Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Η Γερμανία της Ευρώπης: 12.500.000 άνθρωποι (15,5%) κάτω από τα όρια της φτώχειας ‒ 20% των παιδιών (2.500.000) ζουν σε συνθήκες φτώχειας ‒ 3.100.000 Γερμανοί εργαζόμενοι στη φτώχεια


Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ η φτώχεια
Δημοσίευση: Παρ, 20/02/2015 - 09:22
«Ποτέ η φτώχεια στη Γερμανία δεν βρισκόταν σε τέτοια υψηλά επίπεδα, όσο σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οργανισμών Πρόνοιας της Γερμανίας, παρουσιάζοντας την Πέμπτη στο Βερολίνο σχετική έκθεση.

3.100.000 Γερμανοί εργαζόμενοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την τραγική κατάσταση στην οποία έχει φέρει τα λαϊκά στρώματα η πολιτική που εξασφαλίζει δισεκατομμύρια στα μονοπώλια.
Μέσα σε ένα χρόνο η φτώχεια στην «ατμομηχανή» της ΕΕ αυξήθηκε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας το 15,5 %.
Συνολικά 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, στην πλειοψηφία τους άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι σε ευέλικτες μορφές εργασίας, μίνι τζομπς και μερική απασχόληση.
2.500.000 παιδιά, το 20% των παιδιών στη Γερμανία, ζουν σε συνθήκες φτώχειας, μη μπορώντας να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες, όπως αξιοπρεπή διαβίωση, μόρφωση και δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.
Η φτώχεια αυξάνεται μαζί με τον πλούτο
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για το μέλλον που επιφύλασσε η καπιταλιστική ΟΔΓ στους εργαζόμενους της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα περισσότερα ανατολικά κρατίδια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη στατιστική των ποσοστών φτώχειας της χώρας. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σαξονίας με 19% και του Βερολίνου με σχεδόν 22% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990, εποχή επανένωσης της Γερμανίας, βρίσκεται η φτώχεια. 12,5 εκατομμύρια Γερμανοί χαρακτηρίζονται σήμερα φτωχοί.
Χωρίς να καταδεικνύει τον πραγματικό ένοχο, που είναι το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, η έκθεση ασκεί κριτική στην «πολιτική», αναφέροντας ότι: 
«οι φτωχοί στη Γερμανία δεν επωφελούνται της οικονομικής ανάπτυξης» και το ότι «οι δείκτες της φτώχειας αυξάνονται παράλληλα με την αύξηση του πλούτου».
Τα στοιχεία αυτά όμως αποτελούν ένα δυνατό «χαστούκι» σ‘ αυτούς που διαχειρίζονται, αλλά και σ‘ αυτούς που ευαγγελίζονται τον «εξανθρωπισμό» αυτού του βάρβαρου και σάπιου συστήματος
902

Επισημάνσεις, πρόσθετες φωτό, σύνδεσμοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.