Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ: 70% πεθαίνεις - 30% φυτοζωείς ‒ Γεφυροποιέ μου εσύ!


Συγκυβέρνηση: Με μπούσουλα τα αντιλαϊκά μέτρα του ΟΟΣΑ η πρόταση για το πρόγραμμα - «γέφυρα»
Δημοσίευση: Τρί, 10/02/2015 - 10:13
Την προώθηση ιδιαίτερα σκληρών αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, που υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, προβλέπει η πρόταση που θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Τετάρτης για ένα πρόγραμμα - «γέφυρα».
Το μεταβατικό πρόγραμμα που θα προτείνει η κυβέρνηση θα έχει χρονική διάρκεια μέχρι τον Αύγουστο και επί της ουσίας θα πρόκειται για παράταση του υφιστάμενου μνημονίου, με άλλο περιτύλιγμα.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, θα μπορούσε να θεωρηθεί τεχνική παράταση του μνημονίου από την πλευρά των Βρυξελλών, αλλά να ονομαστεί συμφωνία - «γέφυρα» από την ελληνική πλευρά.
Το σχέδιο προβλέπει τη διατήρηση του 70% των μέτρων του μνημονίου. Το άλλο 30% που θεωρείται «τοξικό» θα αντικατασταθεί από δέκα «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που θα συμφωνηθούν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιες θα είναι αυτές οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, αλλά είναι σαφές ότι θα βασιστούν στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνει πολύ σκληρά μέτρα. 
Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.
Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει
  • διατήρηση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων, με μείωση του στόχου από 4,5% σε 1,5% του ΑΕΠ.
  • Επίσης, θα υπάρξει «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους μέσω ενός συνδυασμού από ανταλλαγές ομολόγων (swaps).
Στη διάρκεια αυτής της εξάμηνης μεταβατικής περιόδου και μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει νέο «συμβόλαιο» με τους εταίρους της, η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων έως 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Ακόμη
  • προτείνεται η επιστροφή κερδών ύψους 1,9 δισ. ευρώ που αποκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα, ενώ
  • δεν αποκλείεται να εκταμιευθεί ένα μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την 5η αξιολόγηση.
  • Παράλληλα οι τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν ρευστότητα μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ΕLA).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης βασίστηκε στις προτάσεις που περιέχει η επιστολή που της απέστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέφυγε να το επιβεβαιώσει.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.