Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Reuters: Αίτημα για παράταση αυριο από την Ελλάδα ‒ Ζαν Ζαν: Tο κείμενο που θα κατατεθεί «θα ικανοποιεί τους πάντες» ‒ Μνημόνιο με επικοινωνιακή διαχείριση των «μεταρρυθμίσεων»



Reuters: Αίτημα για παράταση αυριο από την Ελλάδα

17 Φεβ. 15 (19:54) | upd: 17 Φεβ. 15 (20:38)

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι αύριο πιθανότατα, η Ελληνική κυβέρνηση θα στείλει επιστολή ζητώντας 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η  ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει την Τετάρτη, «παράταση της δανειακής σύμβασης» σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, βάση του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης θα αποτελέσει η πρόταση του Γάλλου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί. Η παράταση θα ζητηθεί για διάστημα 6 μηνών, αλλά όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι όροι τελούν ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Ωστόσο το γεγονός ότι το πρακτορείο κάνει λόγο για «δανειακή σύμβαση» αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί το 6μηνο πρόαγραμμα να συνοδευτεί από νέα μέτρα.

Το Reuters αναφέρει ότι η σχετική επιστολή πρόκειται να σταλεί στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος στην συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης για το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Juurnal, ο έλληνας υπουργός οικονομικών Γιανης Βαρουφάκης δήλωσε ότι το κείμενο που θα κατατεθεί «θα ικανοποιεί τους πάντες» και περιγράφει τις συνομιλίες ως «ζωηρές».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα το Μαξίμου με non paper είχε επισημάνει σημεία της προτασης Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντάς τα «προωθητικά».

THETOC 

Αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης αναμένεται να υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στην ΕΕ
 
Δημοσίευση: Τρί, 17/02/2015 - 21:10

Αίτημα για την παράταση της δανειακής σύμβασης και κατά συνέπεια του μνημονίου αναμένεται να καταθέσει αύριο Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση στον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Κυβερνητικοί κύκλοι δεν απέκλειαν μια τέτοια κίνηση και έλεγαν χαρακτηριστικά πως «εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντάς την σαφώς από το πρόγραμμα / μνημόνιο».

Φαίνεται πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζει την υπογραφή νέας συμφωνίας με την ΕΕ και τους δανειστές, αλλά επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά το όλο θέμα προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις.

Θέλει να απαλειφθούν οι λέξεις «μνημόνιο» και «τρόικα» από μια νέα συμφωνία, ενώ δέχεται την ουσία που είναι η συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» που θα είναι σε βάρος του λαού όπως άλλωστε διαφάνηκε και από το «κείμενο Μοσκοβισί» που ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γ. Βαρουφάκης στο Γιούροκρουπ της Δευτέρας.

Παράταση της δανειακής σύμβασης, σημαίνει και παράταση του μνημονίου. Το ίδιο το κείμενο της τρέχουσας δανειακής σύμβασης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ψηφίστηκε στη Βουλή στις 12/2/2012) υπογραμμίζει ότι 
«η διαθεσιμότητα αυτής της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο Μνημόνιο».
Οπως και η πρώτη δανειακή σύμβαση που υπογράφτηκε το 2010 ανέφερε ότι
η «χρηματοδοτική ενίσχυση» παρέχεται «υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Μνημονίου Συνεργασίας» και ότι «τα Μέρη που συμβάλλονται στην παρούσα Σύμβαση αναγνωρίζουν και αποδέχονται την ύπαρξη και τους όρους του Μνημονίου Συνεννόησης ως αυτό τροποποιείται, συμπληρώνεται ή ενημερώνεται κατά καιρούς».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.