Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Δεν ξέρω εσείς τι βλέπετε, εμείς το λέμε ψάρι ‒ Το κείμενο που εστάλη στις Βρυξέλλες για την 6μηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης ‒ Απόρριψη από Σόιμπλε ‒ ΚΚΕ: Aίτημα στο δρόμο της αντιλαϊκής πολιτικής και της αυστηρής εποπτείας. Καμία ανοχή, καμία αυταπάτη


Εστάλη στις Βρυξέλλες το κείμενο της ελληνικής πλευράς για 6μηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης 

Φαγκρί φρέσκο
Εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης, ζητά η ελληνική κυβέρνηση, με αίτημα που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ταυτόχρονα, τίθεται θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση. Επίσης, η κυβέρνηση αναφέρει ότι πιστή στις δεσμεύσεις της δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου, ότι στόχος είναι η συμφωνία -γέφυρα και ότι δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία. 
'Εκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο (4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας), στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγή του Συμβουλίου Υπουργών. Αντικείμενο της συνόδου θα είναι η εξέταση του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Ειδικότερα κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν τα ακόλουθα:
 
1. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, δια μέσου του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, κατέθεσε αίτημα εξάμηνης επέκτασης της δανειακής σύμβασης προκειμένου να υπάρχει ομπρέλα προστασίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου. Καταθέσαμε μια πρόταση η οποία σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία, προασπίζεται την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και ταυτόχρονα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας.

2.
Στο αίτημα τίθεται το θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση καθώς και της αντιμετώπισης των πολύ σημαντικών κοινωνικών επιπτώσεων της.

3.
Το αίτημα σηματοδοτεί την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια εξάμηνη ενδιάμεση συμφωνία («συμφωνία - γέφυρα») κατά την οποία δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία. Ταυτόχρονα, όμως, προχωρά άμεσα σε μεταρρυθμίσεις κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

4.
Η εξάμηνη παράταση δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δώσει «ανάσες» στην κοινωνία και τον απαραίτητο χρόνο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, χωρίς εκβιασμούς και έλλειμμα χρόνου, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με την Ευρώπη για την περίοδο 2015 -2019. Στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και συμφωνία για την απομείωση του χρέους, όπως άλλωστε προβλέπει και η απόφαση του
Eurogroup του 2012.

Το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση, εξετάζεται αυτή την ώρα στην ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης, με στόχο να κρίνουν τα κράτη μέλη κατά πόσον είναι ικανοποιητικό και ποια είναι τα «λιγότερο ικανοποιητικά» σημεία, που χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
 Ο ίδιος τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ θα πρέπει, στη συνέχεια, να εξετάσουν αν το κείμενο αυτό αποτελεί βάση, για να υποβληθεί στα κοινοβούλιά τους.
Η εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής ανέφερε ότι δεν έχει να κανένα επίσημο σχόλιο, πρόσθεσε όμως ότι εναπόκειται τώρα στα κράτη - μέλη να αξιολογήσουν το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, πάντως, εξερχόμενος χθες της Βουλής, όπου έγινε η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική πρόταση θα εγκριθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή. 
«Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» ανέφερε ο υπουργός.
Με μήνυμά του στο twitter ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαίωσε ότι έλαβε αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση. 

e-typos

___________________________________
Αθήνα, 18 Fεβρουαρίου 2015
Αγαπητέ Πρόεδρε του Eurogroup,
Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες για την οικονομική προσαρμογή. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται για μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απσχόλησης, την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την άμβλυνση του κοινωνικού κόστους από τη συνεχιζόμενη κρίση.
Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που συμφωνήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις διακόπηκαν από τις πρόσφατες προεδρικές και γενικές εκλογές και ότι, ως αποτέλεσμα, αρκετές από τις τεχνικές διευθετήσεις εξασθένησαν. Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις σε όλους τους πιστωτές τους και δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με τους εταίρους προκειμένου να αποτρέψουν τεχνικά κωλύματα στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική σε ό,τι αφορά το χρηματοοικονομικό της και διαδικαστικό περιεχόμενο.
Σ' αυτό το πλαίσιο οι ελληνικές αρχές αιτούνται τώρα την επέκταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για μια περίοδο έξι μηνών από την εκπνοή της, Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα προχωρήσουμε από κοινού, και κάνοντας χρήση της δεδομένης ευελιξίας της τρέχουσας συμφωνίας, προς την επιτυχή ολοκλήρωση και επανεξέταση, στη βάση των προτάσεων, από τη μία πλευρά, της ελληνικής κυβέρνησης και, από την άλλη, των θεσμών.
Ο στόχος του αιτήματος για εξάμηνη παράταση είναι:
α) Να συμφωνήσουμε σε αμοιβαία αποδεκτούς χρηματοοικονομικούς και διοικητικούς όρους εφαρμογής οι οποίοι, σε συνεργασία με τους θεσμούς, θα σταθεροποιήσουν τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, θα αποφέρουν ενδεδειγμένα πρωτογενή πλεονάσματα, θα διασφαλίσουν την βιωσιμόττητα του χρέους  και θα συμβάλουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015, λαμβάνοντας υπ' όψιν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.
β) Να διασφαλιστεί, σε στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας, ότι τα όποια νέα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν πλήρως και θα υπάρχει αποχή αποχή από μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική
γ) Να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επανεισάγει την εξαίρεση (waiver) σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της.
δ) Να παραταθεί η διαθεσιμότητα των ομολόγων EFSF που κατέχει το ΤΧΣ για τη διάρκεια της Συμφωνίας
ε) Να αρχίσουν οι εργασίες μεταξύ των τεχνικών ομάδων για ένα πιθανό νέο Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη που οραματίζονται οι Ελληνικές αρχές μεταξύ της Ελλάδας, της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα μπορούσε να ακολουθήσει την τρέχουσα Συμφωνία.
στ) Να συμφωνηθεί η εποπτεία στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΚΤ και, στο ίδιο πνεύμα, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διάρκεια της παρατεταμένης Συμφωνίας
ζ) Να συζητηθούν τρόποι εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 αναφορικά με τα πιθανά περαιτέρω μέτρα για το χρέος και την βοήθεια στην εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση της παρατεταμένης Συμφωνίας στο πλαίσιο του Συμβολαίου που θα ακολουθήσει.
Με τα ως άνω υπ’ όψιν, η Ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αποφασιστικότητά της να συνεργαστεί στενά με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου:
α) να επιτύχει δημοσιονομική και χρηματοοικονομική σταθερότητα και
β) να δοθεί η δυνατότητα στην Ελληνική κυβέρνηση να εισάγει τις θεμελιώδεις, ευρείες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών μέσω βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, επικερδούς απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής».
Με εκτίμηση,
Γιάνης Βαρουφάκης

Υπουργός Οικονομικών

Ελληνική Δημοκρατία
tvxs.gr
 

Βλέπε επίσης από Μποτίλια:

Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


ΚΚΕ: Σχόλιο για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και την επιστολή Βαρουφάκη

Δημοσίευση: Πέμ, 19/02/2015 - 19:15
Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και την επιστολή Βαρουφάκη τονίζει:
«Ανεξάρτητα απ’ την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης, η επιστολή Βαρουφάκη και το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης ανοίγουν το δρόμο για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και της αυστηρής εποπτείας, στη βάση ενός αντιλαϊκού προγράμματος - “μνημονίου”. Καμία ανοχή, καμία αυταπάτη».
902


Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής Γιάνη Βαρουφάκη προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ακριβώς εστάλη στα αγγλικά:

Athens, February 18, 2015

Dear President of the Eurogroup,

Over the last five years, the people of Greece have exerted remarkable efforts in economic adjustment. The new government is committed to a broader and deeper reform process aimed at durably improving growth and employment prospects, achieving debt sustainability and financial stability, enhancing social fairness and mitigating the significant social cost of the ongoing crisis.

The Greek authorities recognise that the procedures agreed by the previous governments were interrupted by the recent presidential and general elections and that, as a result, several of the technical arrangements have been invalidated. The Greek authorities honour Greece's financial obligations to all its creditors as well as state our intention to cooperate with our partners in order to avert technical impediments in the context of the Master Facility Agreement which we recognise as binding vis-a-vis its financial and procedural content.

In this context, the Greek authorities are now applying for the extension of the Master Financial Assistance Facility Agreement for a period of six months from its termination during which period we shall proceed jointly, and making best use of given flexibility in the current arrangement, toward its successful conclusion and review on the basis of the proposals of, on the one hand, the Greek government and, on the other, the institutions.

The purpose of the requested six-month extension of the Agreement's duration is:
(a) To agree the mutually acceptable financial and administrative terms the implementation of which, in collaboration with the institutions, will stabilise Greece's fiscal position, attain appropriate primary fiscal surpluses, guarantee debt stability and assist in the attainment of fiscal targets for 2015 that take into account the present economic situation.

(b) To ensure, working closely with our European and international partners, that any new measures be fully funded while refraining from unilateral action that would undermine the fiscal targets, economic recovery and financial stability.

(c) To allow the European Central Bank to re-introduce the waiver in accordance with its procedures and regulations.

(d) To extend the availability of the EFSF bonds held by the HFSF for the duration of the Agreement.

(e) To commence work between the technical teams on a possible new Contract for Recovery and Growth that the Greek authorities envisage between Greece, Europe and the International Monetary Fund which could follow the current Agreement.

(f) To agree on supervision under the EU and ECB framework and, in the same spirit, with the International Monetary Fund for the duration of the extended Agreement.

(G) To discuss means of enacting the November 2012 Eurogroup decision regarding possible further debt measures and assistance for implementation after the completion of the extended Agreement and as part of the follow-up Contract.

With the above in mind, the Greek government expresses its determination to cooperate closely with the European Union's institutions and with the International Monetary Fund in order: (a) to attain fiscal and financial stability and (b) to enable the Greek government to introduce the substantive, far-reaching reforms that are needed to restore the living standards of millions of Greek citizens through sustainable economic growth, gainful employment and social cohesion.

Sincerely,
Yanis Varoufakis
Minister of Finance
Hellenic Republic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.