Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο δεν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες ρήξης ‒ Το πρόγραμμα-γέφυρα δεν διαταράσσει τους κανόνες δημοσιονομικής ισορροπίας ‒ Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, δεν είναι απειλή, αλλά ευκαιρία

Δεν πρόκειται να θίξουμε στο ελάχιστο τους κανόνες της ΕΕ. 
Μα την Αγία Τριάδα!

«Τεχνικές» διαβουλεύσεις για να «κλείσει» η αντιλαϊκή συμφωνία
Δημοσίευση: Παρ, 13/02/2015 - 08:48
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 13/02/2015 - 08:53
To δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας έστρωσαν η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της, με τα παζάρια που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συμφώνησαν ότι από σήμερα, Παρασκευή, θα ξεκινήσουν συζητήσεις μεταξύ τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών, προκειμένου να προετοιμάσουν το περιεχόμενο του προγράμματος.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και μέλος του Euro Working Group Γιώργος Χουλιαράκης και ομάδα συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης θα μείνουν στις Βρυξέλλες για αυτές τις διαβουλεύσεις.

Ανεξάρτητα από το πώς θα ονομαστεί το μεταβατικό αυτό πρόγραμμα (συμφωνία-«γέφυρα» ή τεχνική παράταση), η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι θα παραμείνει το 70% των μέτρων του μνημονίου και το άλλο 30% θα αντικατασταθεί από αναδιαρθρώσεις, προσανατολισμένες στην εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
«Δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά κάναμε σημαντικά βήματα, αποδεικνύοντας ότι η ΕΕ είναι πεδίο συναίνεσης και όχι εκβιασμών», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, προσθέτοντας πως «αποδείχθηκε ότι κανείς δεν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες ρήξης, για να επιβεβαιώσει εμμονές ή να ικανοποιήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η ελληνική κυβέρνηση συζήτησε για ένα πρόγραμμα-«γέφυρα», που θα οδηγήσει σε ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» με τους εταίρους, μετά από έξι μήνες.
«Η συζήτηση έγινε σε κλίμα κατανόησης, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα», ανέφερε.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι τα ψίχουλα για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» δεν πρόκειται να θίξουν ούτε στο ελάχιστο τους κανόνες της ΕΕ.
Όπως είπε, ανέλυσε στους εταίρους του ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια έφεραν πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά δημιούργησαν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.
«Τους εξηγήσαμε ότι έχουμε συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο που δεν διαταράσσει τους κανόνες δημοσιονομικής ισορροπίας. Τους ζητήσαμε την εμπιστοσύνη τους να αντιμετωπίσουν την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, όχι σαν απειλή, αλλά σαν ευκαιρία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας τον εμπαιγμό περί κατάργησης της τρόικας, ισχυρίστηκε ότι
«η έννοια της τρόικας δεν υπάρχει πια» και ότι η επικοινωνία θα γίνεται κατά κύριο λόγο με τους θεσμικούς εταίρους, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Όμως ακριβώς αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί συνιστούν την τρόικα.
Ισοδύναμη βαρβαρότητα
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα που θα αποσυρθούν, θα αντικατασταθούν από άλλα ισοδύναμα.
‒Η ελληνική κυβέρνηση μας είπε ότι θέλει να καταργήσει κάποια μέτρα γιατί είναι «αντικοινωνικά», μπορεί πράγματι να είναι αντικοινωνικά, όμως, ένα μέτρο που θα ακυρωθεί, θα πρέπει να αντικατασταθεί από νέα μέτρα που θα είναι ισοδύναμα, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Μάλιστα, συμπλήρωσε με νόημα ότι πάνω σε αυτήν τη βάση προσπαθούμε να βρούμε μια συμφωνία εντός των προσεχών ημερών.
Επίσης ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με το 70% του μνημονίου και επομένως θα πρέπει να δούμε τι αφορά αυτό το 70% και τι αφορά το 30%, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει.
Ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησαν από τους «θεσμούς» να εργαστούν για να κάνουν μια τεχνική αξιολόγηση και να διευκολύνουν την εξεύρεση λύσης πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι τα παζάρια γίνονται στη βάση του υφιστάμενου προγράμματος.
«Υπάρχει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα που είναι σε ισχύ και νομίζω πως πρέπει να επεκταθεί ή να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα. Δεν συζητήσαμε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα. Υπάρχει το Eurogrοup για αυτό και η τρόικα. Οι αντίστοιχοι θεσμοί περιμένουν», δήλωσε.
902

Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.