Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» ‒ Σχόλιο ΚΚΕ: Ανάπτυξη και κέρδη για το κεφάλαιο δεν συμβιβάζονται με ζωή και δικαιώματα για το λαό


Αλ. Τσίπρας: Συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» - Σχόλιο του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Τετ, 11/02/2015 - 13:49
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 11/02/2015 - 17:18
Τη συνδρομή τού Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την εφαρμογή «σαρωτικών μεταρρυθμίσεων», δηλαδή ενός νέου κύματος αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να συσταθεί μια μόνιμη επιτροπή συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ, για την κατάρτιση ενός «Συμφώνου για την Ανάπτυξη», που θα αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Στα πλαίσια των παζαριών για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους της, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει ένα πρόγραμμα «γέφυρα», που θα περιλαμβάνει το 70% των μέτρων του μνημονίου, ενώ το άλλο 30% θα αντικατασταθεί από τα μέτρα που θα συμφωνηθούν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.
Στις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση με τον Άνχελ Γκουρία, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν «κοινωνικό πρόσημο».

Ωστόσο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός, γνωστός για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνουν οι εκθέσεις του.
Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή, θα χρησιμοποιήσει ως «φύλλο συκής» την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.
«Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν να πραγματοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τους προκατόχους του ότι είχαν δεσμεύσεις από την «οικονομική ολιγαρχία», καθώς και ότι έκαναν «απορρυθμίσεις» και όχι «μεταρρυθμίσεις».
Θέλοντας να χρυσώσει το χάπι για το γεγονός ότι ανάλογη συνεργασία είχε αναπτύξει και η προηγούμενη κυβέρνηση,
ισχυρίστηκε ότι αυτή τη φορά η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα γίνει όχι με βάση την «εργαλειοθήκη», αλλά τη «λαϊκή εντολή» και τις προγραμματικές δηλώσεις. (!!)
Εξυμνώντας τον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που προϋποθέτει νέες θυσίες για τον λαό, για ακόμη μια φορά δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την κυβέρνηση Ομπάμα. 
«Σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Ευρώπη προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κρίση με τη λιτότητα», ανέφερε. (Είμαστε όλοι Αμερικανάκια;)
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ δήλωσε πως
βρίσκεται εδώ προκειμένου να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση τι πράττουν άλλες χώρες «που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα». (Λες και δεν ξέραμε!)
Σχόλιο του ΚΚΕ
Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανακοινώνει στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, το γνωστό οικονομικό οργανισμό, που μόνιμα προτείνει αντιλαϊκά μέτρα και σφαγή δικαιωμάτων, ο λαός πρέπει να κουμπώνεται και να προετοιμάζεται για νέα αντιλαϊκή επίθεση. Άλλωστε σε μια "κανονική" καπιταλιστική χώρα, όπως αυτή που δήλωσε ότι επιδιώκει ο πρωθυπουργός, ανάπτυξη και κέρδη για το κεφάλαιο δεν συμβιβάζονται με ζωή με δικαιώματα για το λαό». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.