Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη: Δώστε μια ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα ‒ Αλέξης Τσίπρας: Δώστε μια ευκαιρία στο κεφάλαιο


Κυβέρνηση: Με πυξίδα τις δεσμεύσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου
Δημοσίευση: Κυρ, 08/02/2015 - 17:16
Προσαρμοσμένες στα παζάρια που κάνει για λογαριασμό του κεφαλαίου και στην πρόταση που θα καταθέσει στο Eurogroup θα είναι οι προγραμματικές δηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν απόψε από τον πρωθυπουργό, όπως προκύπτει από όσα διαρρέονται από την πλευρά της κυβέρνησης.
Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις θα έχουν ως πυξίδα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τα πρωτογενή πλεονάσματα και γενικά τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα του Τύπου, οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα θα χωριστούν σε δύο περιόδους. Η πρώτη θα αφορά το διάστημα που θα διαρκέσει η συμφωνία-«γέφυρα», δηλαδή μέχρι το τέλος Ιούνη και η δεύτερη περίοδος θα αφορά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, δηλαδή θα έχει βάθος τετραετίας.
Η «επόμενη μέρα» είναι ίδια με την προηγούμενη
Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους εταίρους της, για το πρόγραμμα-«γέφυρα», θα προβλέπει παραίτηση από τα υπόλοιπα των δανειακών συμβάσεων, αύξηση του πλαφόν που ισχύει σήμερα για δανεισμό μέσω βραχυπρόθεσμων εντόκων γραμματίων και ότι καμία πλευρά δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.
Μετά τη συμφωνία για το πρόγραμμα-«γέφυρα», η κυβέρνηση θα καταθέσει οριστικές προτάσεις στους εταίρους της, για τη συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, μέσα από ένα νέο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής και ένα νέο εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.
«Ζητάμε χρόνο. Ένα σύντομο διάστημα για να παρουσιάσουμε σε ΔΝΤ, ΕΕ ΕΚΤ τις προτάσεις μας και οι εταίροι μας να έρθουν με τις δικές τους, ώστε να βρούμε αμοιβαία συμφέρουσα λύση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στα παζάρια με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, παραδέχεται σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα ότι η κυβερνητική πρόταση «θα περιλαμβάνει την από μέρους μας αποδοχή της αναγκαιότητας για δημοσιονομική σταθερότητα και διατήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και την προώθηση μεταρρυθμίσεων».
Δώστε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση...
Τη στήριξή της στην κυβέρνηση και στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει για λογαριασμό των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, εκφράζει η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη με άρθρο της στην αγγλική έκδοση της «Huffington Post».
Μιλώντας προφανώς για λογαριασμό της τάξης που εκπροσωπεί, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αντιπροσωπεύει τη νέα εκείνη ηγεσία που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα».

Tο άρθρο
Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη:
Το Μόνο Που Λέμε, Είναι Δώστε μια Ευκαιρία στην Ελλάδα
«Προς κάθε ενδιαφερόμενο και οι ενδιαφερόμενοι είναι εκατοντάδες εκατομμύρια… Πριν δύο εβδομάδες, ο Ελληνικός Λαός με μια αποφασιστική του ψήφο ανέδειξε μια σειρά από επιθυμίες που μπορούν να συνοψιστούν σε μια λέξη: Αξιοπρέπεια.
Σε τελική ανάλυση οι Έλληνες επέλεξαν αυτή την Κυβέρνηση, όχι λόγω απόγνωσης αλλά από αισιοδοξία και πεποίθηση ότι μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις προκλήσεις των τελευταίων χρόνων αν …
Αν τους δοθεί μια ευκαιρία.
Με απλά λόγια, οι Έλληνες δεν αισθάνονται ότι τους δίνεται τώρα αυτή η ευκαιρία – και δικαίως.
Με όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για την αύξηση του ΑΕΠ, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους χρόνους αποπληρωμής του χρέους, αυτό που χάνεται είναι το συνεχές ανθρώπινο κόστος της λιτότητας.
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ανεργία ανέρχεται στο 25,8%. Σαν μέτρο σύγκρισης, το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα ξεπερνά το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία της Αμερικής στον βαθύτερο σημείο της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του ΄30. Η ανεργία των νέων είναι ακόμη υψηλότερη – ξεπερνώντας το 50%. Η οικογένειά μου έχει την τύχη να ζει με ιδιαίτερη άνεση αλλά ένας συγκλονιστικά μεγάλος αριθμός Ελληνικών οικογενειών δυσκολεύονται ακόμη και να καλύψουν βασικές ανάγκες τους όπως η καθημερινή διατροφή, πόσο μάλλον να βοηθήσουν το μέλλον των παιδιών τους. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των – σχετικών με τη λιτότητα- αυτοκτονιών ανέρχεται σε 1 την ημέρα.
Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα –αδίκως – η Ελλάδα έχει αποτελέσει στόχο. Έχουμε δει πολλά κράτη ανά την υφήλιο να μην ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά εμείς καλούμαστε στο “ταμείο”. Λαοί ανά τον κόσμο εργάζονται λιγότερο από τους Έλληνες, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε το στερεότυπο του “τεμπέλη”.
Γνωρίζω, έχω δει και ζήσει μια διαφορετική Ελλάδα. Τη χώρα που είδα στην πορεία της προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες που μπορούσε και ήθελε όχι μόνο να ανταποκριθεί σε διεθνή πρότυπα αλλά να τα ξεπεράσει. Ως υποστηρικτής των Ελλήνων υποτρόφων φοιτητών στο Clinton Global Initiative University – έχω ζήσει από κοντά την ενέργεια και τις προοπτικές των νέων Ελλήνων. Και ως Ιδρυτικό Μέλος του Clinton Global Initiative Συνεδρίου για τη Μεσόγειο, προσβλέπω να υποδεχθώ ηγέτες στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο ώστε να συζητήσουμε, εργαστούμε και να βρούμε λύσεις σε πολλά προκλήσεις που απασχολούν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
Κάθε κίνηση που εμπνέει και αναδεικνύει τις δυνατότητες των ανθρώπων απαιτεί χρόνο, όπως απαιτεί και ηγεσία.
Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είχα εκλεγεί με Κεντροδεξιό Κόμμα. Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αντιπροσωπεύει την Αριστερά.
Μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι –λόγω αντανακλαστικών- θα διαφωνούσα μαζί του, ενώ εγώ πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει την νέα εκείνη ηγεσία που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα. Εκείνο που χρειάζεται τώρα, είναι χρόνος.
Προτού προλάβει να ορκιστεί ο νέος Πρωθυπουργός υπέστη άνευ προηγούμενου επιθέσεις από ηγέτες ανά την Ευρώπη. Τα ΜΜΕ αμέσως ξεκίνησαν να τυπώνουν πρωτοσέλιδα με ξεπερασμένους τίτλους που περιέγραφαν το σενάριο του παρελθόντος της Ελλάδας, σα να ήταν – κατ’ ανάγκη – το σενάριο του μέλλοντός μας.
Οι Έλληνες ψήφισαν συνολικά για μια νέα αρχή. Αλλά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δε μπορεί να εξασφαλίσει μόνος του αυτή τη νέα αρχή. Αναγκαία είναι η συνεργασία και η βοήθεια από τους ηγέτες του Κόσμου, τους ηγέτες της Ευρώπης και τους αντίστοιχους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ώστε να γίνουν βιώσιμοι οι αυστηροί – και μη-εφαρμόσιμοι – κανόνες που έχουν επιβληθεί στον Ελληνικό λαό.
Και πιστεύω ότι εάν οι ηγέτες ανά τον κόσμο και στην Ευρώπη βοηθήσουν τον Τσίπρα να αποδώσει στους Ελληνες πολίτες την αξιοπρέπεια, τότε και οι Έλληνες πολίτες- θα ανταποκριθούν στην πρόκληση – για τον εαυτό τους και για τον κόσμο».
Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.