Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κουλουπού: Παζάρια στο Eurogroup ‒ Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει το ελάχιστο των απαιτήσεων ‒ Αλέξης Τσίπρας: Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από το διχασμό(!!). Η Άνγκελα είναι άγγελος


Στο Eurogroup η σκυτάλη των παζαριών
Δημοσίευση: Δευ, 16/02/2015 - 09:10
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 16/02/2015 - 09:37
Στο σημερινό Eurogroup μεταφέρονται τα παζάρια ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους εταίρους της.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «δεν είναι σίγουρο» ότι θα υπάρξει απόφαση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Οι διαβουλεύσεις των «τεχνικών κλιμακίων» ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο ρόλος τους ήταν να αναζητήσουν συγκλίσεις - αποκλίσεις και όχι να κάνουν διαπραγματεύσεις. Προσθέτουν ότι τα κλιμάκια ήταν «καταγραφείς» θέσεων και δεν αναζητούσαν ισοδύναμα μέτρα.
‒«Από ό, τι έχω ακούσει για τις τεχνικές συνομιλίες του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ δύσπιστος (skeptical), αλλά θα λάβουμε σήμερα μια έκθεση και εν συνεχεία θα δούμε» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε. Επίσης ανέφερε ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει «το ελάχιστο των απαιτήσεων» (the minimum of the claims).
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το απόγευμα της Κυριακής. «Ο πρόεδρος Γιούνκερ καταβάλλει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία είναι πιθανό να συγκληθεί νέο Eurogroup πριν τις 28 Φλεβάρη που λήγει το υπάρχον πρόγραμμα.
Πέρα από επιμέρους διαφορές, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει στην εφαρμογή παλαιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αποδεχθεί το 70% των μέτρων του μνημονίου και το άλλο 30% προτείνει να αντικατασταθεί από αναδιαρθρώσεις που θα συμφωνηθούν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Αλ. Τσίπρας: Αυταπάτες στον λαό ότι θα συγκαταλέγεται στους κερδισμένους των διαπραγματεύσεων στην ΕΕ
Δημοσίευση: Κυρ, 15/02/2015 - 19:06
Σε λύση από την οποία θα κερδίζουν όλοι ευελπιστεί η κυβέρνηση, με τον Αλ. Τσίπρα να καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι είναι δυνατόν να συγκατελέγεται στους κερδισμένους των παζαριών που βρίσκονται σε εξέλιξη, με γνώμονα της κάθε πλευράς τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Stern», ισχυρίζεται πως
‒«η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα» και προσθέτει: «Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Μιας λύσης win - win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από το διχασμό».
Απευθυνόμενος τόσο στην ΕΕ όσο και στην ντόπια αστική τάξη διαβεβαιώνει πως
«αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα».
Εξακολουθεί βεβαίως να κρατά κλειστά τα χαρτιά της κυβέρνησης για το ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις, ακριβώς για να συγκαλύπτει το αντιλαϊκό περιεχόμενό τους που το επιβεβαιώνει το γεγονός ότι:
  • τελούν υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ,
  • έχουν τη συγκατάθεση της ΕΕ και
  • τις επιδοκιμασίες των ντόπιων βιομηχάνων.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρεται και στη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Εγκαταλείποντας τα... κοσμητικά επίθετα με τα οποία τη στόλιζε προ ολίγου καιρού, στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσωποποιήσει τις αιτίες της κρίσης και των βασάνων του λαού, εξωραΐζοντας τις πραγματικές, αναφέρει:
«Την γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου». Προσθέτει πως είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που δεν ενδιαφέρεται να θέσει το μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.