Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ουκρανία: Μαύρη Λίστα της ΕΕ με μέλη του ΚΚΡΟ, συναίνεση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκουλουπού και συμφωνία τους για κλιμάκωση


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας
Δημοσίευση: Δευ, 16/02/2015 - 20:17
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 17/02/2015 - 07:46
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας αναφέρονται τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέα "μαύρη" λίστα προσώπων, που κατέχουν δημόσια αξιώματα στη Ρωσία και στους οποίους επιβάλλει κυρώσεις με την αιτιολογία της εμπλοκής τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Μεταξύ των "τιμωρημένων" από την ΕΕ είναι κι ο Βαλέρι Ράσκιν, βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας κι αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ.
Oι νέες κυρώσεις, που επιβλήθηκαν μια μέρα μετά την εφαρμογή συμφωνίας για την εκεχειρία στην Ουκρανία, όπως κι οι προηγούμενες, σαφώς και δε συμβάλλουν στην όποια επίλυση των προβλημάτων της ουκρανικής κρίσης. Επιπλέον, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πως δήθεν χάρη στη στάση τους στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν επιβλήθηκαν νέα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας. Αποδεικνύεται στην πράξη πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο συναίνεσε στις ίδιες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με τις οποίες είχε συμφωνήσει κι η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και συμφώνησε στη διαιώνιση και παραπέρα κλιμάκωσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.