Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Κώστας Παπαδάκης: Η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων υπεύθυνη για τους μαζικούς πνιγμούς στη Μεσόγειο (VIDEO)


Κ. Παπαδάκης: Η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων υπεύθυνη για τους μαζικούς πνιγμούς στη Μεσόγειο (VIDEO)

Δημοσίευση: Πέμ, 12/02/2015 - 13:18

Η νέα εκατόμβη νεκρών προσφύγων ανοιχτά της Λαμπεντούζα είναι μια ακόμη αποκάλυψη της αντιμεταναστευτικής πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων και των μηχανισμών της, όπως η FRONTEX, το πρόγραμμα «ΤΡΙΤΩΝ», τα «έξυπνα σύνορα» της ΕΕ, οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στη συζήτηση για τη «μελλοντική πορεία της FRONTEX», στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, υπογραμμίζοντας στην παρέμβασή του τα παρακάτω:
«Το μπαράζ με τις τραγωδίες μαζικών πνιγμών προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο αποκαλύπτει την κοινή αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Αυτή είναι η FRONTEX, αυτό είναι το νέο πρόγραμμα "ΤΡΙΤΩΝ", αυτά είναι τα λεγόμενα έξυπνα σύνορα της ΕΕ. Γιατί είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, ο Κανονισμός του Δουβλίνο ΙΙΙ που διώκει μέχρι πνιγμού τους μετανάστες που δεν χρειάζονται τα μονοπώλια κι όλους αυτούς που ως πρόσφυγες από τις χώρες τους αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν, προκειμένου να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την πείνα και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ίδιων ενόχων της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών από τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα άμεσα μέτρα υποδοχής, φιλοξενίας και ανακούφισης μεταναστών και προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.