Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ουκρανία: Παραδίνονται κατά εκατοντάδες οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ντεμπάλτσεβε (4 VIDEO)

Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παραδίνονται στο Ντεμπάτσεβο 17/02/15 (πηγή βίντεο: Κολινδρός)
Ουκρανία: Παραδίνονται κατά εκατοντάδες οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ντεμπάλτσεβε
Δημοσίευση: Τετ, 18/02/2015 - 13:49
Εκατοντάδες στρατιώτες του ουκρανικού στρατού παραδίνονται στις δυνάμεις των ένοπλων πολιτοφυλάκων στην πόλη Ντεμπάλτσεβε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των ρωσόφωνων. «Στο Ντεμπάλτσεβε βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική παράδοση όπλων από τις ουκρανικές δυνάμεις. Οι άνθρωποι αυτοί ανέρχονται σε εκατοντάδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Μαξίμ Λεστσένκο.

Στο Κίεβο, ο Σέμεν Σεμεντσένκο, βουλευτής και διοικητής της παραστρατιωτικής μονάδας Ντόνμπας, υποστήριξε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να «αποσύρονται» από την πόλη. «Η απόσυρση των δυνάμεων γίνεται κατά οργανωμένο τρόπο. Ο εχθρός προσπαθεί να κόψει τους δρόμους και να εμποδίσει την έξοδο των δυνάμεων», πρόσθεσε.
Ρεπορτάζ του Reuters
Ρεπορτάζ του RT

Νέες απειλές από τις ΗΠΑ
Η κατάληψη του Ντεμπάλτσεβε προκάλεσε τη δυσφορία των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε «αυστηρά» την εξέλιξη αυτή, κάνοντας λόγο για «αυτονομιστές που δρουν από κοινού με τις ρωσικές δυνάμεις». Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, ο Μπάιντεν δήλωσε πως, αν η Μόσχα συνεχίσει να παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ, «το τίμημα για τη Ρωσία θα είναι πιο βαρύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.