Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Ο ΠΑΛΜΟΣ: Μια προηγούμενη ζωή της Μποτίλιας Στον Άνεμο


Μια προηγούμενη ζωή της Μποτίλιας Στον Άνεμο υπήρξε το συνδικαλιστικό —και όχι μόνο— έντυπο του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων της ΕΚΟ

 Ο ΠΑΛΜΟΣ

που έγραφα, σχεδόν εξ ολοκλήρου, και εξέδιδα σε έντυπη ηλεκτρονική μορφή από τον Μάρτη του 2002 μέχρι το καλοκαίρι του 2005. Τα κείμενα υπογράφονταν από εμένα ή από τις διαφορετικές περσόνες μου με διάφορα ψευδώνυμα... για να φαινόμαστε πολλοί.

Ο ΠΑΛΜΟΣ πρωτοκυκλοφόρησε υπό μορφήν εφημερίδας (4-10 σελίδες) 25 φύλλα από το 1975 μέχρι τον Απρίλιο του 1980. 2η περίοδος, 3 φύλλα, από τον Φεβρουάριο του 1984 μέχρι τον Αύγουστο του 1986. Από τότε εμφανιζόταν σαν Ενημερωτικό Δελτίο, σποραδικά (3η περίοδος). Η προαναφερόμενη (2002-2005) είναι η 4η περίοδός του με 20 φύλλα.

Ας σημειωθεί ότι και στις τρεις προηγούμενες περιόδους του ΠΑΛΜΟΥ, ως Γεν. Γραμματέας του Σωματείου και εκλεγμένος Εκπρόσωπος των Εργαζομένων, διετέλεσα βασικός συντάκτης και μέλος της Συντακτικής του Επιτροπής.

Μπάμπης Ζαφειράτος - Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.