Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Αλέκα Παπαρήγα: Η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με τις «αγωνιστικές» διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση στην ΕΕ ‒ Όταν μια κυβέρνηση συμμαχεί με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή θα γίνει κυβέρνηση-πιόνι (VIDEO)

Τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων (VIDEO)
Δημοσίευση: Δευ, 09/02/2015 - 14:09
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 09/02/2015 - 14:20
Η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με τις «αγωνιστικές» διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση στην ΕΕ, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση με συνέπεια επιδιώκει την καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενη στις κατηγορίες της ΝΔ για «κρατισμό», υπογράμμισε ότι η κρατική παρέμβαση χρειάζεται σε συνθήκες εξόδου από την καπιταλιστική κρίση γιατί πρέπει να ρυθμίζει την κατανομή των ζημιών ή της νέας κερδοφορίας ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Ιδιαίτερα στάθηκε στις «συμμαχίες» που επιδιώκει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι όταν μια κυβέρνηση συμμαχεί με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή θα γίνει κυβέρνηση-πιόνι, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι σε αυτή την κατεύθυνση.
Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την αγανάκτησή της για την ταύτιση της ομιλίας Τσίπρα με το γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη που επιχειρήθηκε από τον Μανώλη Γλέζο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η μυλωνού βάζει τον άντρα της στην ίδια μοίρα με τους πραματευτάδες».
Τέλος, χαρακτήρισε επικίνδυνη την τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι η Αστυνομία παίρνοντας υπόψη την κοινωνική συνοχή θα αντιμετωπίζει τις κοινωνικές εντάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.