Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Στη Ζωή μου σας λέω: Καταψήφισε. Περιστερά ο ΠιΛάφ, η Ραχήλ κουράστηκε κι έφυγε, αλλά αν ήταν..., και 40 ακόμα παληκάρια/ρες, διαφωνούν με τα 3 παιδιά Βολιώτικα και σας δουλεύουν ασύστολα


Καταψήφισε τη συμφωνία με τους δανειστές η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Από τις πιο ηχηρές διαφοροποιήσεις στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή της Ζ. Κωνσταντοπούλου η οποία καταψήφισε τη συμφωνία, ενώ ο Π. Λαφαζάνης ψήφισε «λευκό». 
του Δημήτρη Χατζηνικόλα
| upd:  
Τις αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τους δανειστές ανέδειξε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με πιο ηχηρή το «κατά» της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπουλου. 
Από τις πιο ηχηρές διαφοροποιήσεις ήταν αυτή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία καταψήφισε τη συμφωνία, ενώ ο Π. Λαφαζάνης ψήφισε «λευκό». 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λόγω των αρνητικών τοποθετήσεων πολλών βουλευτών για τη συμφωνία (είχαν ζητήσει το λόγο 140 βουλευτές) ζήτησε να υπάρξει ψηφοφορία.
Τελικά δια ανατάσεως των χεριών οι περίπου 120 παρόντες βουλευτές κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ του «ναι», του «κατά» και του «λευκού». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες 5 επέλεξαν το «κατά» και 5 το «λευκό», ενώ από τις ομιλίες προκύπτει ότι τουλάχιστον άλλοι 12 βουλευτές έχουν ισχυρότατες ενστάσεις για τη συμφωνία με τους δανειστές.
Από τις πιο ηχηρές διαφοροποιήσεις ήταν αυτή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία καταψήφισε τη συμφωνία, ενώ ο Π. Λαφαζάνης ψήφισε «λευκό».
Σύμφωνα πάντως με την ηγεσία παρά τις διαφοροποιήσεις υπάρχει «πολιτική συμφωνία» προκειμένου η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει ομόφωνα τη συμφωνία με τους δανειστές αν και εφόσον αυτή έρθει στη Βουλή.
H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή μιλώντας στο Mega είπε «Εγώ δεν ψήφισα χθες γιατί είχα αποχωρήσει αφού ήταν δωδεκάωρη η συενδρίαση της Κ.Ο... Αν ήμουν εκεί θα ψήφιζα παρών».

Ισχυρές αντιδράσεις από βουλευτές για τη συμφωνία
26 Φεβ. 15 (11:20) | upd: 26 Φεβ. 15 (11:23) 
Μεγάλα προβλήματα και έντονες διεργασίες σημειώθηκαν χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μεγάλα προβλήματα και έντονες διεργασίες σημειώθηκαν χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Εκτός από τις διαφοροποιήσεις κορυφαίων στελεχών, όπως οι Π. Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, πάνω από 20 βουλευτές ψήφισαν «παρών» και άλλοι 10 «κατά», ενώ σκοπίμως απουσίαζαν τουλάχιστον άλλοι 10 βουλευτές.
Αρχικά η ηγεσία ήθελε η συμφωνία να εγκριθεί σε ονομαστική ψηφοφορία από την Κ.Ο. αλλά τελικά επελέγη η ψήφος δια της ανατάσεως των χεριών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 40 βουλευτές εξέφρασαν τις έντονες επιφυλάξεις τους για τη συμφωνία με τους δανειστές και άσκησαν δριμεία κριτική στον ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας «να σταματήσει να μας δουλεύει συμφωνήσαμε σε νέο μνημόνιο»
Τέλος, σήμερα ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για τη συμφωνια με τους δανειστές

THETOC
Λεουτσάκος: Άλλοι 30 βουλευτές καταψήφισαν τη δανειακή σύμβαση
26 Φεβ. 15 (11:44) 
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Λεουτσάκο τουλάχιστον 30 βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης. 
Την διαφωνία του με τη λίστα Βαρουφάκη εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά». Τόνισε πως ο ίδιος καταψήφισε και υποστήριξε πως μέτρησε τουλάχιστον άλλους 30 βουλευτές που έκαναν το ίδιο
Εξάλλου, η βουλευτής Ραχήλ Μακρή είπε μεταξύ άλλων σε πρωινή εκπομπή του «Μega»: «Εγώ δεν ψήφισα χθες γιατί είχα αποχωρήσει αφού ήταν δωδεκάωρη η συνεδρίαση της ΚΟ». Και πρόσθεσε: «Αν ήμουν εκεί θα ψήφιζα "παρών" (...) Θεωρώ ότι δεν δόθηκε σε εμένα ο χρόνος για να μπορέσω να μελετήσω τη συμφωνία. Το κείμενο είχε δοθεί το πρωί αλλά εγώ ήθελα θεσμικά να το πάρω από τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη».

Είπε ακόμη ότι έγινε μια πολιτισμένη συζήτηση μέσα στην ΚΟ και ότι οι βουλευτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους μήπως δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα.
Πηγή ΑΠΕ







1 σχόλιο:

  1. Γεια σου, ρε Παναγιώτη: Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τις δεσμεύσεις που υπονοούνται στο κείμενο, καθώς θεωρεί ότι η διατύπωση που έχει υιοθετηθεί δίνει τη δυνατότητα στους συνομιλητές της κυβέρνησης να συνεχίσουν να την πιέζουν για να πάρουν αυτά που θέλουν. «Υπάρχουν στην επιστολή σημεία που δεν θυμίζουν τη δική μας γλώσσα, θυμίζουν τη γλώσσα των δανειστών».(http://www.kathimerini.gr/804970/article/epikairothta/politikh/dokimazetai-h-koinovoyleytikh-omada-toy-syriza

    Η Ραχήλ δεν ήθελε να πάει... αδιάβαστη. Άσε που έλειπε σ' αυτό το μάθημα (http://www.nocomments.gr/news/politiki/68211/rahil-makri-tha-psifiza-paron-alla-eleipa)

    Νούμερα, ε, νούμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.