Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup: Σήμερα η απόφαση για την παράταση της αντιλαϊκής συμφωνίας


Στο Eurogroup οι αποφάσεις για την παράταση της αντιλαϊκής συμφωνίας
Δημοσίευση: Παρ, 20/02/2015 - 08:31
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 20/02/2015 - 13:12
Στο σημερινό Eurogroup θα ληφθούν οι αποφάσεις επί του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Τα παζάρια στην Ομάδα Εργασίας (Euroworking Group) που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Η συνεδρίαση του Euroworking Group δεν κατέληξε σε αποφάσεις, αλλά σύμφωνα με διπλωματικές πηγές υπάρχουν ενδείξεις προόδου. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδο και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, θα κατευθυνθούν προς μία λύση που φαίνεται να μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ.
Πάντως αξιωματούχοι της Ευρωζώνης τόνισαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και ότι τα πάντα θα κριθούν στο Eurogroup.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσέρχεται σε αυτά τα ενδοαστικά παζάρια, έχοντας δεσμευτεί
  • για «δημοσιονομική ισορροπία»,
  • για επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2015,
  • για πρωτογενή πλεονάσματα,
  • για συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων,
  • για «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις»,
  • για όλα αυτά που ματώνουν το λαό.
Μαίνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί
Το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνομιλία «έγινε σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη».
Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι θα βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση και θα συζητήσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με την Άνγκελα Μέρκελ.
Στη συνεδρίαση του Euroworking Group η γερμανική κυβέρνηση προσήλθε με ένα έγγραφο θέσεων το οποίο χαρακτήριζε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως «Δούρειο Ίππο» για να εξασφαλιστεί μια χρηματοδοτική γέφυρα, χωρίς ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.