Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ελλάδα: Στις ράγες των στρατηγικών επιλογών της αστικής τάξης ‒ Τζιχάντ, Κίνα και συνεχείς συνεκπαιδεύσεις σε σχολεία ΗΠΑ και ΝΑΤΟ (VIDEO)



ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις ράγες των στρατηγικών επιλογών της αστικής τάξης
«Πρωτοβουλίες» με το βλέμμα σε Μ. Ανατολή - Β. Αφρική, στο φόντο των νέων κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης
Η νέα λίστα με Ρώσους αξιωματούχους στους οποίους η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις με πρόσχημα το Ουκρανικό, και στην οποία έχει βάλει «φαρδιά - πλατιά» την υπογραφή της και η ελληνική κυβέρνηση, σηματοδοτεί και τα όρια της «πολυδιάστατης και ενεργητικής» εξωτερικής πολιτικής που θέλει να ασκήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όρια που βάζουν οι στρατηγικές επιλογές της ελληνικής αστικής τάξης για στοίχισή της στον ευρωατλαντικό άξονα, στις λυκοσυμμαχίες ΕΕ και ΝΑΤΟ. (Βλέπε: Ουκρανία: Μαύρη Λίστα της ΕΕ με μέλη του ΚΚΡΟ, συναίνεση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκουλουπού και συμφωνία τους για κλιμάκωση)
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, στη συνεδρίασή του στις 9 Φλεβάρη στις Βρυξέλλες,
‒«υιοθέτησε ομόφωνα πρόσθετες καταχωρίσεις (σ.σ.: στη λίστα με αυτούς στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις) σχετικά με αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία και υποστηρικτές τους στη Ρωσία. Αυτές (σ.σ.: οι καταχωρίσεις) αφορούν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών (σ.σ.: εντός ΕΕ) για 19 άτομα και 9 οντότητες που συμμετέχουν στη δράση κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Για να δώσουμε χώρο για τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες και τις επερχόμενες συνομιλίες στο Μινσκ, το Συμβούλιο αποφάσισε να αναστείλει την έναρξη ισχύος των μέτρων αυτών μέχρι τη Δευτέρα16 Φλεβάρη του 2015».
Έτσι, με βάση αυτήν την απόφαση και παρά τη συμφωνία που υπογράφτηκε στο μεταξύ στο Μινσκ, χτες τέθηκαν σε εφαρμογή οι κυρώσεις σε βάρος περισσότερων ατόμων και οργανισμών που κατά την ΕΕ εμπλέκονται στο Ουκρανικό.
Από την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Αλλωστε, την επέκταση των ισχυουσών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας προεξοφλούσε και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ενημερώνοντας τους Ελληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες μετά τη συνεδρίαση του ΣΕΥ στις 9/2. Ελεγε:
‒«Το δεύτερο ζήτημα που εξετάσαμε είναι η Ουκρανία. Στο θέμα αυτό θα εξετάζαμε μόνο την εφαρμογή της απόφασης που υπήρχε για επέκταση της λίστας. Υπήρχε ένας κατάλογος ενενήντα ονομάτων αποσχιστών, τα οποία τελικά κατέληξαν σε δεκαεννέα. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση σε αυτό. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και τα ονόματα πέντε Ρώσων, μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονταν οι αρχικοί υπουργοί. Εμείς, αν και το διαπραγματευτήκαμε μόνοι μας, περάσαμε από τα ενενήντα ονόματα στα πέντε. Επίσης, συμφωνήσαμε να μην υλοποιηθεί αυτή η λίστα, να περιμένουμε τη διαπραγμάτευση της Τετραμερούς - Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία, Ρωσία - προκειμένου να δούμε αν δώσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ή όχι. Δηλαδή, η θέση μας ήταν ότι θα πρέπει να δώσουμε ανάσα για την προώθηση της ειρήνης, να δώσουμε ανάσα στη διαπραγμάτευση. Οπως ξέρετε, αυτή η λίστα είναι από το προηγούμενο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, κατά το οποίο το κύριο πρόβλημα για εμάς ήταν να αποτρέψουμε τις λεγόμενες τομεακές κυρώσεις. Συνεπώς, σήμερα είχαμε μια συνέχεια του συμβιβασμού που επετεύχθη την προηγούμενη φορά».
Όπου «τομεακές» κυρώσεις εννοούν κυρώσεις σε βάρος τομέων της ρωσικής οικονομίας που, όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες, θα της προκαλέσουν στραγγαλισμό, αλλά και νέα αντίμετρα από μέρους της Μόσχας σε βάρος των κρατών - μελών της ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση, επί του πρακτέου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έβαλε την υπογραφή της στις ίδιες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με τις οποίες είχε συμφωνήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επιπλέον υπερψήφισε την παραπέρα κλιμάκωσή τους.
Σημειωτέον, το Ουκρανικό και οι σχέσεις με τη Ρωσία ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Ν. Κοτζιάς με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο.
Τα ίδια θέματα αναμένεται να συζητήσει ο Ελληνας ΥΠΕΞ στο ταξίδι που θα κάνει στο Κίεβο αύριο, Τετάρτη, ή το πιθανότερο μεθαύριο, Πέμπτη.
Πρόσχημα νέων επεμβάσεων;
Την ίδια στιγμή, με αφορμή τη δράση των τζιχαντιστών (που σε προηγούμενα στάδια ενισχύθηκαν από τους ιμπεριαλιστές, ενώ αξιοποιούνται και τώρα για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και θέσεων σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή), η κυβέρνηση προσβλέπει στην  
‒«υλοποίηση της ελληνικής πρωτοβουλίας για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, η οποία παρουσιάστηκε κατά το πρόσφατο ΣΕΥ της ΕΕ στις Βρυξέλλες (9/2/2015) από τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, και υποστηρίζεται και από την Κυπριακή Δημοκρατία».
Θέση που, κατά ελληνικές πηγές, υποστηρίχτηκε «ένθερμα» από την Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών και Αμυνας, αρμόδια για την υλοποίηση της περιλάλητης Κοινής Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ.
Σε αυτή τη βάση γεννώνται ερωτήματα
  • αν η Ελλάδα, με πρόσχημα τη δράση των τζιχαντιστών, θα γίνει για άλλη μια φορά ορμητήριο στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,
  • αν θα βαθύνει η εμπλοκή της χώρας και με παραπέρα στρατιωτικά μέσα στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και σε ενδεχόμενες αντίστοιχες επεμβάσεις στη βόρεια Αφρική.
Πολεμικά της Κίνας στον Πειραιά ο υπαρχηγός Στόλου στον Α/ΓΕΝ
«Μεγάλο ενδιαφέρον» της Κίνας για τις ιδιωτικοποιήσεις
Τέλος, πάντα σε εφαρμογή της αναζήτησης μιας «πολυεπίπεδης» εξωτερικής πολιτικής, για τα συμφέροντα βέβαια της άρχουσας τάξης, ο Ν. Κοτζιάς συναντήθηκε χτες με τον πρέσβη της Κίνας, Xiaoli Zou.Πολεμικά της Κίνας στον Πειραιά ο υπαρχηγός Στόλου στον Α/ΓΕΝ
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «εξαιρετικό κλίμα».
Αποτυπώνοντας το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όφελος των επιχειρηματικών τους ομίλων, διαχέεται ότι
‒«συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις και οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης και ανάπτυξής τους στον οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα». Κατατέθηκαν δε και ιδέες για «εμβάθυνση της συνεργασίας» σε τομείς όπως ο Πολιτισμός και η Ερευνα.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο ΓΕΝ με τον Κινέζο Υποναύαρχο Zhang Chuanshu, Υπαρχηγό Στόλου της Νότιας Θάλασσας.
Όπως σημειώνεται από στελέχη του ΥΠΕΞ, Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο ΓΕΝ με τον Κινέζο Υποναύαρχο Zhang Chuanshu, Υπαρχηγό Στόλου της Νότιας Θάλασσας.
‒«η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της με την Κίνα, η οποία κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των νέων οικονομικών δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο». Στο ίδιο πλαίσιο βεβαιώνουν ότι υπάρχει «μεγάλο ενδιαφέρον της Κίνας για εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις». 
Σε αυτή τη βάση, διαχέεται ότι ο Ν. Κοτζιάς επισήμανε την
‒«ιδιαίτερη ευαισθησία της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα εργασιακών σχέσεων»,
επιβεβαιώνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προτίθεται να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, με διαφοροποιήσεις σε ορισμένους όρους υλοποίησής τους και βάζοντας «φερετζέδες» δήθεν «ιδιαίτερης ευαισθησίας» για τους εργαζόμενους...

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συνεχείς συνεκπαιδεύσεις και σχολεία με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται και υπό τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι συνεκπαιδεύσεις με Αμερικανούς και η ενεργός ανάληψη δραστηριοτήτων στο ΝΑΤΟ και άλλες διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας.
Σε αυτήν τη βάση:
  • Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με Αμερικανούς (είχε ξεκινήσει στις 16 Γενάρη), συγκεκριμένα με την 480 Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων της Ευρώπης (United States Air Forces in Europe - USAFE), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem, στη Γερμανία. Σκοπός ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων: Συγκεκριμένα, εκτελέσθηκαν αποστολές Αέρος - Αέρος, Αέρος - Εδάφους, COMAO (Composite Air Operations) και εναέριου ανεφοδιασμού. Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με μεγάλο αριθμό Πολεμικών Μοιρών και η 480FS με 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων, τα οποία μεταστάθμευσαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη.
  • Το Σάββατο έληξε άλλη 15ήμερη συνεκπαίδευση, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, με την ονομασία «Stolen Cerberus II», της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356ΜΤΜ) με την 37th Airlift Squadron (37th AS) της 86th Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein, στη Γερμανία. Σκοπός της συνεργασίας ήταν η κοινή εκπαίδευση σε πτήσεις σχηματισμού αεροσκαφών, ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα σε στεριά και θάλασσα, ημέρα και νύχτα, ρίψεις λέμβων με τη μέθοδο Rigged Alternate Method Zodiac (RAMZ) και ομάδων Διασωστών της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας Διάσωσης (31ης ΜΕΕΔ) καθώς και ρίψεις μικρών και μεγάλων φορτίων, ημέρα και νύχτα. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό της 356ΜΤΜ με ένα αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31 ΜΕΕΔ, της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών και του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ), ενώ από πλευράς ΗΠΑ, κλιμάκιο 140 ατόμων της 37th AS με τέσσερα αεροσκάφη C-130J.
  • Εξάλλου, την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του Σχολείου Αξιωματικών Ενημέρωσης Κοινού (σχολείο πιστοποιημένο μάλιστα ως NATO SELECTED) στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, όπου εκπαιδεύονται στελέχη για την επάνδρωση «ειρηνευτικών αποστολών» όπως βαφτίζονται διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα που αφορούν στην ενημέρωση κοινού (βλ. ΝΑΤΟική προπαγάνδα), ενώ πραγματοποίησαν και πρακτική εφαρμογή που περιελάμβανε συνεντεύξεις, σύνταξη δελτίων Τύπου, οργάνωση Γραφείου Ενημέρωσης Κοινού. Το σχολείο, διάρκειας δύο εβδομάδων, παρακολούθησαν 34 εκπαιδευόμενοι (αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και σπουδαστές και «επαγγελματίες του χώρου της ενημέρωσης» όπως λέγεται από το ΓΕΕΘΑ) από Ελλάδα, Αρμενία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Μάλτα, Νιγηρία, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, ΗΠΑ και ΠΓΔΜ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 17/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.