Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αφού, ρε ρεντίκολα, μόνοι σας λέτε ότι ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο υπογράψατε! ‒ Φέρτε το στη Βουλή, ρε! ‒ ΝΔ: Μην φοβάστε, θα το ψηφίσουμε εμείς ‒ Όταν ο ΠιΛαφ το 2011 κατέθετε ερωτήσεις ‒ Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα!


Η κυρίαρχη αυτή τη στιγμή άποψη στο Μαξίμου και στους συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι η συμφωνία να έρθει στη Βουλή ώστε να σηματοδοτηθεί με την ψήφο των βουλευτών η «νέα συμφωνία». 

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κυβέρνηση για το αν η συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης (= ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο) θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, πιθανότατα την άλλη εβδομάδα, ή όχι.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, σήμερα, στον ΣΚΑΙ, ότι
δεν πρόκειται περί νέας συμφωνίας, αλλά περί επέκτασης της προηγούμενης. (Άρα, ρε ρεντίκολα: ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο υπογράψατε!)
Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλλαγή ημερομηνίας είπε ο κ. Παππάς ο οποίος σημείωσε ότι
από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, μόνο 3-4 τη συζητάνε. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Παππά, η κυβέρνηση δέχεται κριτική από αυτούς που δεν φέρανε καν την πρώτη σύμβαση (= ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο) στη Βουλή, που ήταν τεράστια. (Θέμα μεγέθους, η μαλθακία τους!)
Σημείωσε ωστόσο ότι "όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που πετύχαμε θα γίνουν κοινοβουλευτικό έργο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους".
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της Έλλης Στάη στα Παραπολιτικά 90,1 ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι
η συμφωνία (= ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο) σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή. Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε τα τελικά μέτρα στη Βουλή γιατί όσο περισσότερο διαρκεί η διαπραγμάτευση είναι προς όφελός μας.
Aκούστε παρακάτω το ηχητικό:
Αυτή τη στιγμή ο Α. Τσίπρας έχει στο γραφείο του δύο εισηγήσεις.
Να μη φέρει τη συμφωνία-πακέτο (= ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο) στη Βουλή και να την περάσει με τη λογική της «σαλαμοποίησης» μέτρο - μέτρο, νομοσχέδιο - νομοσχέδιο. Σε αυτήν την περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αντιπολίτευση και κυρίως με τα πυρά εταίρων και δανειστών οι οποίοι «περνούν» τη συμφωνία από τα κοινοβούλιά τους και επιθυμούν το ίδιο να πράξει και η Αθήνα ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της χώρας.
‒Να τη φέρει προς κύρωση στη βουλή, αλλά να βρεθεί αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της καταψήφισής της από βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Ερωτηθείς χθες στον Βήμα fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης είπε πως
«Αυτή την εβδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δύο, τρεις ημέρες -επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς».
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς αν πρέπει αυτή η συμφωνία να έρθει στη Βουλή ήταν κατηγορηματικός
«Δεν αποφασίσαμε τι θα γίνει. Κάποιοι υποστήριξαν ότι πρέπει να έρθει (η συμφωνία = ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο), κάποιοι υποστήριξαν ότι δεν είναι ανάγκη να έρθει στη Βουλή. Η τελική απόφαση θα παρθεί στην πολιτική γραμματεία. Αν θέλετε τη γνώμη τη δική μου πρέπει να έρθει, από κει και πέρα δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει», είπε.
Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας χθες στην εκπομπή της Έλλης Στάη στα Παραπολιτικά fm, σημείωσε ότι υπάρχουν δύο ενστάσεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης: 
Πρώτον αν η κύρωση της συμφωνίας (= ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο) στη Βουλή σημαίνει ταυτόχρονα και αποδοχή της προηγούμενης σύμβασης και συνεπώς των μνημονίων (Άρα, ρε ρεντίκολα: ΜΝΗ-ΜΟ-ΝΙ-Ο υπογράψατε!) και δεύτερον, ότι προέχει το κυβερνητικό νομοθετικό έργο ώστε να αρχίζουν να έρχονται τα νομοσχέδια στη Βουλή χωρίς καθυστέρηση και έπεται η κύρωση συνολικά της συμφωνίας.ΝΔ: «Μην φοβάστε να φέρετε τη συμφωνία στη Βουλή γιατί θα την ψηφίσουμε εμείς»

«Ανοιχτό εμπαιγμό» χαρακτηρίζει η ΝΔ το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να μην φέρει στη Βουλή την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και δια του εκπροσώπου της Κ. Καραγκούνη καλεί την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τους εταίρους, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να ψηφίζουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και το ελληνικό να στερείται από αυτό το δικαίωμα, επειδή «ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του».
«Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Καραγκούνης υπενθυμίζει ότι
στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ «κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), παρά το γεγονός ότι και οι ΠΝΠ έρχονταν προς κύρωση στη Βουλή μέσα σε 40 μέρες. Τώρα στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοιχτός εμπαιγμός», καταλήγει
Λαφαζάνης το 2011: αντισυνταγματική η μη κύρωση απ' τη βουλή
Ωστόσο τον Ιούνιο του 2011 ο σημερινός υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης χαρακτήριζε «αντισυνταγματική» και «πραξικοπηματική» την απόφαση της κυβέρνησης να μη φέρει προς κύρωση στη Βουλή την τότε δανειακή σύμβαση ύψους 80 δισ.

Η ερώτηση του ΠιΛαφ το 2011 
Ναι, αλλά τότε δεν είμαστε εξουσία!
Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα!
THETOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.