Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Γιούρογκρουπ: Παζάρια των κλιμακίων για τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία ‒ ΕΝάντια στον λαό: Πληρώστε! Έχετε δεν έχετε! ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Θα αλλάξει το περιτύλιγμα

Ξεκίνησαν οι επαφές των «τεχνικών κλιμακίων» - Ένταση των παζαριών για τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία
Δημοσίευση: Σάβ, 14/02/2015 - 11:16
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 14/02/2015 - 12:45
Η ρύθμιση για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων «μνημονιακών» χαρατσιών θα είναι από τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης...
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αντιλαϊκές διεργασίες ενόψει της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ), την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη ξεκινήσει στις Βρυξέλλες η συνεργασία σε επίπεδο «τεχνικών κλιμακίων» της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ), κατά τη γνωστή και πάγια μεθοδολογία που εδώ και χρόνια ακολουθείται κατά τη διαδικασία αξιολόγησης και επικαιροποίησης των μνημονίων.
Στο φόντο των εξελισσόμενων αντιλαϊκών παζαριών, το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, με κύριο θέμα το Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Δευτέρας και κυβερνητικές πηγές να εκφράζουν «αισιοδοξία» ότι «οδηγούμαστε σε λύση».
Η ρύθμιση για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων «μνημονιακών» χαρατσιών θα είναι από τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης...
«Οι θεσμοί θα διατηρήσουν το ρόλο τους...»
Σε κάθε περίπτωση, είναι απόλυτα βέβαιο, ότι οι «αξιολογήσεις» και η «εποπτεία» θα συνεχιστούν ακόμη και μετά την κατάληξη της όποιας πρόσκαιρης συμφωνίας, ανεξάρτητα και από την όποια λύση, στο πλαίσιο των εμφανιζόμενων συμβιβασμών.
Ως «διαφορά» ‒που φυσικά δεν αλλάζει την αντιλαϊκή ουσία‒ προβάλλεται ότι αυτή τη φορά οι συναντήσεις των «τεχνικών κλιμακίων» γίνονται στις Βρυξέλλες, αντί για τις επιτόπιες επισκέψεις στην Αθήνα.

«Από σεβασμό» προς την Ελλάδα, «η τρόικα δε θα ονομάζεται πλέον τρόικα αλλά οι θεσμοί θα διατηρήσουν το ρόλο τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μ. Γιέγκερ, τονίζοντας ότι ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει το ρόλο της τρόικας ή να ενταχθεί σε αυτό το σχήμα και επανέλαβε ότι η μόνη επιλογή είναι η επέκταση του προγράμματος.
Πηγές της συγκυβέρνησης, στο μεταξύ, επισημαίνουν ότι «υπάρχουν σημεία, όπου δεν υπάρχει κοινή αντίληψη» και αναφέρουν ως παράδειγμα τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και το συνταξιοδοτικό, για να συμπληρώσουν, ωστόσο, αμέσως μετά -παρά την εμφανιζόμενη «απόσταση» σε ζητήματα όπως τα παραπάνω- ότι «έχουν γίνει σοβαρά βήματα» για τη συμφωνία...

 

Πληρώστε! Έχετε δεν έχετε!

 

Το ζεύγος Βαλαβάνη έχει σε τραπεζικές καταθέσεις 452.930 ευρώ και 363.879 λίρες Αγγλίας στην HSBC και διαθέτει ακίνητη περιουσία στον Άλιμο Αττικής, στο Ηράκλειο Κρήτης και τους Δελφούς.
"Βαλαβάνη: Ενοχλούν τα ποσοστά μας, όχι οι τραπεζικές μας καταθέσεις", Thestival, 17/12/2013 (με αφορμή το γεγονός ότι το Πόθεν Έσχες έδειξε ότι είναι από τα πλουσιότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ).


Με το βλέμμα στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων «μνημονιακών» χαρατσιών
Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες που διαρρέει η κυβερνητική αποστολή (στην οποία συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευ. Τσακαλώτος) τα «τεχνικά κλιμάκια» δείχνουν «πιεστικό ενδιαφέρον» για τα φορολογικά και τα δημοσιονομικά ζητήματα.
Το σχετικό μήνυμα είχε ήδη αποστείλει από χθες αξιωματούχος της Ευρωζώνης, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκαθαριστεί η οικονομική κατάσταση της χώρας, δεδομένου, όπως είπε, ότι παραμένουν ασαφείς οι δημοσιονομικές εξελίξεις στο τελευταίο δίμηνο, παραπέμποντας ουσιαστικά σε ζητήματα όπως η συγκέντρωση των φόρων και η επίτευξη των αντιλαϊκών στόχων, στη βάση των οποίων κρίνονται τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών αξιολογήσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε άλλο παρά τυχαία, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταθέτει, την ερχόμενη βδομάδα, στη Βουλή ‒σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα στο φιλοκυβερνητικό Τύπο πιθανότατα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος‒ τη νομοθετική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, πρώτα και κύρια για τα κάθε είδους «μνημονιακά» χαράτσια.

Απ' ό,τι φαίνεται, θα πρόκειται για την πρώτη νομοθετική παρέμβαση της συγκυβέρνησης, με στόχο τη διατήρηση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Κόντρες και συμβιβασμοί
Στο μεταξύ, σήμερα, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα και τη χάραξη της γερμανικής γραμμής για την επικείμενη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ.
«Είμαστε μακριά από συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ αλλά και αυτό που θα ονομάζαμε πολιτικό συμβιβασμό», δήλωσε, από την πλευρά του, την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ. «Τώρα καταπιανόμαστε με την ουσία των διαφορών ανάμεσα στις απόψεις του Γιούρογκρουπ και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης», πρόσθεσε, υποδεικνύοντας στην ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την «παράταση του προγράμματος».
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ, δήλωσε  
«πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά την προσπάθεια επίτευξης μιας χειροπιαστής συμφωνίας τη Δευτέρα». «Οι Ελληνες έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες αλλά οι δυνατότητες, δοθείσης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι περιορισμένες» πρόσθεσε, επαναφέροντας έμμεσα το ζήτημα της επίτευξης των αντιλαϊκών στόχων του κρατικού προϋπολογισμού.
Στο μεταξύ, ενεργή παραμένει η εμπλοκή των ΗΠΑ στα αντιλαϊκά παζάρια που διεξάγονται στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλ. Τσίπρας δέχθηκε την Παρασκευή τηλεφώνημα από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, στο οποίο ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την «ικανοποίηση» των ΗΠΑ για τις «τεχνικο-οικονομικές διαβουλεύσεις» μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Τζακ Λιού
«τόνισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευόδωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και τη σημασία που θα έχει αυτή η εξέλιξη για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για την εν λόγω τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι
«ο υπουργός Λιού κάλεσε όλες τις πλευρές να αφήσουν στην άκρη τις ρητορείες και να επικεντρωθούν στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός».

902
Η Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πολιτικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης (VIDEO)
Δημοσίευση: Σάβ, 14/02/2015 - 14:39
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 14/02/2015 - 15:04
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Άρτα όπου πραγματοποιεί περιοδεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης:
«Απ’ ό,τι φαίνεται το περιτύλιγμα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει μάλλον. Φαίνεται ότι είμαστε μπροστά σε μια συμφωνία, σε ένα νέο πρόγραμμα, εγώ θα το έλεγα μνημόνιο ουσιαστικά, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του, τα μνημονιακά μέτρα που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα 4-5 χρόνια θα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ. Άλλωστε είναι και με τη σύμφωνη γνώμη απ’ ό,τι φαίνεται της κυβέρνησης και των υπουργών που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις.
Και βεβαίως το υπόλοιπο μέρος θα συζητηθεί για να καθοριστεί μια νέα συμφωνία μετά από ένα εξάμηνο, παράταση ή πρόγραμμα - γέφυρα, όπως κι αν ονομαστεί δεν έχει σημασία ούτε ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, για να παρθούν επίσης μέτρα που θα είναι στη λογική του ΟΟΣΑ για παράδειγμα. Λογική, όμως, που είναι σε σύμφωνη γνώμη της τρόικας, δηλαδή της τρόικας εννοώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γιατί αυτή είναι η ουσία, οι τρεις θεσμοί, που, είτε εκπροσωπούνται από υπαλλήλους είτε εκπροσωπούνται από πιο ανώτερα στελέχη, όπως διεκδικεί η σημερινή κυβέρνηση, η ουσία θα είναι η ίδια για τον ελληνικό λαό. Δεν θα καλύπτουν λαϊκές ανάγκες, δεν θα καταργήσουν εφαρμοστικούς νόμους, δεν θα καταργήσουν το μνημόνιο, όχι με ένα άρθρο που έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση, αλλά ούτε με αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις.
Εμείς σας λέμε ότι η πρώτη πρόταση νόμου που θα καταθέσουμε είναι η κατάργηση εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου».
902

Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.