Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η Θεσσαλονίκη ορμητήριο των Ιμπεριαλιστών – Καμιά συμμετοχή στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς


Η Θεσσαλονίκη ορμητήριο των Ιμπεριαλιστών – Καμιά συμμετοχή στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς

Νικόλαος Μόττας 
Υποψ. Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας
Οπλίτης, 2014 Ε' ΕΣΣΟ
Το τριήμερο 16-19 Φλεβάρη έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη συνέδριο του ΝΑΤΟ με την συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της βορειοατλαντικής συμμαχίας. 

Η είδηση πέρασε στα “ψιλά” των αστικών ΜΜΕ καθώς τις ίδιες μέρες στις Βρυξέλλες παζαρεύονταν οι νέοι όροι σφαγής του ελληνικού λαού απ' τη νεοεκλείσα συγκυβέρνηση.

Μοναδικές εξαιρέσεις η αρθρογραφία του Ριζοσπάστη και του 902.gr όπου αποκαλύπτονταν σημαντικές πτυχές των στόχων του συνεδρίου της λυκοσυμμαχίας.


Ενός συνεδρίου που αφορούσε, μεταξύ άλλων, την Συγχρονισμένη Εκπαίδευση (Training Synchronisation) και την ανάπτυξη προγράμματος “Υψηλής Ετοιμότητας Κοινής Δύναμης του ΝΑΤΟ” (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF).

Οικοδεσπότης του συνεδρίου το αναβαθμισμένο Γ' Σώμα Στρατού που φέρει πλέον την επωνυμία NRDC-GRNATO Rapid Deployable Corps»).
19/2/2015. ΕΔΥΕΘ: Δυναμική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο συνέδριο του ΝΑΤΟ
Η σταδιακή αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης ως ορμητήριο της ΝΑΤΟϊκής μηχανής εντάσσεται ασφαλώς τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας στην περιοχή. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, προς εξυπηρέτηση των επιδιώξεων της εγχώριας αστικής τάξης, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτίθεται να συμμετάσχει.
Να θυμηθούμε τα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα ο οποίος τον περασμένο Μάη δήλωνε αυτολεξεί: «το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται» (ΑΝΤ1, 14/5/2014) . 

Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας είναι αυτός που δήλωνε σε προεκλογική διαδικτυακή του συνέντευξη πως «η χώρα δεσμεύεται από συμφωνίες» και πως «θα συμμετέχουμε στο ΝΑΤΟ με ενεργητικό ρόλο» (ΑΥΓΗ, 14/1/2015).
24 Μαρτίου του 1999. Δεν ξεχνάμε! 15 χρόνια από τον πόλεμο που εξαπέλυσαν η ΕΕ και ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας
Να θυμηθούμε, πιο πρόσφατα, τα λόγια του νέου Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου ο οποίος αποσαφήνιζε πως «τις συμμαχικές μας υποχρεώσεις προς το ΝΑΤΟ θα τις υπηρετήσουμε με το παραπάνω, καθώς η Ελλάδα είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και μέλος της ΕΕ» (Βουλή, 9.2.2015).
Η βορειοατλαντική συμμαχία, λοιπόν, στην οποία δίνει όρκους πίστης η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εκείνη η λυκοσυμμαχία που κατά τα τελευταία 20 χρόνια ευθύνεται, μεταξύ άλλων:
  • Για 2.500 νεκρούς και 12.500 τραυματίες της αιματοβαμμένης ΝΑΤΟϊκής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία πριν από 16 χρόνια. Να θυμήσουμε πως –και τότε– η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα αποτέλεσαν ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων με ευθύνη της κυβέρνησης Σημίτη.
  • Για τις απώλειες τουλάχιστον 500 ανθρώπων κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο Κόσοβο και τους 13.000 αγνοούμενους σέρβους πολίτες.
  • Για 14.000 και πλέον νεκρούς στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στο Αφγανιστάν (2001 μέχρι σήμερα).
  • Για περισσότερους από 1000 νεκρούς κατά την ιμπεριαλιστική εισβολή στη Λιβύη.
24/3/1999. Μέλη του ΚΚΕ σταματούν τρένο εφοδιασμού των νατοϊκών
Η ΝΑΤΟϊκή λυκοσυμμαχία, στην οποία η Ελλάδα όπως δήλωσε ο κ.Τσίπρας προτίθεται να συμμετάσχει «με ενεργητικό ρόλο», αποτελεί την προμετωπίδα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων με παλιά και νέα προσχήματα, όπως η «τρομοκρατία», τα «μεταναστευτικά ρεύματα», η ρωσική «επιθετικότητα στην Ουκρανία», η «ενεργειακή ασφάλεια», οι «διαδικτυακές κυβερνοεπιθέσεις» κλπ.

Οι εξελίξεις σε Συρία και Ουκρανία, οι μόνιμες απειλές απέναντι στο Ιράν, επιβεβαιώνουν πως τα σύννεφα του πολέμου όχι μόνο δεν διαλύονται αλλά, αντιθέτως, μαζεύονται επικίνδυνα πάνω απ' τους λαούς.
4/2/2015. Π. Καμμένος: Θα συνεχίσουμε τις «κοινές στρατιωτικές δράσεις» με το ΝΑΤΟ
Η επιδίωξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάλει την Ελλάδα βαθύτερα στον πυρήνα των πολεμικών προετοιμασιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακολουθώντας την πεπατημένη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποτελεί κίνδυνο και πρόκληση για το λαό. 

Όπως κίνδυνο και πρόκληση αποτελεί και για τους στρατευμένους νέους της Ελλάδας οι οποίοι κανένα κοινό δεν έχουν με τους υποτιθέμενους «συμμάχους» της χώρας μας και τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Οι έλληνες φαντάροι που υπηρετούν την θητεία τους δεν έχουν κανένα απολύτως συμφέρον από τις αιματοβαμμένες επεμβάσεις των ευρωατλαντικών φονιάδων - επεμβάσεις που γίνονται για τη διασφάλιση και το μοίρασμα των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.
ΟΧΙ, λοιπόν, στο ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς τους. Όχι στις επιδιώξεις της νέας συγκυβέρνησης για βαθύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Μοναδικός δρόμος η πάλη για το κλείσιμο των ΝΑΤΟϊκών στρατηγείων και βάσεων στη χώρα μας και την οριστική αποδέσμευση της Ελλάδας απ' τις λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Θεσσαλονίκη, 23/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.