Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Η φτηνή Ακριβοπούλου, ο ακριβός Μπογιόπουλος, ο μέσος Γερμανός του Βαρουφάκη, και το Mnimonio ist Mnimonio (Προς εμπέδωσιν, με 2 VIDEO) ‒ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΡΕ ΣΕΙΣ! (ΙΙΙ)

Βασίλης Παπαγεωργίου - Σκιτσογράφος

Μπογιόπουλος, 16 Φεβ 2015


«Κέντησε», ως συνήθως ο Νίκος Μπογιόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίνου Χατζηνικολάου. Ο κομμουνιστής δημοσιογράφος έκανε τεκμηριωμένη επίθεση για την στάση που κρατάει ο Σύριζα και ο Γ. Βαρουφάκης στις διαπραγματεύσεις, και με πάρα πολύ γλαφυρό λόγο περιέγραψε το όλο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις συνομιλίες που υπάρχουν στις Βρυξέλλες.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι το κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, όπως έχει πει ο Α. Τσίπρας, υπογράμμισε ο δημοσιογράφος επικρίνοντας την ευρωλαγνεία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο η Ε.Ε είναι το διοικητήριο στο οποίο στεγάζεται μια κομαντατούρ (σ.σ γερμανικά φρουραρχεία τα οποία είχαν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες χώρες, στον β’ παγκόσμιο πόλεμο) τις διεθνούς, τις ευρωπαϊκής και της εγχώριας πλουτοκρατίας η οποία έχει επιπέσει στην κεφαλή του ελληνικού λαού και όλων των λαών της Ευρώπης.
Το βασικό που πρέπει να διεκδικήσει ο ελληνικός λαός για να έχει μέλλον και προοπτική είναι η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εάν θέλουμε και την αναδημιουργία της Ελλάδας, και μια Ελλάδα που δεν θα έχει περασμένη μια θηλιά στον λαιμό της την οποία ο εκάστοτε Σόιμπλε θα την ανοιγοκλείνει κατά το δοκούν, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Ν. Μογιόπουλος...
 

*



Μπογιόπουλος, 28 Ιαν 2015

Ορμώμενος από συνέντευξη που είχε δώσει στο BBC ο Γ. Βαρουφάκης, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος μέσα από την συχνότητα του Realfm κάνει μια ευθεία επίθεση στον υπουργό οικονομικών και κατ’ επέκταση στην ίδια την πολιτική του Σύριζα.
Ο πάντα καλά ενημερωμένος κομμουνιστής δημοσιογράφος μας λέει τι ακριβώς είχε δηλώσει ο Γ. Βαρουφάκης κάτι που δεν είχαμε διαβάσει στα σχετικά ρεπορτάζ. Στο ηχητικό που παραθέτουμε θα ακούσετε τις σχετικές –απαράδεκτες κατά τον Ν. Μπογιόπουλο
δηλώσεις.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο με μια τέτοια τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών, ότι δηλαδή «ο μέσος Γερμανός καταβάλει κόστος για την ελληνική οικονομική πανωλεθρία» είναι η αποδοχή της προπαγάνδας της Μέρκελ. Ο ίδιος επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου ισχυρίστηκε ότι τα γερμανικά μονοπώλια έχουν κερδίσει δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομική κρίση.


 ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ μέσω Lenin Reloaded

***


Ένα, δύο, τρία, πολλά μνημόνια

Νίκος Μπογιόπουλος

Αυτό λέγεται "Μνημόνιο" 

 


Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα στις Βρυξέλλες για παράταση της Δανειακής Σύμβασης. Η παρούσα Δανειακή Σύμβαση – καλούμενη ως «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» - επιβλήθηκε στη χώρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση Παπαδήμου στις 15 Μαρτίου 2012 και κυρώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια μια βδομάδα αργότερα.

Το κείμενο της Δανειακής αποτελεί νόμο του κράτους και το περιεχόμενό της δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, Αριθμός Φύλλου 65, της 22ας Μαρτίου 2012. Όπως αναφέρεται ήδη από το πρώτο άρθρο του νόμου (υπ’ αριθμόν 4060) τόσο η επίσημη γλώσσα της σύμβασης όσο και των παραρτημάτων που τη συνοδεύουν είναι η αγγλική…

Στο κείμενο της Δανειακής Σύμβασης (πλην των παραρτημάτων) αναφέρεται τουλάχιστον σαράντα μία φορές (αριθμός: 41) ότι το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση αποτελούν δυο κείμενα τα οποία βρίσκονται σε σχέση αδιάσπαστης ενότητας μεταξύ τους.

Ακολουθούν ενδεικτικά ορισμένες τέτοιες χαρακτηριστικές αναφορές:
α) Δανειακή Σύμβαση, Προοίμιο, παράγραφος 7, ΦΕΚ, σελίδα 1790: «Η διαθεσιμότητα και η παροχή Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης (….) εξαρτώνται, εκτός αν ορίζονται άλλως, από (i) τη συμμόρφωση του Δικαιούχου Κράτους Μέλους με τα μέτρα που ορίζονται στο Μνημόνιο και (ii) τη θετική απόφαση των Εγγυητών, επί τη βάσει των αποτελεσμάτων των τακτικών αξιολογήσεων που διενεργούνται από την Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ…»
Παρακάτω (στην ίδια παράγραφο) σημειώνεται: «…η οικονομική πολιτική του Δικαιούχου Κράτους Μέλους είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα προσαρμογής και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το Συμβούλιο στην Απόφαση και οποιεσδήποτε άλλες προϋποθέσεις προβλέπονται από το Συμβούλιο ή το Μνημόνιο».
β) Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ, σελίδα 1803, παράγραφος 7: «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα ποσά που του παρασχέθηκαν υπό τους όρους της παρούσας Σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων των Διευκολύνσεων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Μνημόνιο…».
Παρακάτω (στη σελίδα 1805) τονίζεται ότι προϋπόθεση εκτέλεσης της Δανειακής Σύμβασης είναι «οι Εγγυητές να έχουν ικανοποιηθεί (με ομόφωνο τρόπο) προς τη συμμόρφωση του Δικαιούχου Κράτους Μέλους με τους όρους του Μνημονίου…».

γ) Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ, σελίδα 1819. Σημειώνεται ότι η Δανειακή Σύμβαση ακυρώνεται εάν: «β) το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, το ΤΧΣ, ή η Τράπεζα της Ελλάδος αθετήσουν οποιαδήποτε υποχρέωσή τους από την παρούσα Σύμβαση (συμπεριλαμβανομένης και της υποχρέωσης που διατυπώνεται στον Όρο 2(7) να εφαρμοστεί κάθε Χρηματοδοτική Ενίσχυση σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου…»

δ) Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ, σελίδα 1826: «Τα Μέρη στην παρούσα Σύμβαση αναγνωρίζουν και αποδέχονται την ύπαρξη και τους όρους του Μνημονίου…»


Επίσης στην παραπάνω σελίδα καθώς και στην επόμενη (ΦΕΚ, σελίδες 1826 - 1827) υπό τον τίτλο «Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια» καταγράφεται ότι η Ελλάδα όσον αφορά την συμμόρφωσή της με τη Δανειακή Σύμβαση α) τελεί υπό το «Αγγλικό Δίκαιο», β) υπάγεται στην «αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου» και γ) η Ελλάδα και ο λαός της «παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία…».


Αφενός, λοιπόν, επειδή το κρέας δεν είναι ψάρι και αφετέρου επειδή ο γάιδαρος δεν πετάει, ανεξαρτήτως από το που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους καλούς μας «εταίρους», ανεξαρτήτως επίσης τι θα ακολουθήσει μετά από μια ενδεχόμενη συμφωνία στο «Eurogroup» στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το δεδομένο που έχουμε για την ώρα είναι ότι: «Παράταση» της Δανειακής Σύμβασης σημαίνει ένα - και μόνο - πράγμα: Μνημόνιο.

4 σχόλια:

  1. Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ συγκλονιστικά παραδίδει μαθήματα τακτικής και πολιτικής τεκμηρίωσης στην Κομμουνιστική ιδεολογία, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για μας, εκτός από την ηγεσία του κόμματός του, η οποία τον έθεσε και εκτός Κ.Ε.
    Να λέμε τα πάντα και για τα πάντα.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπογιόπουλος είναι κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ. Μεγάλη τιμή. Και κάθε μέλος προσφέρει όπου δει, ανάλογα με τα προσόντα του.

      Φωτεινό παράδειγμα για τον κομμουνιστή είναι το Κόμμα -ως συλλογικότητα- και όχι το αντίθετο.

      Αναλύσεις πολύ καλές και τεκμηριωμένες κάνει ο Μπ. Με τα ιδεολογικά εφόδια που σφυρηλάτησε χάρη σε αυτό ακριβώς το Κόμμα.

      Και τι πάει να πει «τον έθεσε και εκτός ΚΕ»; Ήταν ποτέ στην ΚΕ;

      Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω «τα πάντα για τα πάντα». Και, πώς «τίθεται» κάποιος εκτός ΚΕ;

      Να θυμόμαστε, όμως, ότι το θέμα έχει εξαντληθεί και έχει ήδη απαντηθεί από τον ίδιο τον Μπ.: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7723304 Κι ακόμα πιο πριν: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7378137

      Διαγραφή
  2. Δεν θα διαφωνήσω το ξέρεις. Όμως και οι πέτρες γνωρίζουν από τον ίδιο ότι διαχώρισε σαφέστατα τη θέση του όντας στον Ριζοσπάστη αποχωρώντας από την εφημερίδα αρνούμενος να υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις.
    Κατά τα άλλα είναι το υπ. αριθ, 1 κεφάλαιο στην επικοινωνία του κόμματος με το λαό με γλώσσα κατανοητή και όχι των κομματικών αιθουσών.
    Οφείλει το κόμμα να τον "εκμεταλλευτεί" δεόντως αντιλαμβάνεσαι πως το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διαφωνήσεις, αλλά... διαφωνείς, Γιάννη

      «Διαχώρισε σαφέστατα τη θέση του» από πού; Και από τι; Δεν είμαι πέτρα, Γιάννη. Έχεις επιστολή για το θέμα άλλη από αυτή που έστειλε ο ίδιος «Με αφορμή τη λήξη της εργασιακής μου σχέσης με τον "Ριζοσπάστη"»;

      Επίσης, άλλο το «αποχώρησε από την εφημερίδα» και άλλο «τον έθεσε και εκτός ΚΕ». Ο καθένας αποχωρεί από όπου θέλει. Δεν του έφταναν τα χρήματα έφυγε. Δεν καταλαβαίνω τις «κομματικές αίθουσες» και δεν αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει «να τον "εκμεταλλευτεί" δεόντως». Κανείς δεν εκμεταλλεύεται κανέναν. Η προσφορά είναι εθελοντική. Κανείς δεν κρατάει κανέναν με το ζόρι.

      Να θυμόμαστε όμως ότι ο Ρίζος δεν είναι μαγαζί. Ακόμη και να ήθελε να είναι σκληρή καπιταλιστική επιχείρηση, αυτό θα ήταν αδύνατον.

      Ο Ρίζος δεν είναι ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, Γιάννη, με δάνεια 857% σε σχέση με τα ίδια κεφάλαιά του, και ΑΥΓΗ, ναι ΑΥΓΗ, με 313%. (Βλέπε χρήσιμα στοιχεία: http://zbabis.blogspot.gr/2013/08/mega-fm.html). Και μην ξαναλέμε ότι η καπιταλιστική κρίση αφανίζει τους πιο αδύναμους, όπως φαίνεται και από τα μαγαζιά που έκλεισαν.

      Αυτοί που «ανέβασαν» το θέμα «δεν άνοιξαν ποτέ το στόμα τους για τις χιλιάδες απολύσεις στο χώρο του Τύπου και για την επιβολή του καθεστώτος εργασιακής γαλέρας που βασιλεύει στα ΜΜΕ» (επιστολή Μπ.)

      Η ιστορία έχει εξαντληθεί Γιάννη. Δεν καταλαβαίνω γιατί την επαναφέρεις. Κουβέντα να γίνεται;

      Τέλος, για όσους δεν γνωρίζουν, στο Καταστατικό του ΚΚΕ, που ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο διαβάζουμε (http://www.kke.gr/taytothta/):

      «ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8, ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
      ΑΡΘΡΟ 42
      Οι οικονομικοί πόροι του Κόμματος προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και την οικονομική δουλειά τους, από οικονομικές εξορμήσεις, προαιρετικές εισφορές, δωρεές ή κληρονομιές.
      Επίσης, έσοδα που ανήκουν στο Κόμμα είναι και οι μισθοί, οι συντάξεις, οι αποζημιώσεις που παίρνουν τα εκλεγμένα ή εξουσιοδοτημένα από το Κόμμα μέλη του σε θεσμούς του αστικού κράτους, όπως και η χρηματοδότηση από τη συμμετοχή του Κόμματος μέσω των εκλογών σε αυτούς τους θεσμούς.

      ΑΡΘΡΟ 46:
      Τα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
      Το ίδιο ισχύει για τα μέλη του Κόμματος που εργάζονται στον τεχνικό ή βοηθητικό μηχανισμό του Κόμματος, στο «Ριζοσπάστη», στην ΚΟΜΕΠ, σε άλλα κομματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο εκδοτικό του Κόμματος».

      Στο Κόμμα δεν υπάρχουν βεντέτες.

      Και προς απογοήτευση κάποιων, ο Ρίζος εξακολουθεί να γράφεται με αίμα και να μας ενημερώνει και μετά την αποχώρηση του Μπ.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.