Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Οι ισοσκελισμένοι φόροι με το πατριωτικό καθήκον, οι ασφαλιστικές ιδιωτικοποιήσεις για το κεφάλαιο, το προπέτασμα ανθρωπιστικής κρίσης για τα αντιλαϊκά μέτρα, και τα ψίχουλα των νομοσχεδίων για την ακραία μνημονιακή φτώχεια


Γ. Βαρουφάκης: Θα βάλω έκτακτο φόρο αν χρειαστεί!
Δημοσίευση: Σάβ, 28/02/2015 - 10:42
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 28/02/2015 - 11:00
Στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η συμφωνία για την επέκταση του προγράμματος προχωράει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα στρώνει το έδαφος για τη λήψη ιδιαίτερα σκληρών μέτρων.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί έκτακτος φόρος.
«Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΣΚΑΙ», προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο θα το κάνω».
Θέλοντας να συσκοτίσει το γεγονός ότι θα πρόκειται για ένα επιπλέον χαράτσι που θα επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα, υποστήριξε ότι θα αφορά «αυτούς που έχουν να πληρώσουν».

Ωστόσο, ανάλογη επιχειρηματολογία χρησιμοποίησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις όταν επέβαλαν την «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης».
Ο Γιάννης Βαρουφάκης
  • άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τσιγάρα, τα ποτά και τα τυχερά παιχνίδια.
  • Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ακόμα και τα προεκλογικά ψίχουλα που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαρτώνται από την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. 
  • Για την επαναφορά του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ, τόνισε ότι θα γίνει σταδιακά, ενώ απέφυγε να δεσμευτεί ότι την επόμενη χρονιά θα μειωθεί η βαριά φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας ότι «είναι νωρίς» για να απαντήσει.
«Πατριωτικό καθήκον» το ξεζούμισμα του λαού
«Πληρώστε τους φόρους σας, είναι και αυτό μέρος του πατριωτικού μας καθήκοντος» είπε ο υπουργός Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού, τη νέα φορολογική επιδρομή.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα ταμείο για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, το οποίο θα έχει έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγούν το κράτος και οι εργοδότες από τις υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα θα βρεθεί το απαραίτητο «άλλοθι» για να συνεχιστεί η παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο.
Για την έλλειψη ρευστότητας του ελληνικού κράτους, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά με την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.  Πάντως εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα βρεθεί λύση» με τους δανειστές.
Μπαράζ νομοσχεδίων
Με προπέτασμα καπνού τα «μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης», η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές παρεμβάσεις για την εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας με τους εταίρους της.
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την κατάθεση μιας σειράς νομοσχεδίων την επόμενη εβδομάδα, που στην καλύτερη των περιπτώσεων προσφέρουν ψίχουλα για την διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας, ενώ δεν αίρουν κανένα «μνημονιακό» μέτρο.
Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν:
  • -Νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» που θα περιλαμβάνει μέτρα για την ακραία φτώχεια, όπως κουπόνια σίτισης και δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 300.000 νοικοκυριά.
  • -Νομοσχέδιο για τη «ρύθμιση» των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να εισρεύσει χρήμα στα κρατικά ταμεία.
  • -Νομοθετική ρύθμιση για την «προστασία της πρώτης κατοικίας» που θα περιλαμβάνει εισοδηματικά κριτήρια και δόσεις.
  • -Νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που θα επαναφέρει και το «ανταποδοτικό τέλος».
902
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.