Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΜΕ: Κατέπεσε το κατηγορητήριο της «Δράσης». Αθώοι οι τρεις συνδικαλιστές ‒ Στη Θεσσαλονίκη δικάστηκε η Σοφία Καλαντίδου και οι τρεις απολυμένες της HONDOS



Από τις κινητοποιήσεις του 2010 έξω από την επιχείρηση

Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Κατέπεσε το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση», το Μάη του 2012
Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι κατηγορίες σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ που δικάστηκαν χτες, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση», τον Μάη του 2010. 
Κατηγορούμενοι ήταν ο Γιώργος Πέρρος, ο Χρήστος Κατσώτης και ο Θοδωρής Κούτρας. Ο Χρ. Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ από το 2012, δήλωσε στο δικαστήριο ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας, προκειμένου να δικαστεί μαζί με τους άλλους δύο συνδικαλιστές.

Μαζί με το αστήριχτο της κατηγορίας της «ηθικής αυτουργίας» σε πράξεις «παράνομης βίας», αποκαλύφθηκε πως στόχος της μηνυτήριας αναφοράς ήταν η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και ειδικότερα της δράσης του ΠΑΜΕ.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τη «Δράση» (τότε είχε πρόεδρο τον Στ. Μάνο και σήμερα συμπλέει με το «Ποτάμι») στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αναλαμβάνοντας δράση εξ ονόματος των εργοδοτών, κατηγορούσε το ΠΑΜΕ ότι πρωτοστατεί σε μια σειρά εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και ότι μ' αυτόν τον τρόπο υπονομεύει την οικονομική δραστηριότητα.
Μια από τις κινητοποιήσεις, για την οποία η εισαγγελία ενεργοποίησε τη μηνυτήρια αναφορά της «Δράσης», ήταν η απεργία στις 21 και 22 Απρίλη 2010, στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, και η εξόρμηση του Συνδικάτου Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων έξω από τα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρετανία», «King George» και «Athens Plaza». 
Γι' αυτήν την κινητοποίηση, δικάζονταν χτες οι τρεις συνδικαλιστές.
Η «Δράση» ζητούσε να «διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη μελών της διοικήσεως του ΠΑΜΕ, καθώς και τυχόν άλλων ηθικών ή φυσικών αυτουργών των παραπάνω παρανόμων πράξεων που θα προκύψουν από την προδικασία».
Ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, Δ. Γουσέτης, μέλος του κόμματος «Δράση» και αρθρογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή», επιβεβαίωσε το στόχο της συγκεκριμένης μήνυσης.
Στην κατάθεσή του ανέφερε πως ο ίδιος δεν ήταν παρών, δεν έχει ιδία αντίληψη για τα γεγονότα και πως η μήνυση κατατέθηκε με βάση δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για «βίαιες καταλήψεις από το ΠΑΜΕ»!
Αξίζει να σημειωθεί πως στο κείμενο της μήνυσης της «Δράσης» γίνεται αναφορά σε μια σειρά κινητοποιήσεις.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη θέσει τις αντίστοιχες υποθέσεις στο αρχείο. 
Σε άλλες περιπτώσεις όμως, προχώρησαν σε άσκηση διώξεων ενάντια σε στελέχη του ΠΑΜΕ, σέρνοντας συνδικαλιστές στα δικαστήρια με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας».
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σήμερα, στο Β' Τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δικάζονται η πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σοφία Καλαντίδου, μαζί με τρεις απολυμένες εργαζόμενες από την επιχείρηση HONDOS, μετά από μήνυση της εργοδοσίας, επειδή πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις που έκανε η επιχείρηση την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2010.
Κατηγορούνται για ψευδή ένορκη κατάθεση, μετά από μήνυση της εργοδοσίας, επειδή κατέθεσαν ότι οι απολύσεις ήταν άκυρες, άδικες και καταχρηστικές. 
Η δίωξη αφορά τις καταθέσεις τους στα δικαστήρια που είχαν γίνει το 2011. 
Οι δίκες εκείνες αφορούσαν τις απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων που συμμετείχαν στην Επιτροπή Αγώνα και σε μια περίπτωση, για τη μήνυση και αγωγή αποζημίωσης που υπέβαλε η εργοδοσία σε βάρος απολυμένης εργαζόμενης, με προφανή στόχο να την τρομοκρατήσει και να αποδεχθεί την απόλυσή της.
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.