*
*
Τα juke box της πολεμικής προπαγάνδας
Φωτό: Associated Press
Τρίτη 17/06/2025 - 07:59
Από την Παρασκευή οπότε και το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, παρελαύνουν σε ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις, podcasts μία σειρά διεθνολόγοι, αναλυτές, καθηγητές, απόστρατοι, ειδικοί και «ανειδίκευτοι». Η σύμπτωση; Στην συντριπτική τους πλειοψηφία λένε τα ίδια, δηλαδή την προπαγάνδα του Ισραήλ, που άλλωστε έχει γίνει και προπαγάνδα της ελληνικής κυβέρνησης.
Λένε: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στις προληπτικές ενέργειες.
Η αλήθεια: Από πότε είναι αυτοάμυνα ο βομβαρδισμός μίας άλλης χώρας; Πολύ περισσότερο που οι τωρινοί βομβαρδισμοί έρχονται σε συνέχεια προηγούμενων βομβαρδισμών σε κρίσιμες υποδομές του Ιράν, στην εξόντωση κρατικών αξιωματούχων του Ιράν, είτε εντός του Ιράν είτε στο έδαφος άλλων χωρών (π.χ. Συρία). Από πότε είναι αυτοάμυνα ένα κράτος στην Μέση Ανατολή να βομβαρδίζει την Υεμένη, την Συρία, να διαπράττει γενοκτονία ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, τον Λίβανο και να βομβαρδίζει το Ιράν; Η αλήθεια είναι ότι μέσω της πολεμικής προπαγάνδας οι «αναλυτές» επιδιώκουν να αναποδογυρίσουν την λογική, αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος δηλαδή, ότι το Ισραήλ σέρνει μαζί με τους συμμάχους του στον όλεθρο όλη την Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» το έχει αποκλειστικό προνόμιο το Ισραήλ; Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν δικαίωμα στην «αυτοάμυνα», στην αντίσταση στο κράτος κατακτητή; Το Ιράν που βομβαρδίζεται από το Ισραήλ τώρα, ενώ την τελευταία διετία έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ πολλοί κρατικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι του, γιατί δεν έχει κι αυτό το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα»;
Το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» αποτέλεσε και αποτελεί ένα βρώμικο άλλοθι για να δικαιολογούνται τα εγκλήματα του Ισραήλ ενάντια στους λαούς της περιοχής. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και τα άλλα κόμματα που είχαν κάνει το άλλοθι του Νετανιάχου καραμέλα και «γραμμή» έχουν βαριές ευθύνες. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ μαζί κατέστησαν «στρατηγικό σύμμαχο» τον χασάπη των λαών. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαριές ευθύνες. Ακόμα και τώρα που όλα κρέμονται από μία κλωστή δεν σταματάει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, κίνηση με απρόβλεπτα επικίνδυνες συνέπειες για τον λαό μας.
Λένε: Το Ιράν είναι ένα θεοκρατικό καθεστώς και τώρα τιμωρείται.
Η αλήθεια: Δεν το λένε καν έτσι. Το λένε ακόμα πιο χυδαία όπως π.χ. μία μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα που είχε πρωτοσέλιδο την προτροπή «Ρίξτε τους μουλάδες»! Επιδιώκουν έτσι να χτίσουν ένα πλαστό δίπολο, που να στηρίζει το αφήγημα πώς ο πόλεμος είναι «θρησκευτικός». Δίνουν έτσι κι έναν «κοσμικό» χαρακτήρα στα ισραηλινά αίσχη. Στην Ελλάδα επιδιώκεται να καλλιεργηθεί ένα τυφλό μίσος απέναντι στους μουσουλμάνους ώστε να στηριχτεί το κράτος - δολοφόνος, το Ισραήλ. Τι δε λένε όλοι αυτοί οι πανέξυπνοι; Για να μην βγάλουμε το ποινικό μητρώο των ευρωατλαντικών στην στήριξη είτε παλιότερα των Ταλιμπάν, είτε πιο πρόσφατα του ISIS, θα σταθούμε στα εξής πρόσφατα:
- Μόλις πριν μία εβδομάδα το Ισραήλ διά στόματος Νετανιάχου παραδέχτηκε δημόσια ότι αξιοποιεί αποπαίδια του ISIS στη Γάζα για να αντιμετωπίζουν την Χαμάς και για άλλα εγκλήματα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.
- Το Ισραήλ, μαζί με άλλους «παίκτες» στην περιοχή, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση των τζιχαντιστών στη Συρία, της όποια άλλωστε αξιοποιεί και τον εναέριο χώρο για τις επιδρομές του στο Ιράν και αλλού.
Ποιο είναι το μέτρο εκείνο σύμφωνα με το οποίο δεν είναι «θεοκρατικό» το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία άλλωστε η χώρα μας έχει αναπτύξει σημαντικές διμερείς στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις (στη Σαουδική Αραβία άλλωστε σταθμεύει και μία πυροβολαρχία ελληνικών Patriot); Πρόκειται για τα συνηθισμένα διπλά στάνταρ της πολεμικής προπαγάνδας...
Όσοι καλλιεργούν λοιπόν «θρησκευτικό μίσος» ουσιαστικά επιχειρούν να συσκοτίσουν τις πραγματικές αντιθέσεις και τους πραγματικούς οικονομικούς, στρατιωτικούς, πολιτικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Αυτοί βάζουν φωτιά στους λαούς, αυτοί οπλίζουν το χέρι των Ισραήλ, ΗΠΑ, ΕΕ να σέρνουν μία ολόκληρη περιοχή, αν όχι τον πλανήτη, στην άβυσσο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Έτσι μοιράζονται οι αγορές, τα εδάφη, έτσι ανοίγονται οι «εμπορικοί δρόμοι», έτσι διαμορφώνονται οι λεγόμενες «τρομερές επενδυτικές ευκαιρίες» όπως π.χ. ο IMEC, ο νέος εμπορικός διάδρομος Ινδίας, Μ. Ανατολής, Ευρωπής.
Λένε: το Ιράν είναι πηγή αποσταθεροποίησης στην περιοχή.
Η αλήθεια: Το Ισραήλ σε δύο χρόνια έχει ισοπεδώσει την Γάζα χωρίς να έχει νικήσει αυτό τον πόλεμο, βομβαρδίζει την Υεμένη, εισέβαλε και αποχώρησε από τον Λίβανο τον οποίο σποραδικά βομβαρδίζει και τώρα, βομβάρδιζε τη Συρία μέχρι τη στιγμή που από κοινού με τις ΗΠΑ, την Τουρκία κ.ά. σιγόνταρε τους τζιχαντιστές και άλλους κατσαπλιάδες που τους έκανε κυβέρνηση! Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει διεθνές ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου. Δηλώσεις όπως αυτές του Έλληνα ΥΠΕΞ, που κάνει λόγο σε αυτές τις συνθήκες για «χώρες που αποτελούν σημαντικό παράγοντα αποσταθεροποίησης, όπως το Ιράν» αποτελούν πρόκληση καθώς αθωώνουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που φτάνει να βομβαρδίζει πυρηνικές εγκαταστάσεις! Τι άλλο πρέπει να κάνει για να χαρακτηριστεί «πηγή αποσταθεροποίησης»; Πηγή κινδύνων για τους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας, του Λιβάνου, της Υεμένης, του Ιράν αλλά και του Ισραήλ αποτελούν οι βαρβαρότητες που διαπράττει το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ασφαλώς και της ελληνικής κυβέρνησης.
Επιστρέφουμε σε όσα είπαμε στην αρχή. Όλα αυτά αναπαράγονται επί 24ωρου βάσεως από τα αστικά ΜΜΕ, προκειμένου να αναποδογυρίσουν την λογική, να στρατεύσουν τον λαό στην επόμενη πίστα της ελληνικής συμμετοχής στα ματωμένα, ιμπεριαλιστικά σχέδια. Πρόκειται για άτιμη, προσβλητική προπαγάνδα βγαλμένη απευθείας από το Ισραήλ και τις υπηρεσίες του. Σε αυτές τις συνθήκες περισσότερο από ποτέ συντονιζόμαστε στο 902.gr, μελετάμε και διαδίδουμε τον «Ριζοσπάστη». Για να βρει τοίχο η πολεμική προπαγάνδα, να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και η πυροβολαρχία «Patriot» από τη Σαουδική Αραβία, να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.