εμφανής ήταν η προσπάθεια επικοινωνιακά να χρυσωθεί το χάπι των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου. 

Χαρακτηριστικά ο ΑλέξηςΤσίπρας ισχυρίστηκε ότι 
«η ελληνική κυβέρνηση να μην περιοριστεί απλώς στην υλοποίηση και διαχείριση της Συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά να επιταχύνει την υλοποίηση των προγραμματικών της δεσμεύσεων», κάνοντας αναφορά στους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Διαφθοράς και σε «σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα», που επαναφέρει διαρκώς ο ΣΕΒ για την προσέλκυση επενδύσεων.
Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία, λέγοντας πως
«η ελληνική κυβέρνηση θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστή στη διαπραγμάτευση ΕΕ - Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», αποδεχόμενος να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προώθηση της πολιτικής καταστολής και εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε χώρες υποδοχής.
Επιμένει σε κοινή ακτοφυλακή Ελλάδας - Τουρκίας ο Ζ. Κ. Γιούνκερ
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε αναφορά στις αιτιάσεις παραγόντων της ΕΕ για κοινή ακτοφυλακή και κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.