Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αλληλοσυμπλήρωση ΕΕ - ΝΑΤΟ και κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας


Αποφάσεις κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στο άτυπο Συμβούλιο των υπ. Άμυνας της ΕΕ
Δημοσίευση: Παρ, 20/02/2015 - 09:13

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η αντιπαράθεση με τη Ρωσία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας των χωρών - μελών της ΕΕ, χτες και προχτές στη Ρίγα της Λετονίας.
Βασικό θέμα ήταν επίσης
  • η θωράκιση της ΕΕ έναντι «υβριδικών απειλών» που εξαπολύονται στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών,
  • η διασφάλιση των στρατηγικών επικοινωνιών της λυκοσυμμαχίας,
  • η ικανότητα ταχείας αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεών της,
  • η ενίσχυση της διασύνδεσής τους με το ΝΑΤΟ και
  • η κάλυψη της απόστασης που τη χωρίζει από άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα στο ζήτημα ανάπτυξης στρατιωτικών δυνατοτήτων.
Αλληλοσυμπλήρωση ΕΕ - ΝΑΤΟ
Στις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις ενάντια στη Μόσχα, στο φόντο της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία.

Σε αυτήν τη βάση, ζητήθηκε η παραπέρα διασύνδεση της ΕΕ και αλληλοσυμπλήρωση κενών στη δομή και παράταξη δυνάμεων με το ΝΑΤΟ. 

Συζητήθηκε επίσης το πώς προχωρά η παραπέρα ενίσχυση της υφιστάμενης Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, ώστε να φτάσει τους 30.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 5.000 θα αποτελούν τη Δύναμη «Αιχμή του Δόρατος», η σύσταση της οποίας αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, το Σεπτέμβρη του 2014, προκειμένου να παραταχθεί στην Ανατολική Ευρώπη στα σύνορα με τη Ρωσία.
«Υβριδικές απειλές»
Οι υπουργοί Άμυνας των κρατών - μελών της ΕΕ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία αντανακλούν το γεγονός πως οι «υβριδικές απειλές» είναι «κοινή πρόκληση για την ΕΕ στο σύνολό της».

Ο «υβριδικός πόλεμος» είναι μία στρατιωτική στρατηγική που αναμειγνύει συμβατικό και ανορθόδοξο πόλεμο με τον κυβερνοπόλεμο, με πλήγματα στα πληροφοριακά συστήματα του αντιπάλου, με διάχυση προπαγάνδας μέσω των σύγχρονων διαδικτυακών μέσων κ.ά.
Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι, για την αντιμετώπιση αυτής της «απειλής», πρέπει να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις και να ληφθούν αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιούνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.