theatrorematias
*
*
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
*
ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
*
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Έργα του Μ. Τρανουδάκη θα παρουσιαστούν στις 4 Σεπτέμβρη
Σάββατο 02/09/2017 - 20:53 - Ενημέρωση: Δευτέρα 04/09/2017 - 07:35
Έργα του συνθέτη Μιχάλη Τρανουδάκη θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη, στις 8.30 μ.μ. Το περιεχόμενο της βραδιάς θα αφορά τον πυρήνα της κομμουνιστικής ιδεολογίας μέσα από την τέχνη. Η συναυλία θα δοθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση που διοργανώνει το Φεστιβάλ Ρεματιάς.
Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τρία μελοποιημένα αποσπάσματα από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο των Μαρξ και Ένγκελς σε ερμηνεία Δημήτρη Βουτσά και μία καντάτα πάνω στο ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ Πέτρογκραντ 1917, σε απόδοση στα ελληνικά από το Γιάννη Ρίτσο και ερμηνεία Σοφίας Μιχαηλίδου. Ο Μιχάλης Τρανουδάκης θα είναι στο πιάνο και στα κρουστά ο Μαρίνος Τρανουδάκης και ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος.
Το δεύτερο μέρος της βραδιάς βασίζεται στη σύλληψη του Μιχάλη Τρανουδάκη να παρουσιαστεί το περιεχόμενο μιας εξαιρετικά σπάνιας έκδοσης του 1927 με χορωδιακά τραγούδια. Τα Κόκκινα Τραγούδια αποτελούν το ρεπερτόριο που ερμήνευαν οι εργατικές χορωδίες, οι οποίες αποτελούσαν μια γενικευμένη τάση της εποχής, στο πλαίσιο της διάδοσης της τέχνης στην εργατική τάξη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο πρόλογος της έκδοσης περιέχει οδηγίες κατάρτισης μιας εργατικής χορωδίας. Σε θέση εργατικής χορωδίας, η Χορωδία του Πάντειου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη.
«Η μουσική αυτή βραδιά στηρίζεται στην ιδέα ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση είναι ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, μαζί με τους δύο παγκόσμιους πολέμους από τα κορυφαία του 20ού αιώνα, γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς σε όποια ιδεολογία και αν ανήκει. Η Οκτωβριανή Επανάσταση και τα συμπεράσματα στα οποία οδήγησε την ανθρωπότητα αποκτούν ολοένα και πιο επίκαιρο χαρακτήρα σήμερα ενώ η τεράστια σημασία της επηρέασε, επηρεάζει και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις Τέχνες και τα Γράμματα» σημειώνει ο Μιχάλης Τρανουδάκης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.