Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Παναγιώτης Μακρής: «Ηλία, σήμερα αποκαταστάθηκε η τιμή της Καισαριανής!» ‒ Στην πρώτη γραμμή πάντα (Μικρή αναδρομή... στο σήμερα) ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Απόψε μίλησε για άλλη μια φορά η ανταρτομάνα Καισαριανή (VIDEO)

Ο 98χρονος ιστορικός Δήμαρχος Καισαριανής (1964-1990)
Παναγιώτης Μακρής:
«Η Καισαριανή, η μαρτυρική πόλη, με την ηρωική ιστορία, έχει χρέος να συνεχίσει την πορεία που χάραξαν οι αγωνιστές - κομμουνιστές δήμαρχοι μαζί με το λαό της» (9/2/2014).
Στην πρώτη γραμμή πάντα.

Αποκαταστάθηκε η τιμή της Καισαριανής!

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

"Γιώργο, σήμερα αποκαταστάθηκε η τιμή της Καισαριανής"!
Αυτά τα λόγια του Παναγιώτη Μακρή, του ζωντανού συμβόλου και ιστορικού δημάρχου της πόλης, που ειπώθηκαν προς τον Γιώργο Κατημερτζή, τον νέο δήμαρχο του "κάστρου" των αγώνων και της λεβεντιάς, τα λένε όλα.

Ηταν γύρω στις 8 το βράδυ, όταν πια όλα έδειχναν ότι -πραγματικά- η τιμή της Καισαριανής αποκαταστάθηκε.
Ο Γιώργος Κατημερτζής (σ.Μπ. Δήμαρχος 1998-2002) και ο Παναγιώτης Μακρής αγκαλιάζονται. Δακρύζουν. Δεν το κρύβουν.
Ο Κατημερτζής κοιτά τους συντρόφους, τους συναγωνιστές, τους τίμιους ανθρώπους, που έχουν πλημμυρίσει το εκλογικό κέντρο. "Κλάψτε, μην ντρέπεστε, εμείς είμαστε άνθρωποι, κλαίμε στις χαρές και στις λύπες μας"! 
Τα λόγια του ραγίζουν και όσους μέχρι εκείνη τη στιγμή προσπαθούσαν να κρατηθούν, να μη φανεί η υγρασία στα μάτια τους.
***

Γιώργος Κατημερτζής - Παναγιώτης Μακρής: Οι αναμορφωτές

Πριν από λίγο, έξω από το εκλογικό κέντρο, πλήθος κόσμου δονεί με τις φωνές του την ατμόσφαιρα. Δευτερόλεπτα πριν έχει ανακοινωθεί το πρώτο αποτέλεσμα από τα 5 πρώτα εκλογικά τμήματα. "Ετσι ψηφίζει η Καισαριανή", βροντοφωνάζουν εκατοντάδες Καισαριανιώτες. Σε λίγα λεπτά η Εθνικής Αντιστάσεως, η κεντρική λεωφόρος της πόλης, έχει μετατραπεί σε ένα ανθρώπινο ηφαίστειο.
Πρόσωπα ρυτιδωμένα από τον κάματο της ζωής, άντρες, γυναίκες της δουλιάς, νέοι, πολλοί νέοι, όλοι μαζί, ένα κουβάρι. Κλαίνε. Αγκαλιάζονται. Φιλιούνται. Τα μεγάφωνα συνεχίζουν να δίνουν τα καινούρια αποτελέσματα. 
Οι άνθρωποι έξω από το εκλογικό κέντρο έχουν γίνει χιλιάδες. Είναι αμέτρητοι. Είναι απίστευτο. Είναι συγκλονιστικό. "Η Καισαριανή ψήφιζε Μακρή, τώρα ψηφίζει Κατημερτζή", είναι το σύνθημα που ακούγεται και στην τελευταία γειτονιά της Καισαριανής. Η νύχτα έχει γίνει μέρα από τις φωτοβολίδες που θυμίζουν Πάσχα. Ανάσταση!
***
Ηλίας Σταμέλος: Νέοι αγώνες
Η ώρα είναι 9.30. Ολα έχουν κριθεί. Ο λαός της Καισαριανής ξαναγυρίζει από σήμερα στο δημαρχείο της πόλης. Ο κόσμος έξω από το εκλογικό κέντρο συνεχίζει να καταφτάνει από παντού. Ο Παναγιώτης Μακρής βγαίνει να χαιρετίσει. Μέσα σε δευτερόλεπτα χάνεται στις αγκαλιές του κόσμου. Οι νεολαίοι τον σηκώνουν στα χέρια. Χιλιάδες λαού ζητωκραυγάζουν. Ο Παν. Μακρής είναι συγκινημένος. Φέρνει τα χέρια μπροστά στο πρόσωπο. Οι νεολαίοι τον έχουν σηκώσει στους ώμους. Οι Καισαριανιώτες αποθεώνουν τον ιστορικό τους δήμαρχο. Το πανηγύρι έχει αρχίσει.
***
Μετά από λίγα λεπτά ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι κατηφορίζει τη λεωφόρο. Η Εθνικής Αντιστάσεως, από την πλατεία μέχρι και το στάδιο της πόλης, έχει πλημμυρίσει. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από ώρα. Από τους διπλανούς δρόμους τα κορναρίσματα "νίκης" έχουν προστεθεί στα χιλιάδες στόματα που συνεχίζουν να φωνάζουν: "Η Καισαριανή ψήφιζε Μακρή, τώρα ψηφίζει Κατημερτζή". Το ανθρώπινο μελίσσι φτάνει στην πλατεία. Ανεβαίνει στην εξέδρα ο Γ. Κατημερτζής.
Δίπλα του ο Μακρής. Χιλιάδες άνθρωποι χειροκροτούν ασταμάτητα. Ο νέος δήμαρχος παίρνει το λόγο. Καλεί όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού να ανέβουν στην εξέδρα. "Ολοι μαζί δώσαμε τη μάχη. Ολοι μαζί θα παλέψουμε για μια Καισαριανή του λαού της", είναι τα πρώτα του λόγια. "Η Καισαριανή είναι ενωμένη. Σήμερα νίκησε όλος ο λαός της Καισαριανής. Καλούμε και κείνους που μας ψήφισαν και όσους επέλεξαν τον κ. Μπαρτσώκα, να δουλέψουμε από αύριο μαζί για μια Καισαριανή ανθρώπινη, για μια κοινωνία ανθρώπινη", είναι τα τελευταία του λόγια, που χάνονται μέσα στα χειροκροτήματα του λαού. "Μέχρι αύριο που θα πιάσουμε δουλιά, γλεντήστε", λέει ο Γιώργος Κατημερτζής και δίνει το μικρόφωνο στον Παναγιώτη Μακρή.
Μια ολόκληρη πλατεία σηκώνεται όρθια.
Οι εκατοντάδες οι οποίοι κάθονταν στις καρέκλες, που στήθηκαν πρόχειρα στην πλατεία, σηκώνονται όρθιοι. Ο σεβασμός, η αγάπη προς τον Παναγιώτη Μακρή δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια.
Ο ιστορικός δήμαρχος δίνει υπόσχεση για νέους αγώνες.
Αυτός ο 82χρονος έφηβος, υπόσχεται ότι από αύριο θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή!
***
Το πανηγύρι συνεχίζεται. Η νύχτα στην Καισαριανή έχει γίνει μέρα. Ο λαός της Καισαριανής πήρε το "κλειδί" του δήμου.
Η τιμή της Καισαριανής αποκαταστάθηκε.

_________________________

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής

Δημοσίευση: Κυρ, 30/11/2014 - 21:46
Στο εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημητρής Κουτσούμπας, και μίλησε στους συγκεντρωμένους, αναφέροντας:
«Συντρόφισσες και σύντροφοι, εργαζόμενοι της Καισαριανής, νέοι και νέες, αυτή η νίκη απόψε είναι μια μεγάλη νίκη για την Καισαριανή, είναι νίκη όλου του λαού της.
Απόψε μίλησε για άλλη μια φορά η ανταρτομάνα Καισαριανή, η ηρωίδα πόλη των μεγάλων δημοκρατικών λαϊκών αγώνων. Αυτή η νίκη που έδωσε ο λαός της Καισαριανής στο σύντροφο Σταμέλο, στο συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι μια νίκη που υπόσχεται καθημερινή πάλη, λαϊκή συμμαχία, αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας εξαιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, της τρόικα, των μνημονίων, των συνεχών αντιλαϊκών μέτρων.
Θα δώσουμε τις μάχες στο πλευρό του λαού μας γιατί εμείς δε θέλουμε το λαό, την εργατική τάξη να κάθεται στη γωνία, στον καναπέ και να περιμένει, να αναθέτει σε κάποιους νεοφώτιστους σωτήρες τη λύση των προβλημάτων.
 Το ΚΚΕ, οι αγωνιστές της Καισαριανής θα είναι παρόντες από αύριο σε όλες τις αγωνίες, σε όλους τους αγώνες, για το δίκιο του λαού της Καισαριανής.

Γεια σας και με τη νίκη. Καλή δύναμη, υγεία σε όλους, να το γλεντήσουμε απόψε και από αύριο ξανά στο γνωστό μετερίζι μας».

2 σχόλια:

 1. Τι βραδυά, καλέ μου σύντροφε! Υψώνω το ποτήρι λίγα μέτρα απ' τη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία, και νιώθω κάπως ξεδιάντροπα ότι νίκησα κι εγώ απόψε! Νιώθω ότι δεν θα πεθάνω ούτε εγώ, αφού δεν πεθαίνει κανείς που να πίστεψε αληθινά στον άνθρωπο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η πίστη μάς κρατάει όρθιους, Αντώνη. Ο Μακρής είναι ένα ζωντανό παράδειγμα εκείνων που πιστεύουν και δίνουν την ψυχή τους. Ένας 100χρονος έφηβος. Το χαμόγελό του: Ό,τι πιο συγκινητικό και αισιόδοξο έχω δει μέσα σε αυτόν τον κατακλυσμό συριζαίικης καπηλείας, όπως η προχθεσινή αναφορά Κοντόσταυλου στους νεκρούς του Σκοπευτηρίου. Συνέχισε να τους αποκαλύπτεις, σύντροφε. Ψηλά τη σημαία μας!
   Με δύναμη πάλι και πάλη

   Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.