Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Διαμάντω Μανωλάκου: Η επαναφορά του βασικού μισθού σε βάθος χρόνου δίνει χρόνο στους μεγαλοεργοδότες ‒ Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σέβεται την ΕΕ και οι αγρότες βλέπουν την υλοποίηση της ΚΑΠ με την κυριαρχία των μεγάλων καπιταλιστικών εκμεταλλεύσεων ‒ Η ανεργία στο Πέραμα τσακίζει κόκαλα, αλλά κουβέντα για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και τις μεγάλες οφειλές στο ΝΑΤ (VIDEO)

Η τοποθέτηση της Δ. Μανωλάκου επί των προγραμματικών δηλώσεων (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 10/02/2015 - 11:47
Τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει για τα ελληνικά προϊόντα και τους αγρότες η παράταση του εμπάργκο της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας μέχρι το Σεπτέμβρη, την οποία υπέγραψε και η ελληνική συγκυβέρνηση, επισήμανε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση εξαγγέλλοντας την επαναφορά του βασικού μισθού σε βάθος χρόνου, ουσιαστικά δίνει χρόνο στους μεγαλοεργοδότες να αξιοποιήσουν το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και να περάσουν γενικευμένα τις ατομικές συμβάσεις, με την απειλή -πάντα σε βάρος των εργαζομένων- της απόλυσης. 

Επισήμανε ότι από την πολιτική της ΕΕ, τους κανόνες της οποίας σέβεται -όπως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία- η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι βλέπουν να αρπάζονται με βίαιο τρόπο τα δικαιώματα ύπαρξής τους, μέσα από την ανακατανομή των βοσκήσιμων εκτάσεων και να προχωρά η υλοποίηση της ΚΑΠ, της κυριαρχίας, δηλαδή, των μεγάλων καπιταλιστικών γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. 
Πρόσθεσε πως την ώρα που το 90% των ανέργων δεν παίρνει επίδομα ανεργίας, χιλιάδες εργαζόμενοι στα ναυπηγεία είναι απλήρωτοι, η ανεργία σε Πέραμα και Ζώνη «τσακίζει κόκαλα», ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας περιορίζεται στην καταγραφή των προβλημάτων του κλάδου, αλλά δεν λέει κουβέντα για τις προκλητικές φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τους εφοπλιστές, ούτε για τις μεγάλες οφειλές τους στο ΝΑΤ. 
Η κυβέρνηση θέλει να θολώσει τη συμπόρευσή της με τα καπιταλιστικά κέντρα, κατέληξε η Διαμάντω Μανωλάκου, επισημαίνοντας ότι αξιοπρέπεια για το λαό σήμερα, είναι, μέσα από την οργάνωση του εργατικού κινήματος, να διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών του, να μη συμβιβαστεί με τα ψίχουλα, να παλέψει ώστε ο πλούτος που παράγει να τεθεί στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.  
902
http://www.902.gr/eidisi/voyli/60932/i-topothetisi-tis-d-manolakoy-epi-ton-programmatikon-diloseon-video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.