Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Ένα χρόνο μετά τον σεισμό ‒ Ανάγκη οργανωμένης λαϊκής πάλης από τους φορείς του ταξικού κινήματος

ΕΚ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης: Εκδήλωση για τον ένα χρόνο μετά τον σεισμό
Δημοσίευση: Κυρ, 15/02/2015 - 22:59
 
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015 η προγραμματισμένη εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης στο ΤΕΙ Ληξουρίου με θέμα: «Σεισμοί. Ένας χρόνος μετά. Απολογισμός και πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα».
Στην εκδήλωση εισηγητικά μίλησαν οι:
  • Γαβρίλης Γιώργος - πρόεδρος του ΕΚΚΙ.
  • Βαλλιάνος Βαγγέλης - Πολιτικός μηχανικός, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής.
  • Γεωργόπουλος Διονύσης - πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με βιντεοπροβολή αφιερωμένη στην ταξική αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε από κάθε γωνιά της Ελλάδας από Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Συλλόγους και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, Λαϊκές Επιτροπές κ.ά. αμέσως μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κεφαλλονιά, τον Γενάρη του 2014, όπως και στην ταξική αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε άμεσα από τους ταξικούς φορείς του Νομού (ΕΚΚΙ, Λαϊκή Επιτροπή Παλικής, ΕΛΜΕ-ΚΙ, ομάδες γυναικών Αργοστολίου και Ληξουρίου κ.ά).
Ο πρόεδρος του ΕΚΚΙ αναφέρθηκε στην εμπειρία που υπάρχει από την οργανωμένη πάλη για τα συμφέροντα των σεισμοπλήκτων στο Νομό μέσα από τους ταξικούς φορείς του κινήματος, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην άμεση οργάνωση της λαϊκής πάλης με ολοκληρωμένο πλαίσιο και πολύμορφη δράση. Επίσης αναφέρθηκε στην υποκριτική και εμπαικτική στάση των άλλων δυνάμεων στο Νομό και κατέληξε στο ότι μόνο η οργανωμένη πάλη κόντρα στις επιλογές του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.
Το μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της στέγης και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα με κρατική ευθύνη. Αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάργησης του σχετικού ΦΕΚ που υποβαθμίζει τις αποζημιώσεις των σεισμοπλήκτων και δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα της στέγης για τον πληγέντα λαό της Παλικής.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ τόνισε την ανάγκη για σύγχρονες, δωρεάν, ασφαλείς υποδομές και σχολικά κτίρια, την ανάγκη της αντισεισμικής θωράκισης μέσα από τακτικούς και ολοκληρωμένους ελέγχους, όπως και για τη σημασία της λήψης μέτρων για τους σεισμόπληκτους μαθητές (ποσόστωση κ.ά).
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι ένα χρόνο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς δεν έχουν επιλυθεί βασικά προβλήματα από την πλευρά του κράτους, της Περιφέρειας και του Δήμου όλο αυτό το διάστημα (στέγη, αποζημιώσεις, οδικό δίκτυο, σχολικά κτίρια κ.ά), καταδίκασαν τη λογική της «επιστροφής στην πρότερη κατάσταση» που θέτει ξανά σε κίνδυνο το λαό σε περίπτωση νέου σεισμού, όπως και τις σημειακές παρεμβάσεις που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το διαιωνίζουν.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι παραβρισκόμενοι (15μελές ΓΕΛ Ληξουρίου, Σύλλογοι Γονέων, κάτοικοι εργατικών κατοικιών), αναδεικνύοντας την άθλια κατάσταση που βιώνουν, η οποία επιδεινώνεται όσο περνά ο καιρός.
Επικαιροποιήθηκε το πλαίσιο πάλης για την αντισεισμική θωράκιση και τέθηκαν οι εξής στόχοι για το αμέσως επόμενο διάστημα:
  • Συνέντευξη Τύπου
  • Παρέμβαση των φορέων του ταξικού κινήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο Ληξούρι
  • Παράσταση στο ΤΑΣ (Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων)
  • Μαζική παράσταση στην Αθήνα, στο υπουργείο Υποδομών (την ημέρα που θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση οι μαθητές του Νομού στο υπουργείο Παιδείας) για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο στο Νομό μετά από τους σεισμούς.
Τα οξύτατα προβλήματα που αναδείχτηκαν και παραμένουν άλυτα ένα χρόνο μετά, έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τη λογική της «ομαλοποίησης» της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και της σημερινής, που θυσιάζουν την ασφάλεια των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων στο βωμό των συμφερόντων των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών.
Τα παραπάνω φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη της οργανωμένης λαϊκής πάλης.
Ούτε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από τους φορείς του ταξικού κινήματος στο Νομό για την ικανοποίηση των αναγκών των σεισμοπλήκτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.