Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Το μνημόνιο/γέφυρα· η τρόικα/αγία τριάς· η λιτότητα/αναδιαρθρώσεις· οι ιδιωτικοποιήσεις/αντιπαροχή: Λέγε με Νέα Δημοκρατία ‒ Πολυδύναμες λέξεις/ισοδύναμα μέτρα

Εκλογές γιατί κάναμε;
Για την αξιοπρέπειά μας, ρε γαμώτο!

‒Αν δεν ερχόταν η εθνοσωτήριος θα 'ρχονταν οι κουμμουνιστές να γα#@##$@# τη μάνα μας και την αδερφή μας...
Κατάλαβες Καραμήτσο, γιατί έγινε η Επανάσταση;
‒Για το μου@# της μάνας μας και της αδερφής μας, κυρ λοχαγέ!
                                                                            (Επίκαιρο ανέκδοτο)
 

Και πάλι ισοδύναμα...
Από τις δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης και, πρώτα απ' όλα, τον ίδιο το πρωθυπουργό αλλά και πολύ περισσότερο από τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ είναι σαφές το εξής:
  • ‒ νέα συμφωνία θα περιέχει ένα σημαντικό ποσοστό των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο σημερινό πρόγραμμα, δηλαδή στο μνημόνιο (περίπου στο 70% το προσδιόρισε και ο Γιούνκερ), και το υπόλοιπο θα καλυφθεί με «ισοδύναμα» μέτρα (σας θυμίζει κάτι αυτό;) που θα προέλθουν από προτάσεις μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ!
Το τι θα περιλαμβάνει ακριβώς το 70% και τι οι μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, προς το παρόν, δεν είναι σαφές. 
Είναι, όμως, σαφές το πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, με τις δεσμεύσεις του οποίου η κυβέρνηση δηλώνει ότι δε συμφωνεί αλλά θα τις τηρήσει γιατί είναι υποχρεώσεις της χώρας (!), αλλά και το πλαίσιο της στρατηγικής του ΟΟΣΑ. 
Για τον τελευταίο είναι χαρακτηριστικά τα όσα δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» στο τετρασέλιδο «Διεθνή & Οικονομία» σχετικά με την έκθεσή του με τίτλο «Οδεύοντας προς τηνΑνάπτυξη», που παρουσιάστηκε στο περιθώριο του «G20».
Το όλο αντιλαϊκό πλαίσιο προβλέπει μέτρα στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης και θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Είναι ένα πλαίσιο στο οποίο δεν χωράει ούτε η ανάκτηση απωλειών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ούτε, βεβαίως, μπορεί να αμφισβητηθεί το σύνολο των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα. 
Δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση αυτό που μπορεί να «προσφέρει» στα λαϊκά στρώματα είναι η παραμονή σε μια «ισοδύναμη» με τη σημερινή κατάσταση, με λίγα μπαλώματα σε ορισμένα τμήματά τους, χωρίς να κλείνει ο δρόμος και για νέα αντιλαϊκή επίθεση στο μέλλον.
Αυτό που πρέπει να προσεχθεί είναι η προπαγανδιστική εκστρατεία της συγκυβέρνησης, που προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο ως άσπρο, να πείσει τους εργαζόμενους για τη μεγάλη επιτυχία της διαπραγμάτευσης:
  • Για το τέλος του μνημονίου, παρά την παραμονή του 70%,
  • Για το τέλος της λιτότητας, παρά τη συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών,
  • Για το τέλος της τρόικας, παρά την αντικατάστασή της από άλλα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, που θα επιτηρούν από τις Βρυξέλλες,
  • Για τα πρωτογενή πλεονάσματα, έστω και κάτω από 4,5%, που θα συνεχιστούν.
Δηλαδή, «δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης»! 
Και όλα αυτά με τον Αλ. Τσίπρα να επιχαίρει στη συνέντευξη Τύπου ότι σήμερα διαδηλωτές, σε αντίθεση με πριν από πέντε χρόνια, διαδηλώνουν «φιλοκυβερνητικά» και «φιλοευρωπαϊκά» στηρίζοντας μια συμφωνία με τα παραπάνω χαρακτηριστικά!
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την πάλη με στόχο:
  • την αποκατάσταση των απωλειών τους,
  • τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους,
  • το ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου,
  • την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.
Αναδεικνύεται μονόδρομος για το λαό η γραμμή της ρήξης με την ΕΕ και τα μονοπώλια.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ – Η Άποψή μας, 14/2/2015

Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος, λοιπά: Μποτίλια Στο Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.