Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ζαν Ζαν Βαρουσώ: Η αβάσταχτη μαλθακία της δημιουργικής ασάφειας (3 VIDEO)


Βαρουφάκης: Σκόπιμα ασαφής η συμφωνία του Eurogroup
Ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει ποιος του ζήτησε να είναι ασαφής η συμφωνία και λέει ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ.
Αποκαλυπτικός ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το μνημόνιο τελείωσε και μιλά για το παρασκήνιο της συμφωνίας του Eurogroup στο οποίο του ζητήθηκαν να υπάρχουν οι ασάφειες στην πρόταση. 
«Είμαι μια μεγάλη επιτυχία. Πέντε χρόνια η Ευρώπη σύρεται σε μια μια μνημονιακή διαδικασία από το 2010. Αυτή την αυτοματοποιημένη λιτότητα, δημιουργεί ανθρωπιστική κρίση δεν αφήνει τους λαούς της ευρωζώνης να έχουν μια ελπίδα.
Υπάρχει ένα πρόγραμμα αυτό οποίο είχε συμφωνηθεί, το μνημόνιο, η σκοτοδίνη. Υπάρχει υπογραφή που μας δεσμεύει υπάρχει και μια άλλη αρχή. Εγιναν εκλογές και ο λαός μας έδωσε μια εντολή να αμφισβητήσουμε τη λογική του μνημονίου. Σεβασμός αυτό που τρέχει και να μετράνε οι εκλογές. Πρώτη φορά που βρέθηκα στις ευρωπαϊκές συζητήσεις, μου είπαν οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα, τη συμφωνία πρέπει να την εφαρμόσετε.
Αν καταργήσουμε τη Δημοκρατία είναι δώρο στη Χρυσή Αυγή, στη Λεπέν.
Ας καταργήσουμε τις εκλογές, είπα στον Σόιμπλε. Επιμείναμε σε ένα συνδυασμό μια πολτική συζήτησης και όχι μόνο τον κανονιστικό κανόνα. Πετύχαμε από τη μεγάλη σύγκρουση όπου ήμασταν αρχικά πολύ απομονωμένοι. Αλλάξαμε τους συσχετισμούς.
Δεν ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησα να γίνω. Και εγώ θεωρούσα ότι οι κορόνες δεν βοηθάνε. Στο άρθρο του 2012 όταν η Βουλή ετοιμαζόταν να υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και κάθε φορά που γινόταν επέκταση και κάθε φορά που παίρναμε μια δόση, μειώναμε τη διαπραγματευτική στάση της Ελλάδας.
Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός είναι σοφός όχι επειδή ψήφισε εμάς, ο κόσμος καταλαβαίνει τι έκανε εκλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ».
Επέμεινε για ακόμη μία φορά ότι «Το μνημόνιο τελείωσε».
«Μνημόνιο για εμένα αναφέρεται στη λογική ενός πτωχευμένου κράτους. Το κράτος πτώχευσε το 2010. Αν του δώσεις το δάνειο και είναι πτωχευμένο δεν μπορεί να το αποπληρώσει, το καταδικάζεις σε μόνιμη σκοτοδίνη και μετά έρχεται μια σειρά από μέτρα. Τα περισσότερα, έχουν τον ρόλο της απαξίωσης της έννοιας της μεταρρύθμισης.
«Η μεγάλη διαπλοκή στην Ελλάδα μένει στο απυρόβλητο και διαχειρίζεται τις μεταρρυθμίσεις». 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτει τον τρόπο και την αιτία που έφεραν τις ασάφειες στη συμφωνία του Eurogroup.

«Σε συζήτηση στις Βρυξέλλες δεν θα σας πω με ποιον μου είπαν: Καταλαβαίνουμε το οικονομικό σκεπτικό ότι δεν μπορεί έχεις 4,5% πρωτογενή πλεονάσματα. Και σου λέει αν είναι να το περάσουμε τώρα και μετά να πάει στα κοινοβούλια, εάν βάλουμε ένα νούμερο εκεί μέσα απλά δεν θα περάσει. Είναι γεμάτη ασάφειες. Είμαστε περήφανοι για το βαθμό της ασάφειας. Δεν θα αναφερθώ ποτέ σε νούμερο αν δεν μπορώ να το πετύχω. Δεν θα σας δώσω ποσοτικό στόχο εάν δεν μπορώ να τον πετύχω το είπα και στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ». 
Στο ζήτημα για το πόσα έσοδα θα προκύψουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο Γ. Βαρουφάκης, είπε «Δεν ξέρω πόσα χρήματα θα πετύχω από την πάταξη της φοροδιαφυγής».
«Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, στα φάρμακα, στις παραμεθόριες περιοχές, στα τρόφιμα, στα βιβλία και στα ρούχα». Στην ερώτηση και που αυξηθεί ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Θα ψάξω να βρω φορολογικό συντελεστή σε ένα αγαθό άνευ σημασίας για να δείξω καλή θέληση».
 
Ο Γ. Βαρουφάκης είπε ακόμη ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης: «Δεν έχω αστυνομικό αν χρειαστεί να έχω θα παραιτηθώ».  
 Για την επίθεση Μηλιού ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Στεναχωριέμαι όταν ακούω από Συριζαίους το αφήγημα της ΝΔ».
Για τον Μανώλη Γλέζο είπε ότι τον στενοχώρησε και εξέφρασε την άποψη ότι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς.
Το κείμενο της συμφωνίας δεν μας επιβάλλει μείωση συντάξεων πρόσθεσε και επισήμανε: Δεν εκλεγήκαμε για να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο».  
Για το ενδεχόμενο τρίτου Μνημονίου ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε:΅Οσο υπογράφεις για να πάρεις χρήματα κανείς δεν δεν σε παίρνει στα σοβαρά». Τίποτα δεν έχει τελειώσει, έχουμε ένα Εβερεστ μπροστά μας.  
Στην ερώτηση πως αισθάνεται τώρα που είναι ένας σταρ ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε: «Αν αλλάξω εικόνα θα πω στη Δανάη να τραβήξει την πρίζα».
Η πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, ήταν στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη. 
Φωτό Αντένα - βίντεο: από ΖΕΙΔΩΡΟ

1 σχόλιο:

  1. Προσέχτε την περίφημη γλώσσα -όχι του σώματος- την παππατζήδικη, την αμηχανία, τα σαρδάμ, τα κομπιάσματα, να μας πείσει ότι ο γάϊδαρος έιναι Πήγασος.

    Το ίδιο και ο παππατζής επικράτειας, Νίκος Παππάς, στους λυριτζοοικονόμους, που προσπαθούσε να πείσει τους κοψοχέρηδες γιατί δεν πρέπει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, αφού είναι συνέχεια της προηγούμενης. ΑΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Αλλά όμως δεν είναι μνημόνιο.

    Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.