Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Καμιά Δράση δεν μπορεί να ανακόψει τη δράση του ΠΑΜΕ

1/2/2015: Στέφανος Μάνος: Να οριστεί ο Βαρουφάκης αποκλειστικά υπεύθυνος διαπραγματευτής
Στη δράση κολλάει το σίδερο! Πού ξέρεις;

Ξανά σε δίκη συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Σε δίκη παραπέμπονται, για άλλη μια φορά, αύριο Πέμπτη, στελέχη του ΠΑΜΕ και συγκεκριμένα ο Γιώργος Πέρρος, ο Χρήστος Κατσώτης και ο Θοδωρής Κούτρας. Η δίωξη ασκείται στη βάση της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε σε βάρος του ΠΑΜΕ, το Μάη του 2010, το κόμμα «Δράση».
Την περίοδο εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη απεργιακοί και άλλοι αγώνες, ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, με μπροστάρηδες τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Η «Δράση», λειτουργώντας για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούσε να
«διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη μελών της διοικήσεως του ΠΑΜΕ, καθώς και τυχόν άλλων ηθικών ή φυσικών αυτουργών των παραπάνω παρανόμων πράξεων που θα προκύψουν από την προδικασία».
Η δίωξη που ασκείται τώρα αφορά τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΜΕ σε κινητοποιήσεις που έγιναν στις 21 Απρίλη 2010 στον τουρισμό - επισιτισμό, στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Σε δίκη οδηγείται σήμερα και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές, για τις κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν το ΕΚΛ και το ΠΑΜΕ το 2011, έξω από τις Εφορίες, με αίτημα την κατάργηση των χαρατσιών και της βαριάς φορολογίας.
Κατηγορείται για «παρεμπόδιση εργαζομένων και του κοινού, άσκηση βίας» κλπ., παρά το γεγονός ότι, τόσο από τις καταθέσεις των διευθυντών των Εφοριών όσο και από την προκαταρκτική εξέταση, δεν προέκυψαν στοιχεία γι' αυτές τις κατηγορίες.
Αυτό είχε οδηγήσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών αρχικά να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, αλλά με παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών ασκήθηκε ποινική δίωξη!
Με ανακοίνωση το ΕΚΛ ζητάει την παύση της δίωξης του προέδρου του και κάθε άλλου που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.