Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το ΚΚΕ δεν ξεχνά ποτέ τον ταξικό αντίπαλο


«Τώρα το θυμήθηκε το ΚΚΕ..;»
Το ΚΚΕ, με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις και το κυοφορούμενο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο - πρόγραμμα - συμφωνία - σύμβαση - «γέφυρα» ή όπως αλλιώς το βαφτίσουν, διοργανώνει σήμερα συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή συμφωνία ανάμεσα σε συγκυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση, που όχι μόνο δεν πειράζει ούτε μία τρίχα από τους προηγούμενους νόμους που έχουν ψηφιστεί, στο πλαίσιο των μνημονίων, αλλά προετοιμάζει για νέα δεινά που θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού.
Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ την Τετάρτη κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων, των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων που απορρέουν από αυτά και είναι η ουσία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
  • Μια κίνηση απολύτως συνεπής με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κόμματος.
  • Μια κίνηση που αποτελεί στήριγμα στον αγώνα των εργαζομένων και του λαού για ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου, που αφήνει άθικτο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και για τη διεκδίκηση όλων όσα έχασαν οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες την περίοδο της κρίσης.
* * *
Με αφορμή αυτήν την πολιτική πρωτοβουλία του ΚΚΕ, ήδη ακούγονται πολλές φωνές που κατηγορούν το Κόμμα και λένε: «Τώρα θυμήθηκε το ΚΚΕ να οργανώσει κινητοποίηση; Τι έκανε τόσα χρόνια;» 
Και μάλιστα, ενώ μέσα σε μερικές μέρες, η συγκυβέρνηση με τους «εταίρους» σχεδίασαν και συναποφάσισαν όσα συναποφάσισαν, αυτή η προπαγάνδα επιχειρεί να δημιουργήσει συνειρμούς ‒εκτός τόπου και χρόνου‒ ότι τώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το καλό της χώρας, τώρα κάποιοι ‒και εννοούν το ΚΚΕ‒ δημιουργούν πρόβλημα...
  • Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ σαφώς δημιουργεί πρόβλημα και βάζει εμπόδια σε όσους απεργάζονται αντιλαϊκά σχέδια, σε όσους καλούν το λαό να κάνει θυσίες για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Πάντα το έκανε και πάντα θα το κάνει...
Όμως, ας δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα, εάν και κατά πόσο «το ΚΚΕ τώρα το θυμήθηκε...»
* * *
1ον: Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα συνέβαλαν με τη δράση τους από το 2009 ακόμα στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική.
Θυμίζουμε ότι όταν άλλοι (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ) πραγματοποιούσαν «προγραμματική αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες πρωτοστατούσαν σε απεργία οργανωμένη με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ (και με τη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να την πολεμάνε λυσσασμένα).
Πολλοί, μάλιστα, απολύθηκαν γι' αυτήν την απεργιακή τους δράση.
  • Από το 2009 έως το 2014 διοργάνωσαν και πρωτοστάτησαν σε 130 περίπου μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην προσπάθεια να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, στο λαό και εκατοντάδες άλλες μικρότερες σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, μικρότερες πόλεις, χωριά κ.λπ.
Πρόσφατες στιγμές μιας τέτοιας προσπάθειας ήταν
  • Το μαζικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η του Νοέμβρη 2014 που σημείωσε σημαντική επιτυχία, παρά τις συκοφαντίες και την υπονόμευση από δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, του ΣΥΡΙΖΑ και την εργοδοσία, γιατί είχε ως σύνθημα «δεν ζούμε με ψίχουλα» καθώς και
  • Η απεργιακή κινητοποίηση στις 27 Νοέμβρη 2014.
2ον: Το ΚΚΕ και μετά το πρώτο και μετά το δεύτερο μνημόνιο είχε διοργανώσει συλλαλητήρια ενάντια στα μνημόνια και τις συμφωνίες με την ΕΕ που βασάνιζαν και βασανίζουν ακόμα το λαό. 
  • Το πανελλαδικό συλλαλητήριο το Μάη του 2010
  • Τα συλλαλητήρια τον Οκτώβρη του 2010
  • Το συλλαλητήριο το Φλεβάρη του 2012
3ον: Το ΚΚΕ, στις 12 Ιούλη 2012 κατέθεσε Πρόταση Νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Την Πρόταση Νόμου την κατέθεσε, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει δημόσια λίγες μέρες μετά τις εκλογές του Μάη του 2012.
4ον: Το ΚΚΕ τότε είχε πάρει την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών υπέρ της Πρότασης Νόμου που είχε καταθέσει. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενοι, φορείς είχαν υπογράψει υπέρ της Πρότασης Νόμου και είχαν δηλώσει τη συμφωνία τους με αυτήν.
***
Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν άθλιους συνειρμούς σε βάρος του ΚΚΕ, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να είναι πιο προσεκτικοί...
Όσο για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, το ραντεβού είναι σήμερα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα...
Κ. Πασ.
Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.