Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Χρήστος Κατσώτης: Δεν μπορείς να είσαι και με τα μονοπώλια και με το λαό ‒ Η ΕΕ είναι οργάνωση καπιταλιστών και δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή ‒ 751 € όχι με νόμο, και κουβέντα για ενοικίαση, μερική απασχόηση, μαθητεία εργαζομένων (VIDEO)

H τοποθέτηση του Χρ. Κατσώτη στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων (VIDEO)
Δημοσίευση: Δευ, 09/02/2015 - 17:03
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 09/02/2015 - 17:35
Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες και να μπορέσει ο λαός να αποτινάξει τους δυνάστες του, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
«Η διαχωριστική γραμμή είναι με τα μονοπώλια ή με το λαό. Δεν μπορείς να είσαι και με τα μονοπώλια και με το λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Χρ. Κατσώτης υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ προειδοποιούσε και είχε επισημάνει ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταργούσε τα μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση, αλλά θα τα επαναδιαπραγματευτεί. Ότι θα οδηγηθεί σε μια νέα συμφωνία, σε ένα νέο μνημόνιο, ανεξάρτητα πώς αυτό θα ονομαστεί.
«Το αντιλαϊκό - αντεργατικό πλαίσιο θα το αφήσει άθικτο, την ίδια ώρα που υπόσχεται στο κεφάλαιο φοροαπαλλαγές», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Υπογράμμισε ότι η ΕΕ είναι οργάνωση καπιταλιστών και δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. «Υπηρετεί, θωρακίζει την κυριαρχία των καπιταλιστών, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους. Είναι εχθρική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».
Ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση, όπως κι αν παρουσιάζεται, δεν αφορά τα λαϊκά στρώματα.
Αναφερόμενος στην εξαγγελία για 751 ευρώ του κατώτατου μισθού, ο Χρ. Κατσώτης στηλίτευσε το γεγονός ότι η επαναφορά θα γίνεται σταδιακά μέχρι το 2016 και αυτό μέσα από διαπραγμάτευση με τον ΣΕΒ, το ΣΕΤΕ και τη ΓΣΕΕ και όχι με νόμο, όπως έγινε με τη μείωση.
Και την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δε λέει κουβέντα τώρα για την ενοικίαση εργαζομένων, τη μερική απασχόληση, τις ΣΣ μιας μέρας, τη γενικευμένη μαθητεία, για το χαμηλό επίδομα ανεργίας και το χρόνο επιδότησης, για τα κλεμμένα αποθεματικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.