Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, αλλά για ποιον; ‒ Θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και ανάκτηση των απωλειών δεν μπορεί να υπάρξει (VIDEO)

Η τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων (VIDEO)
Δημοσίευση: Δευ, 09/02/2015 - 13:26
Την ανάγκη να μην παγιδευτεί ο λαός στη διαπάλη μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τη χθεσινή δέσμευση του πρωθυπουργού ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους εταίρους του, αλλά πρέπει να δούμε για ποιο λόγο και για ποιο σκοπό διαπραγματεύεται. 
Όπως είπε, «η διαπραγμάτευση, την οποία κάνει στο πλαίσιο της διαχείρισης του μεγάλου κρατικού χρέους της Ελλάδας, αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις αστικές τάξεις της ΕΕ για τη διαχείριση των υπερχρεωμένων κρατών καθώς και για το συνολικότερο μέλλον της Ευρωζώνης».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι το θέμα δεν είναι να επιλέξει ο ελληνικός λαός στρατόπεδο, με τις ΗΠΑ εναντίον της Γερμανίας ή το αντίθετο, αναφέροντας ότι θα είναι σαν να επιλέγει ανάμεσα «στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη».

Συμπλήρωσε πως όσο παραμένει ο στόχος -και αυτόν το στόχο η κυβέρνηση δεν τον αμφισβητεί- της αύξησης των κερδών των μονοπωλίων, τόσο θα συνεχίζονται οι θυσίες των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων. 
«Θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και ανάκτηση των απωλειών δεν μπορεί να υπάρξει» ανέφερε,
παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ή να δείξουμε ανοχή στην κυβέρνηση», κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προσβολή στην Ιστορία του ΚΚΕ και στην ιστορική του αποστολή για απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.