Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Θανάσιμος!

Η τοποθέτηση του Θ. Παφίλη επί των προγραμματικών δηλώσεων (VIDEO)

Δημοσίευση: Τρί, 10/02/2015 - 15:08
«Οι παράγοντες που οδήγησαν το λαό στην κόλαση είναι εδώ», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.
Μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, επισήμανε ότι η νέα συμφωνία που συζητάει η κυβέρνηση, κινείται στον ίδιο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του ευρωμονόδρομου.
Ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε ότι η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ότι το μνημόνιο θα παραμείνει κατά τα 2/3 και το 1/3 θα αντικατασταθεί από μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα. «Αλήθεια, πού πήγαν οι διακηρύξεις περί κατάργησης του μνημονίου;», αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς δεν λέμε ότι κάνατε κωλοτούμπα, γιατί την έχετε κάνει ήδη εδώ και πολύ καιρό. Όμως δεν μπορείτε να λέτε στο λαό ότι το μνημόνιο διαχωρίζεται σε καλό και κακό», είπε.
Στη συνέχεια εξήγησε ότι το μνημόνιο έχει «ενιαία φιλοσοφία», καθώς είναι ένα «πακέτο αντιλαϊκών, βάρβαρων μέτρων» που εφαρμόζονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες και έχουν στόχο να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι η συγκυβέρνηση αθωώνει τον καπιταλισμό όταν μιλάει για παθογένειες. «Δεν μπορείς να κάνεις φιλολαϊκή πολιτική όταν την οικονομία την έχουν οι καπιταλιστές», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Εμείς λέμε στους εργαζόμενους να παλέψουν για αυτά που τους ανήκουν και πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.