Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ουκρανία: Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις - «Επιστράτευση» ετοιμάζουν οι ρωσόφωνοι


Ουκρανία: Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις - «Επιστράτευση» ετοιμάζουν οι ρωσόφωνοι
Δημοσίευση: Δευ, 02/02/2015 - 16:31
Τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε σήμερα από επιθέσεις πυροβολικού εναντίον του Ντονέτσκ, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου ανέφεραν ότι άλλοι πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ρωσόφωνους πολιτοφύλακες κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές του Ντοντέτσκ, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 15 άμαχοι σκοτώθηκαν από οβίδες, βλήματα όλμων ή ρουκέτες των δυνάμεων του Κιέβου που έπληξαν κατοικημένες περιοχές της πόλης.
Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις
Βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, οι ένοπλοι πολιτοφύλακες συνέχισαν τις επιθέσεις για να απωθήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις από τη μικρή πόλη Ντεμπάλτσεβε, έναν στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομικό κόμβο. Οι στρατιωτικές αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν πως οι δυνάμεις των πολιτοφυλάκων εξαπέλυσαν το τελευταίο 24ωρο περισσότερες από 100 επιθέσεις κάνοντας χρήση πυροβολικού, συστημάτων ρουκετών και πυρών αρμάτων μάχης εναντίον ουκρανικών θέσεων και κατοικημένων περιοχών.
«Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών και των στρατιωτικών συγκρούσεων, η Ουκρανία έχασε πέντε στρατιώτες και άλλοι 29 τραυματίσθηκαν», δήλωσε κατά την πρωινή ενημέρωση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Βιατσεσλάβ Σελεζνιόφ.
Πυρά πυροβολικού ακούγονταν όλη τη νύκτα προερχόμενα κυρίως από την περιοχή του αεροδρομίου, τον έλεγχο της οποίας έχασαν πριν από μια εβδομάδα οι κυβερνητικές δυνάμεις.
«Επιστράτευση» ετοιμάζουν οι ρωσόφωνοι
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» στην Ανατολική Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιστρατευθούν 100.000 άνδρες για να πολεμήσουν εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ενώ οι μάχες έχουν ενταθεί μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών το Σάββατο.
«Γενική επιστράτευση θα πραγματοποιηθεί εντός δέκα ημερών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, προβλέπεται να επιστρατευθούν ως 100.000 άνδρες», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των ρωσόφωνων DAN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.